Naar Navigatie
POWERED BY GS© INFO

driving Archief

Duimschroef: Pijnlijk Rechtvaardig

aaaaaaaa_champie.jpg
Bloed, zweet en tranen van geluk zijn vergoten. Bijna twee weken geleden viel De Bijl voor Gamert.nl... maar niet voor ons! ‘Of we even een doorstart wilden maken’, vroeg u in de -soms zelfs hartverwarmende- comments. Een van de reaguurders, staat toevallig ook aan het hoofd van JKIT, een organisatie die verschillende bedrijven voert. En zo begonnen 12 slapeloze dagen en nachten.

Onder de hoede, maar toch zelfstandig
JKIT was niet eens het eerste bedrijf dat interesse toonde in ons voortbestaan. Er waren namelijk online gameshops en hostingpartijen die lieten weten dat ze wel eens even wilden babbelen. Heel erg leuk natuurlijk, maar toch was het JKIT dat ons over de streep trok. Niet alleen zorgen zij voor een flinke professionalisering, zij waren de enigen die ons mede-eigenaar wilden maken en volledig autonoom onze gang willen laten gaan. Hierdoor kunnen wij daadwerkelijk “Pijnlijk rechtvaardig” zijn. Het feit dat ze ons vanaf het eerste uur hebben gevolgd hielp natuurlijk ook aardig.

Duimschroef
De website Duimschroef kenmerkt zich door eerlijke, oprechte reviews en de wijze waarop het nieuws gebracht wordt. De toon is hard maar eerlijk. Gamert.nl heeft zes jaar gamenieuws, reviews en previews gebracht; Duimschroef.nl bevat alle content van die periode, vanaf de eerste post in 2005 tot aan de laatste in 2011 (deze), u vindt het allemaal terug in de archieven.

Ietsje meer
Naast de aandacht voor games en andere (interactieve) media, is er nu ook ruimer aandacht voor smartphones, tablets en andere apparaten die iets met games te maken hebben. ‘Als je er op kan gamen, dan verdient het aandacht’, is het idee. We zien, net als u, dat de aandacht van de developers verschuift naar alle mogelijke gadgets, we zouden maar een eenzijdige redactie zijn als we hier geen verslag van deden.

Redactie
De redactie bestaat uit zes vaste redacteuren, waaronder een eind- en hoofdredacteur. Deze kern zal worden bijgestaan door opmerkelijke gastoptredens, welke dat zijn, daar willen we u later mee verrassen. Op Duimschroef zal dagelijks nieuws, reviews en previews worden gepost. Zoals je dat bij Gamert gewend was, dus; alleen willen we het nu beter maken dan ooit.

Beta
Het moge duidelijk zijn dat hier en daar nog een schoonheidsfoutje te vinden is. In 12 dagen kunnen we ook maar zo veel. Uw foutmeldingen en wensen zijn allemaal gelogd en verwerkt in projectlijsten (al mag u blijven melden!). De komende tijd zullen we nog even flink doorbuffelen om alles naar een hoger plan te tillen. Zo ook deze, nu nog redelijk kale, kanalen: Twitter, Facebook, Hyves, RSS, of het YouTube-kanaal. ‘Bevriend’, link, ‘like’ en ‘abonneer’ je, om te volgen wat we uitblaten. iOS en Android Apps volgen ook nog.

Welkom en welterusten
Heren, dames (ja echt, ze zijn er) welkom bij Duimschroef! Zonder uw comments, e-mails en belletjes waren we er letterlijk niet meer geweest. Voor enkelen van ons is het hoog tijd dat ze (tijdelijk) horizontaal gaan, maar we horen graag wat u ervan vindt... al lezen we dat vermoedelijk morgenochtend pas weer. Welterusten.

- De Duimschroef redactie.

Testers gezocht!!

testersgezocht.jpg
Jaaaaaaaaaaaaaa, het is bijna zover. Morgennacht zal de overgang van Gamert.nl naar Duimschroef.nl officieel uit de doeken gedaan worden. Details, als welk bedrijf hier nu achter zit, wat er allemaal nieuw en verbeterd is en het feit dat alle content van de laatste 6 jaar nog steeds beschikbaar is, zal dan bekend gemaakt worden.. en meer!

Voor nu hebben we DRINGEND testers nodig!

Stap 1: Surf naar: http://www.duimschroef.nl
Stap 2: Registreer om alle functionaliteit te kunnen testen
Stap 3: Maak melding van fouten en wensen op dit adres: [email protected].

Kleine puntjes van aandacht
- Maak onderscheid tussen gevonden "Fout" en "Wens"
- Naast het opsporen van fouten, hou je niet in met wensen voor later.

Onze dank zal zeer groot zijn en dat zullen we laten merken ook! (maar daarover later meer :).

