Naar Navigatie
POWERED BY GS© INFO

sport Archief

Duimschroef: Pijnlijk Rechtvaardig

aaaaaaaa_champie.jpg
Bloed, zweet en tranen van geluk zijn vergoten. Bijna twee weken geleden viel De Bijl voor Gamert.nl... maar niet voor ons! ‘Of we even een doorstart wilden maken’, vroeg u in de -soms zelfs hartverwarmende- comments. Een van de reaguurders, staat toevallig ook aan het hoofd van JKIT, een organisatie die verschillende bedrijven voert. En zo begonnen 12 slapeloze dagen en nachten.

Onder de hoede, maar toch zelfstandig
JKIT was niet eens het eerste bedrijf dat interesse toonde in ons voortbestaan. Er waren namelijk online gameshops en hostingpartijen die lieten weten dat ze wel eens even wilden babbelen. Heel erg leuk natuurlijk, maar toch was het JKIT dat ons over de streep trok. Niet alleen zorgen zij voor een flinke professionalisering, zij waren de enigen die ons mede-eigenaar wilden maken en volledig autonoom onze gang willen laten gaan. Hierdoor kunnen wij daadwerkelijk “Pijnlijk rechtvaardig” zijn. Het feit dat ze ons vanaf het eerste uur hebben gevolgd hielp natuurlijk ook aardig.

Duimschroef
De website Duimschroef kenmerkt zich door eerlijke, oprechte reviews en de wijze waarop het nieuws gebracht wordt. De toon is hard maar eerlijk. Gamert.nl heeft zes jaar gamenieuws, reviews en previews gebracht; Duimschroef.nl bevat alle content van die periode, vanaf de eerste post in 2005 tot aan de laatste in 2011 (deze), u vindt het allemaal terug in de archieven.

Ietsje meer
Naast de aandacht voor games en andere (interactieve) media, is er nu ook ruimer aandacht voor smartphones, tablets en andere apparaten die iets met games te maken hebben. ‘Als je er op kan gamen, dan verdient het aandacht’, is het idee. We zien, net als u, dat de aandacht van de developers verschuift naar alle mogelijke gadgets, we zouden maar een eenzijdige redactie zijn als we hier geen verslag van deden.

Redactie
De redactie bestaat uit zes vaste redacteuren, waaronder een eind- en hoofdredacteur. Deze kern zal worden bijgestaan door opmerkelijke gastoptredens, welke dat zijn, daar willen we u later mee verrassen. Op Duimschroef zal dagelijks nieuws, reviews en previews worden gepost. Zoals je dat bij Gamert gewend was, dus; alleen willen we het nu beter maken dan ooit.

Beta
Het moge duidelijk zijn dat hier en daar nog een schoonheidsfoutje te vinden is. In 12 dagen kunnen we ook maar zo veel. Uw foutmeldingen en wensen zijn allemaal gelogd en verwerkt in projectlijsten (al mag u blijven melden!). De komende tijd zullen we nog even flink doorbuffelen om alles naar een hoger plan te tillen. Zo ook deze, nu nog redelijk kale, kanalen: Twitter, Facebook, Hyves, RSS, of het YouTube-kanaal. ‘Bevriend’, link, ‘like’ en ‘abonneer’ je, om te volgen wat we uitblaten. iOS en Android Apps volgen ook nog.

Welkom en welterusten
Heren, dames (ja echt, ze zijn er) welkom bij Duimschroef! Zonder uw comments, e-mails en belletjes waren we er letterlijk niet meer geweest. Voor enkelen van ons is het hoog tijd dat ze (tijdelijk) horizontaal gaan, maar we horen graag wat u ervan vindt... al lezen we dat vermoedelijk morgenochtend pas weer. Welterusten.

- De Duimschroef redactie.

Testers gezocht!!

testersgezocht.jpg
Jaaaaaaaaaaaaaa, het is bijna zover. Morgennacht zal de overgang van Gamert.nl naar Duimschroef.nl officieel uit de doeken gedaan worden. Details, als welk bedrijf hier nu achter zit, wat er allemaal nieuw en verbeterd is en het feit dat alle content van de laatste 6 jaar nog steeds beschikbaar is, zal dan bekend gemaakt worden.. en meer!

Voor nu hebben we DRINGEND testers nodig!

Stap 1: Surf naar: http://www.duimschroef.nl
Stap 2: Registreer om alle functionaliteit te kunnen testen
Stap 3: Maak melding van fouten en wensen op dit adres: [email protected].

