Naar Navigatie
POWERED BY GS© INFO

nieuws

Nieuwe Command and Conquer op komst

candc.jpgVast niet omdat Red Alert 4 Command and Conquer 4 zo'n succes was. Vast niet omdat fans er om hebben gevraagd. Vast niet… ja waarom eigenlijk wel? Waarom komt er een nieuw deel in deze RTS-reeks? Het laatste deel in de reeks, die ooit door Westwood zo mooi was opgezet, heeft een beetje een 'zondagochtend tequila-hangover' smaak bij ons achtergelaten. En bij wie niet? U zult er vast één zijn die het wel een goede game vond, maar persoonlijk ken ik niemand die helemaal lijp was over Command and Conquer 4. Maar goed, EA heeft een nieuwe studio uit de grond gestampt, dus men heeft er zin in.

Victory Games is de naam van de nieuwe studio en heeft zich gevestigd in Los Angeles, Texas, en Shanghai. Het doel van deze studio, volgens baas Jon Van Caneghem is: “AAA Command & Conquer game for the PC” en een “stable base for future development”. Het misschien wel mooiste aan dit verhaal, sorry PS3-loverts en X360-huggerts, is dat EA niets heeft gezegd over een consoleversie. Dat klinkt ons als muziek in de oren, wie weet krijgen we eindelijk weer eens een goede C&C-game.

Reacties

uhhhhh red alert 4 nog wel? Red alert 3 en Command & conquer 4 tiberian twillight bedoel je?

@SouLLeSS
Gelukkig bent u wel wakker heer

Geen dank, rent-a-ambtenaar + veel koffie :+ WOEI!

Ik dacht trouwens dat C&C 4 toch echt de laatste was? verkocht zeker niet genoeg (DUH, schijtgame) dus moeten die kosten met een nieuwe game worden terugverdiend.. EA in de failboat :')

"Het misschien wel mooiste aan dit verhaal"...
Je weet nog niet eens of het uberhaupt wel een leuke game gaat worden, maar nu al zo blij als een kind omdat er (waarschijnlijk) geen console-port komt.
De PC-fanboys zijn wel erg desperaat, als je van de doodbloedende franchise tóch opgewonden raakt enkel omdat het een PC-exclusive wordt.
Waarschijnlijk is het verstandig om je alvast op een dubbele teleurstelling voor te bereiden, Jack; De game wordt natuurlijk toch niet zo leuk als de vroegere delen, en een console versie is bepaald niet uitgesloten louter omdat die nog niet is aangekondigd.

Vroeger toen Westwood de games nog maakte waren ze wel goed. Nu heeft EA de hele franchise van C&C verneukt.Ik denk niet dat er bij mij nog een C&C in komt tenzij die heeeul goed is.

Als EA tegenwoordig zegt triple A dat ben ik happy. C&C4 was een van de laatste titels waar ik een grote NEE bij had en de rest van de wereld ook, maar tegenwoordig weet EA dat goede wijn tijd nodig heeft en slechte wijn je geen geld brengt. De failboat heeft geen stop meer in port EA.

@Akabei 22-02-11 | 09:20
Alser gezegd wordt dat er iets niet op de consoles komt, betekent het over het algemeen dat het goede kwaliteit wordt. In ieder geval beter dan als de game wel op de consoles uit zou komen. Vaak krijg je console-imported PC games, die niet goed werken en waar vervolgens geen aandacht meer aan besteed wordt, omdat je uit die 12-jarige iksboksertjes meer geld kan pompen.
Maar gelukkig is daar BF3, waar voor de PC meer aandacht aan besteed gaan worden en als voorkeur wordt gehandeld door EA.

@buitenstebuiten
Verheug je nu niet al te veel dat EA veel aandacht aan het PC-platform gaat schenken.
EA geeft geen fuck om "kwaliteit"-games, maar wil alleen geld verdienen.
En zoals je zelf al aangeeft; xboxer'tjes hebben blijkbaar meer te besteden dan PC-nerds. Juist als het een PC-only game is, kun je er van uitgaan dat er weinig resources aan zullen worden besteed omdat die markt tegenwoordig veel te klein is.
C&C4 was toch ook kut én PC-exclusive?
JungleJack weet het zelf ook wel, PC-gaming is dood, maar heeft blijkbaar toch nog moeite om de realiteit te accepteren. Vandaar het krampachtig aangrijpen van elke PC-strohalm die hem nog rest.

Generals 2? PLEASE?!

@Akabel

Zit je een beetje vast in 2005 ofzo, of heb je gewoon Dead Space, Mirror's Edge, Dragon Age, Mass Effect 2 en Bad Company 2 gemist? Allemaal gepublished door EA.

60% van total sales over digitale distributie tegenwoordig, valave die 2-4 miljard omzet maken met steam. PC gaming is zoooo dood...

Was Generals de laatste goeie C&C?

@ Eduardo1735
Ik durf RA2 + YR te zeggen. Generals heeft me nooit zo gegrepen.