Review: LittleBigPlanet

Ps3 - Na maandenlang geroezemoes, nieuwsgierige blikken en vol verwachting kloppende harten, lag zo’n 2 weken geleden dan eindelijk de wereld van de sackboys in de winkels: LittleBigPlanet. Of tenminste, de poort naar die wereld. Wat je daadwerkelijk in huis haalde was namelijk maar een begin, een instrument, een zaadje dat pas in de eerste weken na release zou uitbloeien tot de bonenstaak die ging leiden naar de kip met de gouden eieren. Natuurlijk was er ook nog de kans dat het zaadje zou verpieteren en amper een bloempje boven z’n geboortegrond zou uitkrijgen. Nu de eerste weken voorbij zijn vinden wij de tijd rijp om de balans op te maken...

Review: Motorstorm Pacific Rift

Ps3 - Als Gears of War 2 nog niet rondliep met het predikaat ‘Bigger, Better, more Badass’, dan zouden we die woorden bij deze onherroepelijk aan Motorstorm Pacific Rift koppelen. Het is dat DIT HEEL IRRITANT IS, anders zouden we de rest van deze review met hoofdletters vol schreeuwen. Zo is Motorstorm Pacific Rift namelijk. Schreeuwerig, ruw, hard, modderig en meer in your face dan welke andere racer dan ook. Bigger, Better en more Badass dus, zeker weten.

Toen en nu: Motorstorm

motorstorm3.jpgMet Toen en Nu: Motorstorm trappen we een nieuwe, heerlijk onregelmatige rubriek af. Wat is het? Een terugblik, zo vlak voor de verschijning van een review, naar eerdere delen uit de bijbehorende serie. Hoe waren vorige delen? Wat betekenden ze in het genre? Hoe kijken we achteraf terug op de voorlopers, eventueel met ook een kritische terugblik op onze eigen reviews daarvan. Soms zullen het lange uitvoerige terugblikken zijn, een andere keer stappen we snel even een jaartje eerder in een franchise. Voor ons is het daarnaast nog eens een mooie kans om 'die oude klassieker' na bewezen diensten weer eens onder de aandacht te brengen, voor jullie is het weer een geldige reden om zelf eens in de comments te klimmen en te laten horen wat jij nu precies van dat vorige zwaar overrated/jammerlijk ondergewaardeerde deel vond. Daarnaast zijn we natuurlijk ook benieuwd naar jullie feedback. Vandaag - daags voor de Motorstorm 2 review - trappen we af met een beknopte terugblik op: Motorstorm!

Review: Midnight Club L.A.

Ps3/X360 - Na het monstrueuze succes van GTA 4 zouden we bijna ‘die andere’ succesvolle franchise van Rockstar vergeten. Want ja, het bedrijf haalt ook nog eens bakken geld binnen dankzij Midnight Club. En daarvan reed vorige week na lange afwezigheid weer eens een nieuw exemplaar de winkel binnen: Midnight Club L.A.. Erg schattig hoor, dat je jaren nadat we met z’n allen wel zo’n beetje elke hoekje van dit genre gezien hebben met wéér een straatracer aankomt, maar eh, wat kan nou in hemelsnaam nog die toegevoegde waarde zijn?

GC: Fuel

Fuel.jpg
Morgenstond heeft goud in de mond, dus na een nachtelijk avontuurtje Leipzig zat ik om 10:00 vanochtend weer fris en fruitig op de beurs. Eerste bestemming: Fuel, de vorige week aangekondigde racer van Codemasters. Prima begin, want als we íets kunnen zeggen van Codemasters, dan is het wel dat die mannen de kunst van racegames onder de knie hebben!

Review: Race Driver - GRID

Wat is GRID? Is het een überklinische racesim in de lijn van GT en Forza? Enigszins, maar eigenlijk ook weer absoluut niet. Is het een spectaculaire funracer met snelle bakken in de lijn van Need for Speed? Enigszins wel, maar eigenlijk ook weer absoluut niet. Is het een echte arcade racer met bizarre snelheden en rauw racegeweld in de lijn van Burnout? Enigszins wel, maar eigenlijk...

...eigenlijk is GRID een verhaal apart.


Review: GTA 4 - Deel 2

Het is zover. Het wachten is nu voor iedereen voorbij. GTA ligt sinds gisteren in de winkels. Op de seconde van release liet Gamert z’n mening horen over de Oscar-waardige cast, het uitstekende verhaal, de sympathieke Niko en de fantastische physics. Dat niet alleen, we lieten ook blijken nog steeds niet 100% tevreden te zijn met het knokken, en alhoewel de schietactie sterk (echt sterk) verbeterd was, konden we nog steeds niet spreken van perfectie. Ook in de verhaalmodus was er niet zozeer sprake van revolutie, als van evolutie. Maar na alles wat we tikten, was er nog zó veel over om te vertellen. Zoveel details die onbesproken waren, zoveel mogelijkheden die we niet eens noemden en zoveel verhalen die nog verteld moesten worden. Vandaag nemen we daar een groot deel van onder de loep. Want hoe zit het eigenlijk met alles om de uitgebreide story campaign heen?