Kleine puntjes van aandacht
- Maak onderscheid tussen gevonden "Fout" en "Wens"
- Naast het opsporen van fouten, hou je niet in met wensen voor later.

Onze dank zal zeer groot zijn en dat zullen we laten merken ook! (maar daarover later meer :).

Review: LittleBigPlanet

Ps3 - Na maandenlang geroezemoes, nieuwsgierige blikken en vol verwachting kloppende harten, lag zo’n 2 weken geleden dan eindelijk de wereld van de sackboys in de winkels: LittleBigPlanet. Of tenminste, de poort naar die wereld. Wat je daadwerkelijk in huis haalde was namelijk maar een begin, een instrument, een zaadje dat pas in de eerste weken na release zou uitbloeien tot de bonenstaak die ging leiden naar de kip met de gouden eieren. Natuurlijk was er ook nog de kans dat het zaadje zou verpieteren en amper een bloempje boven z’n geboortegrond zou uitkrijgen. Nu de eerste weken voorbij zijn vinden wij de tijd rijp om de balans op te maken...

Review: PES 2009

Het fluitsignaal klinkt nadat we een fictieve 90 minuten op het veld hebben gestaan. M’n vaste voetbalmaatje en ik kijken elkaar aan, en werpen vervolgens allebei een blik op de score die op de TV prijkt. 7-4, in het voordeel van mijn Kameroen. Hij is de eerste die z’n mond opentrekt:’7-4, fuck, kan me niet herinneren dat we ooit zo’n dikke uitslag hebben gehad.’ Hij heeft gelijk, normaal gesproken zijn we zo aan elkaar gewaagd, dat het verschil zelden boven de 2 doelpunten uitkomt, laat staan dat iemand meer dan 4 goals achter de keeper van de ander krijgt. Ik volg zijn opmerking op met:’Even iets anders, hebben we nou net PES 2008 of 2009 zitten spelen?!’

Review: FIFA 09

Het jaar is 1998, door de speakers van m’n tv klinkt Blurs Song 2 met de regelmaat van de klok, standaard gevolgd door de mooiste potten voetbal die de wereld tot dan toe gezien heeft. Het is het jaar van FIFA 98: Road to the World Cup, voor mij het laatste jaar dat ik in EA’s voetbalserie de liefde voor de bal proef. Het laatste jaar dat FIFA de universele taal van ’t voetbal spreekt, snapt waar het om draait, snapt wat een voetbalfan wil. Follow-up World Cup 98 doet eveneens goede zaken, maar in de 9 jaren die volgen wordt één ding duidelijk: het eens onverslaanbare FIFA is een blessuregevoelig brekebeentje geworden.

Review: Facebreaker (X360/Ps3)

Met een compleet beurs geramde scheve bek schrijf ik deze review kijkend door het ene speeltje dat van beide ogen nog maar net open kan. Mijn blik valt nog een laatste keer op de TV waar ik daadwerkelijk mijn eigen tronie kapotgeslagen in beeld zie. Voor het eerst heeft die Live Vision Cam nut gehad. Sterker nog, het ding is nog nooit zo vaak gebruikt! Helaas heeft de functie van het ding in Facebreaker meer aandacht gehad dan de rest van de game...

Review: Top Spin 3 -Ps3/X360-

TopSpin468.jpgSlechts één keer in mijn leven ben ik ervan beschuldigd de ‘motoriek en game-feeling van een tante Sidonia’ te hebben. Het was iets meer dan 2 jaar geleden, volgens mij was het de 2e review die ik hier op Gamert schreef nadat ik nog geen maand eerder was begonnen. Ik gaf Top Spin 2 een 6.5 en daar waren mijn nieuwe vrinden reaguurders het absoluut niet mee eens. Kritiek alom, maar achteraf zou ik geen tiende puntje hoger gegeven hebben aan die baggergame. Mijn angstgegner is echter herrezen uit het verleden, om me weer te komen plagen in een nieuwe vorm: Top Spin 3.

Review: SEGA Superstar Tennis - ALL

De regels zijn simpel. Je mag alleen met je racket tegen de bal slaan. Je moet over het net heen slaan binnen de aangegeven zone van de tegenstander. Scoren levert je 15 punten op, dan nog een keer 15 en dan 10. Daarna nog een keer scoren en je hebt een game gewonnen. Tenzij je met de tegenstander op 40 punten staat, dan moet je 2 keer consecutief scoren om de match binnen te halen. En de belangrijkste regel: als SEGA een tennis uitbrengt let je goed op. Want dat kunnen die mannen wel.