@Broodje bakpao
Die spellen heb ik zeker niet gemist, sterker nog; ik heb ze allemaal....op de PS3.
Dat is een rijtje console-titels die je daar noemt, bepaald geen PC-exclusives.
Neem nou Dead Space 2; in de eerste 3 weken is de xbox en PS3 versie 1.100.000 keer verkocht. Wat denk je hoeveel PC-versies er zijn wereldwijd verkocht?... een kuttige 70.000. Dus PC-gaming is inderdaad totaal niet significant meer voor publishers.


Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet erg vind dat deze niet naar de Xbox komt, een RTS speel zelfs ik liever op een pc. Ik heb Halo Wars gespeeld, dat was een prima poging om een RTS besturing via een controller uit te voeren, maar nog steeds miste ik de muis. Nou ja, gelukkig komen er nog genoeg andere goede spellen uit voor de doos, RTS is toch meer net zo iets als een tekstadventure, vroegah was dat leuk, nu een beetje gedateerd.

@breezah

Dat is inderdaad de enige pc game waar ik nog op zit te wachten.
Buiten die reeks om gelieve alleen maar console games maken, kunnen we leuk ragende pc-gamerds bekijken

Als Ps3 lovert ben ik blij dat C&C niet op de console komt, want ik ben namelijk ook een PC-RTSert. DIE DINGEN HOOR JE MET EEN MUIS TE SPELEN

Gaan we nu echt vervallen in flamewars? Ironisch wel, het woord 'pc-gamenerds'. Grinnik.

@Phyla
Ik denk dat dat de bedoeling van JungleJack was met dit stukje, getuige de laatste zinnen.
Dat 'pc-gamenerds' heb je inderdaad leuk verzonnen daar de PC nou niet bepaald een efficient platform voor gaming is. Een aardige contradictio in terminis.

@ Akabei
Heb ik niet verzonnen, pikkenstein. Lees Daccord z'n comment eens. Met 'ironisch' doelde ik op het feit dat pc-gamers 'nerds' worden genoemd, een niet helemaal doordacht statement. Met de laatste zinnen kan Jack ook prima bedoelen dat wanneer EA verkondigt zich te gaan richten op PC-only, de kans ook groter is dat de gameserie teruggaat naar z'n oude roots. Iets wat zeer waarschijnlijk de gameplay en de algehele kwaliteit van de nieuwe game ten goede zal komen.

@Iedereen die denkt PC-gaming dood is.

www.digitalbattle.com...

@Phyla, lees eens goed.
er staat GAMERDS, d teveel, dat dan weer wel.

Moet dit.. Heb C&C 4 niet gespeeld puur omdat in de dev. diary een of andere blonde aap met een muts zei dat ze alle bekende gameplay elementen eruit hadden gesloopt. Iet waarop hij was er heeeeel trots op was. Verdomme ik speelde ieder deel vanwege die elementen!!!!!!!

Generals was een leuk, ff snel een potje knallen dus een vervolg of ietsdergelijks is oke maar gaan we nou red alert en C&C verder uitmelken???? kenker op. Verhaal is zo uitgemolken...

@ Daccord
Woeps, excuus.

@ Akabei
Laatste figuur: 30% vs. 43%, niet slecht toch? Digitale download nog de grootste stijger ook.

@Phyla 22-02-11 | 14:24
Maar pc gamers zijn toch ook een beetje nerds? Ik bedoel je hebt nogal wat nerd-kennis nodig om de juiste videocard en soundblaster met veel kloksnelheid en cache geheugen samen te stellen? Of zie ik het verkeerd?

Er zijn geen goede c&c games

@ gameon
Deels. Je kan natuurlijk ook gewoon iedere X jaar een Y aantal Euro's uitgeven aan een prebuilt pc, dan komt er niet zo veel kennis bij kijken. Ik vond het meer ironisch dat ook consolegamerts tot voor kort nog nerds waren, of in de ogen van de meeste nog zijn. Bovendien gaan consoles steeds meer op PC's lijken :-)

@Phyla
Nee joh, ik ben een coole console gamert! Ik sta regelmatig in de woonkamer met mijn plastic gitaar, te karaoken met Lips, in het luchtledige te zwiepen met mijn Wii mote of te wapperen naar mijn Kinect....
Euh...ok, ik zie de ironie...

Dune Dune2000 BattlestationsMidway,dat was t zo'n beetje.
War Games Psx was ook wel leuk.

Ik doe gewoon aan allebei, maar het probleem is dat heel veel spellen gewoon beter op de PC gespeeld kunnen worden.

console is gewoon een gehandicapte pc, specifiek voor een bepaalde standaard gebouwd. De pc is echt niet dood, zolang er namelijk daar de ontwikkelingen voor komen zal de game op de pc nooit uitsterven of op consoles overgaan.
Ik geef nul om waar je op speelt verder.

Gaan we dan eindelijk een fatsoenlijk (en simpel) vervolg op Generals krijgen? Daar zit ik al tijden op te wachten....

@SouLLeSS 23-02-11 | 09:16
Maar heb je je pc dan op een grote tv aangesloten? Want behalve het gedoe van het samenstellen van een goede game pc die de juiste specs voor de games heeft, vind ik een console een woonkamer object en de pc toch meer iets voor in het kantoorkamertje. Of zie ik het verkeerd?


Zoeken

Live Forumfeed

De actieve topics uit het Gamert Forum.
Naar het forum