Deel 2: Gran Turismo 5 Prologue Review

Goed, eerst maar even terugblikken op wat ik gister allemaal geroepen heb. GT 5 Prologue is een aardig gevuld pakket, waarbij de Event mode het leeuwendeel op zal slokken van de gemiddelde singleplayer gamer. Vervolgens even snel uit de doeken gedaan hoe het zit met het gebrek aan echte uitdaging, en de raceopties die aan of uit gezet konden worden. Als laatste opgesomd wat er allemaal níet goed is aan het racen, en daar gaan we nu nog even mee door, om vervolgens af te sluiten met een positieve noot: namelijk wat er allemaal wél goed is aan GT 5 Prologue!

Deel 1: Gran Turismo 5 Prologue Review

GT5p_120.jpgGTA 5 Prologue is maar een vreemde eend in de bijt. De game is niet alleen in de winkel te koop, maar ook te downloaden via Sony’s PSN. Het is geen volledige game, maar wel weer zoveel meer dan een demo. Zoals de titel al impliceert: het is een proloog, maar dan wel weer eentje waar je bijna 45 Euro voor moet lappen. Zoals gezegd, een vreemde eend in de bijt dus, maar als je de proloog van een game uit de legendarische Gran Turismo race-serie bent, dan zou je er zo maar eens mee weg kunnen komen. We richten vandaag en morgen een uitgebreide blik op de proloog die ons Gran Turismo 5 al een beetje doet proeven!

Preview: Wipeout HD

Voor veel Gamerts lijkt het misschien of de Wipeout-serie al jarenlang uit het zicht is verdwenen, maar niets is minder waar. PSP-bezitters weten namelijk wel beter: de futuristische racereeks is nog springlevend! Na meerdere (fantastische) uitstapjes op Sony’s draagbare begint het toch ook eens tijd te worden voor een volledig nieuw deel op de console en die komt er dan eindelijk aan. We speelden bij wijze van voorproefje vast door de eerste 2 Grids van Wipeout HD.

MX vs ATV Untamed

Gamende sportliefhebbers hebben het over het algemeen maar goed. Op z’n minst komen er een stuk of 3 voetbalgames per jaar uit, American Football is (zeker in de VS) minimaal even goed vertegenwoordigd en ook tennisfans, pokerfanaten en snowboarders komen meestal voldoende aan hun trekken. Maar hoe zit het met de MX fans? De gasten die van motoren, modder en perfect getimede sprongen houden?

Burnout: Paradise - Xbox 360/PS3

Er zijn vele soorten racefanaten en vele verschillende games om die aan hun trekken te laten komen. Rally, Formule 1, Pimp-my-car, noem 't maar op.. Al die verschillende types en stijlen kan je terugbrengen tot twee verschillende. Mensen die van realisme houden en mensen die van raggen houden. Het komt maar zelden voor dat een persoon in beide categorieën is te plaatsen. Mensen die in het laatste hokje zitten, waaronder ikzelf, zeggen vaak: “Als ik realisme wil, stap ik wel in een echte auto”. Absoluut te betwisten. “Ik wil tekeer gaan als een beest”. Valt niets tegenin te brengen. BP geeft je die gelegenheid en doet er nog even een schepje bovenop.

Review: Stuntman Ignition

SM_370.jpg

-PS3/Xbox360/Ps2- Eindelijk!Het heeft even geduurd, maar één van de meest originele, creatieve, toffe, verslavende én frustrerende games van de Playstation 2 krijgt z’n verdiende vervolg: Stuntman Ignition. Over het eerste deel kunnen we een boekwerk schrijven, maar zo’n 5 jaar na dato lijkt iedereen zich nog maar 1 ding te herinneren: de bizar hoge en frustrerende moeilijkheidsgraad. Aan Ignition dus de taak om balans te brengen in een gameconcept dat voor de rest alles goed deed…

Gratis BMW M3 simulatie

m333.jpgOp de valreep, nieuws vanaf de IAA te Frankfurt. BMW heeft een gratis game gemaakt ter promotie van de nieuwe M3. Alleen voor de pc natuurlijk. Meer IAA staat trouwens in de Dumpert. Persbericht hieronder voor de freaks. Je kan binnenkort ook meedoen met online challenges en de winnaar mag meerijden in de M3 cupraces. BMW, bedankt!

Zoeken

Live Forumfeed

De actieve topics uit het Gamert Forum.
Naar het forum