Naar Navigatie
POWERED BY GS© INFO

nieuws

PES 09: het nieuws

PES_9_120.jpgVaste lezerts kennen me als een die-hard PES fanaat. Een dag geen PES, is een dag niet geleefd; zo luidt m'n motto al een jaar of 8. Van die vieze FIFA moet ik dan ook sinds 2000 helemaal niets meer hebben. Velen met mij hebben de afgelopen jaren 'de goede' kant gekozen. Maar helaas wordt het dit jaar tijd om de droom snoeihard door te prikken. FIFA 09 gaat heerschen, PES 09 gaat er niet bij in de buurt komen. We mogen dankzij embargo's nog niet teveel zeggen, maar FIFA ligt al eventjes onder de pijnbank in huize Saimon, en het is Genieten met hoofdletter G en tranen in de ogen. Beste footie ooit. Punt. Nooit dat PES 09 daar dit jaar bij in de buurt gaat komen. Maar toch, voor de echte conservatieve Gamert met oogkleppen op, hier een rijtje verbeteringen dat PES dit jaar met zich brengt en een klein verzoekje: niks in de comments plaatsen over PES 08. Daar willen we het namelijk nooit meer over hebben. Wanproduct pur sang, zien we nu pas in, onze fout, maar de luiheid van Konami kunnen we op z'n zachts gezegd niet waarderen. FIFA 08 was overigens eigenlijk ook maar halfbakken voetbal.

---

Enfin, PES doet dus 'nieuwe' dingen. Zoals bijvoorbeeld:

Become a Legend
Konami noemt het Become a Legend. Wij noemen het Be a Pro, maar dan met Pro. Niet teveel woorden aan vuil maken dus. Knippen en plakken uit FIFA 08, werkt voor sommige mensen, wij worden er niet warm van.

showvoetbal
Trucs, speciale bewegingen, straatvoetbal op het veld; noem het hoe je wilt. Deze bewegingen liggen deze keer allemaal onder analoge sticks, afhankelijk van hoe je op dat moment beweegt en waar je de stick heen duwt. Contextueel zeg maar. Hebben we eerder gezien bij een andere game, hoe heet die toch ook alweer...

Graphics
We kunnen hier neerzetten dat Konami de huidige engine fantastisch heeft opgepoetst, maar dan zouden we het feit verbloemen dat PES al sinds 3 jaar nodig toe is aan een nieuwe engine. Die is er dus niet en daar is een woord voor: laks. Luiheid is een prima alternatief overigens. Het gevolg: PES 09 ziet er nog steeds uit als een opgepoetste Playstation 2-game. Bekijk de over het internet zwervende screens anders even. Nuff said.

Editing
Hier gaan we nog niet over zeiken. Dikke uitgebreide mogelijkheden om tot in detail alle shit aan te passen die je wilt. Goed, maar maakt nog geen goeie voetbalgame als de rest zuigt.

Kortom, het gaat een fantastisch jaar worden voor voetbalfans! Tenminste, voor diegene die hun oogkleppen thuislaten dit seizoen...

Bron

Reacties

Ja, zouden de fanboys het doorgaan hebben deze ronde?

Ben zo'n beetje all sportgames zat. Ieder jaar een nieuwe versie voor 60 eurie's, en elk jaar worden de graphics even opgepoetst en wordt de spelerslijst aangepast. Een nieuwe mode(waar je meestal geen zak aan hebt) hier en daar. Duurt te lang voordat er online-play is, en als die er is, heeft het geen enkele diepte. Heb er geen goed woord voor over.

Jammer dat become a legend al in de japanse versie zat van pro (op de ps2) en fifa dit eigenlijk gekopieerd heeft van pes. Dat konami het niet in 2008 heeft gestopt was jammer, maar de versie in 2009 zal ongetwijfeld beter zijn dan in fifa :) Verder rennen de fifa mannetjes nog steeds als josti's. Maar goed als je alleen van graphics houdt....

Saimon, de afgelopen 3 jaar hoor ik telkens dat fifa "in de buurt komt van pes" of "beter is dan pes". Tot nog toe bleek dat allemaal heel erg dik tegen te vallen. Eerst zien en spelen, dan geloven.

@bizz


Speel fifa 08 op de xbox en speel daarna PES op de xbox. Makkelijker kan het niet.

Ik sla over, ik heb net de laatste tweaks in mijn PES6 überopstelling afgerond en moet alleen nog de counterlooplijnen wat finetunen, ik vind het voorlopig wel best zo.

hahaha, dus je bent embargoed dat pes 09 slecht is? Sorry maar ik ben dus een mega fan en ik weet veel, hier wordt er maar een zooitje van het nieuws vermeld er is veel meer. Daarnaast is fifa 09 een milimeter beter dan euro 08, Fifa is nog steeds Fifa en PES nog steeds PES, vorig jaar was slecht, maar hoe kan 1 slechte spel in het reeks zo'n afweer creeeren naar PES toe.

Volgend jaar rond deze tijd, dan weten we pas echt wie 09 koning is.

Jaap, niet zeiken. Dat gezever van "FIFA heeft huppeldepup van PES" en "PES heeft huppeldepup van FIFA" begin ik écht zat te worden, vooral als je niet weet waar je het over hebt. Als je een beetje goed had opgelet de afgelopen 10 jaar had je kunnen weten dat Libero Grande de eerste game was waarbij je één speler kon zijn op het veld, en ook de keeper. Goddelijk spel was dat.. Viva Libero Grande, enzo.

@Jaap: Dat je bij voorbaad Fifa al afkraakt en blind voor PES gaat, geeft aan dat je oogkleppen op hebt wat betreft voetbal spellen.

HAIL FIFA

@T3hTommay: Liberogrande zegt me wat ja. Geloof 2001 of zo. Toen werd het spelen met één speler afgekraakt als een nutteloze feature. Nu komt het in de grote games en is het ineens een briljante uitvinding van EA of Konami (boeie).

De vorige fifa was ook al beter dan PES. Dus wordt het weer Fifa dit jaar.

dude ik weet niet wat je denkt maar zo lijkt het net alsof j pes2009 al hebt man, enne je bent gewoon lelijk

en octo wil je pijpen ouwe

@ Mojk

Nerd, dat heb ik dus gedaan en Fifa zuigt, wat mij betreft, gewoon de anus van PES en mag blij zijn dat het de brokjes uit diens kak mag eten

@ Bizz,

Wat laat je je weer heerlijk kennen.. Mojk heeft gewoon gelijk, en de reactie van jou doet vermoeden dat je de 2 games dus niet hebt gespeeld... We hebben het hier over '09, die jij echt nog niet gespeeld hebt hoor ;) Lutser

Fifa heeft PES de laatste jaren ingelopen waarbij PES elk jaar dezelfde PES blijft en je kunt idd stellen dat ze lui zijn omdat ze niks hebben gewijzigd aan de grafics.
Fifa leert van (PES) de fouten en PES wil met zo min mogeljk doen, zo veel mogelijk geld verdienen.. LAZZY BASTARDS !!


Zoeken

Live Forumfeed

De actieve topics uit het Gamert Forum.
Naar het forum