Review: Pro Evolution Soccer 2008

Een half jaar bijna elke dag PES 2008 op de Playstation 3 spelen is denk ik wel onderbouwing genoeg: de game rammelt behoorlijk meer dan in onze review naar voren kwam. Dat gezegd hebbende, natuurlijk spelen we dit niet zonder reden bijna elke dag, want die gameplay van PES in combinatie met competitief ingestelde collega’s is nog altijd het summum van intens samenspelen. Nu dan de PSP-versie, ik nam ‘m eens onder de loep om te zien hoe ‘het kleintje’ zich op het veld gedraagt…

Pro Evolution Soccer 2008 - DS

Pro Evolution Soccer voor de DS, doe maar even je vinger opsteken als je vooraf denkt dat die game top wordt. Laat me raden, geen vingers? Zelf zag ik er ook flink tegenop hoor, want als die jongens bij Konami in een next-gen versie al flinke steken laten vallen, wat voor gedrocht moet er op de DS dan wel niet uitkomen?!?

Review: Mario & Sonic at the Olympic Games

Laat ik eens origineel zijn, laat ik eens níet beginnen over hoe 2 aartsrivalen een eeuwenoude strijdbijl begraven om elkaar op de Olympische Spelen te treffen. Nee, ik gooi het over een andere boeg in deze intro, zoals de boeg der minigames. 2007 is met de komst van de Wii namelijk toch ook een beetje het jaar van games die weinig meer zijn dan een rits minigames waarvan er tegenwoordig 113 in een dozijn gaan. En dan is daar een game gebaseerd op de Olympische Spelen, zeg maar een rits minigames voor sporters. Eén vraag hoefde ik dan ook maar beantwoord te zien: is dit nummertje 114 in ’t dozijn?

DISCUSSIE: FIFA vs PES

Er wordt wel eens gezegd dat we in Nederland zo’n 16 miljoen bondscoaches hebben. In principe geen vreemde uitspraak, aangezien het spreekwoord ‘de beste stuurlui staan aan wal’ nergens meer op te betrekken is dan op de hemelse sport die voetbal heet. Gamerts kunnen er ook wat van, elk jaar weer die ellenlange discussies over de nieuwe FIFA en de laatste PES. Dit jaar beloonden we FIFA met een 8 en PES met een 8.5. Maar cijfers zeggen niet alles, dus daar gaan we hier maar eens wat dieper op in…

Review: Pro Evolution Soccer 2008

Nog een kleine week, dan mogen we weer. Tenminste, het grote virtueel voetballend publiek mag dan weer, want wij zijn al een paar weekjes bezig met de Playstation 3-versie van Pro Evolution Soccer 2008. De game die we allemaal spelen, waar we allemaal van houden, waar we –ondanks alle grote toppers- onvoorwaardelijk op willen wachten. Nog een kleine week…

Review: FIFA 08

Jullie Gamerts hoeven we niet te vertellen wat een FIFA-release betekent. Het betekent nieuwe namen, massale verkopen en dikke marketingcampagnes; maar boven alles betekent het -zoals voor elk aspect van voetbal geldt- verhitte discussies. Discussies waarin realisme aan de kaak wordt gesteld, speelbaarheid, schoonheid, mogelijkheden én natuurlijk grote concurrent Pro Evo. Laten we over dat laatste maar niet te veel zeggen, want die krijgt morgen z'n eigen plekkie op de site. FIFA 08 dus, what's in the game?

Review: NBA 2K7

NBAheader.jpg
Oei,oei, oei, wat had ik zin om lekker aan de slag te gaan met NBA 2K7. Ik weet het, niet elke Nederlander zal mijn enthousiasme voor deze typisch Amerikaanse sport delen. Maar persoonlijk slik ik de virtuele courts (in de zaal of op de straat) als zoete koek. Maar met een mindere NBA Live ’07, is er wel een beetje angst dat ook 2K7 de stap naar next-gen niet goed heeft kunnen maken. Een potje of 2, misschien 3, en die angst verdween gelukkig als sneeuw voor de zon.


Review: NHL 2K7

headerrr.jpg
Het moet lastig zijn voor de NHL 2K serie om zich te vernieuwen. Want op zich was er weinig mis met het vorige deel. Een sterke career mode, aardige graphics, genoeg content en niet onbelangrijk: uitstekende gameplay om je naast individuele sessies ook in multiplayer uren vermaak te bieden. Toch heeft 2K7, als is het maar in de details, zijn best gedaan om de ervaring weer wat te verbeteren.

Zoeken

Live Forumfeed

De actieve topics uit het Gamert Forum.
Naar het forum