Naar Navigatie
POWERED BY GS© INFO

specials Archief

Duimschroef: Pijnlijk Rechtvaardig

aaaaaaaa_champie.jpg
Bloed, zweet en tranen van geluk zijn vergoten. Bijna twee weken geleden viel De Bijl voor Gamert.nl... maar niet voor ons! ‘Of we even een doorstart wilden maken’, vroeg u in de -soms zelfs hartverwarmende- comments. Een van de reaguurders, staat toevallig ook aan het hoofd van JKIT, een organisatie die verschillende bedrijven voert. En zo begonnen 12 slapeloze dagen en nachten.

Onder de hoede, maar toch zelfstandig
JKIT was niet eens het eerste bedrijf dat interesse toonde in ons voortbestaan. Er waren namelijk online gameshops en hostingpartijen die lieten weten dat ze wel eens even wilden babbelen. Heel erg leuk natuurlijk, maar toch was het JKIT dat ons over de streep trok. Niet alleen zorgen zij voor een flinke professionalisering, zij waren de enigen die ons mede-eigenaar wilden maken en volledig autonoom onze gang willen laten gaan. Hierdoor kunnen wij daadwerkelijk “Pijnlijk rechtvaardig” zijn. Het feit dat ze ons vanaf het eerste uur hebben gevolgd hielp natuurlijk ook aardig.

Duimschroef
De website Duimschroef kenmerkt zich door eerlijke, oprechte reviews en de wijze waarop het nieuws gebracht wordt. De toon is hard maar eerlijk. Gamert.nl heeft zes jaar gamenieuws, reviews en previews gebracht; Duimschroef.nl bevat alle content van die periode, vanaf de eerste post in 2005 tot aan de laatste in 2011 (deze), u vindt het allemaal terug in de archieven.

Ietsje meer
Naast de aandacht voor games en andere (interactieve) media, is er nu ook ruimer aandacht voor smartphones, tablets en andere apparaten die iets met games te maken hebben. ‘Als je er op kan gamen, dan verdient het aandacht’, is het idee. We zien, net als u, dat de aandacht van de developers verschuift naar alle mogelijke gadgets, we zouden maar een eenzijdige redactie zijn als we hier geen verslag van deden.

Redactie
De redactie bestaat uit zes vaste redacteuren, waaronder een eind- en hoofdredacteur. Deze kern zal worden bijgestaan door opmerkelijke gastoptredens, welke dat zijn, daar willen we u later mee verrassen. Op Duimschroef zal dagelijks nieuws, reviews en previews worden gepost. Zoals je dat bij Gamert gewend was, dus; alleen willen we het nu beter maken dan ooit.

Beta
Het moge duidelijk zijn dat hier en daar nog een schoonheidsfoutje te vinden is. In 12 dagen kunnen we ook maar zo veel. Uw foutmeldingen en wensen zijn allemaal gelogd en verwerkt in projectlijsten (al mag u blijven melden!). De komende tijd zullen we nog even flink doorbuffelen om alles naar een hoger plan te tillen. Zo ook deze, nu nog redelijk kale, kanalen: Twitter, Facebook, Hyves, RSS, of het YouTube-kanaal. ‘Bevriend’, link, ‘like’ en ‘abonneer’ je, om te volgen wat we uitblaten. iOS en Android Apps volgen ook nog.

Welkom en welterusten
Heren, dames (ja echt, ze zijn er) welkom bij Duimschroef! Zonder uw comments, e-mails en belletjes waren we er letterlijk niet meer geweest. Voor enkelen van ons is het hoog tijd dat ze (tijdelijk) horizontaal gaan, maar we horen graag wat u ervan vindt... al lezen we dat vermoedelijk morgenochtend pas weer. Welterusten.

- De Duimschroef redactie.

Testers gezocht!!

testersgezocht.jpg
Jaaaaaaaaaaaaaa, het is bijna zover. Morgennacht zal de overgang van Gamert.nl naar Duimschroef.nl officieel uit de doeken gedaan worden. Details, als welk bedrijf hier nu achter zit, wat er allemaal nieuw en verbeterd is en het feit dat alle content van de laatste 6 jaar nog steeds beschikbaar is, zal dan bekend gemaakt worden.. en meer!

Voor nu hebben we DRINGEND testers nodig!

Stap 1: Surf naar: http://www.duimschroef.nl
Stap 2: Registreer om alle functionaliteit te kunnen testen
Stap 3: Maak melding van fouten en wensen op dit adres: [email protected].

Kleine puntjes van aandacht
- Maak onderscheid tussen gevonden "Fout" en "Wens"
- Naast het opsporen van fouten, hou je niet in met wensen voor later.

Onze dank zal zeer groot zijn en dat zullen we laten merken ook! (maar daarover later meer :).

Hoera! The Legend of Zelda is 25!

Een ouwe lul. Zo voel ik me nu. De dag dat ik mijn eerste Zelda-game ging kopen staat nog diep in mijn geheugen gegrift. Na veel bedelen en smeken bij ouders, opa's, oma's, ooms en tantes had ik eindelijk die 150 gulden bij elkaar om die felbegeerde gouden cassette te kopen. Zo blij als een kind, want dat was ik toen, zat ik te springen in de auto die mijn vader naar de speelgoedwinkel reed. Ik kon het niet geloven. Na weken actievoeren was het eindelijk zo ver. Niks geen suffe grijze cassette, goud is wat ik in handen kreeg. Letterlijk en, belangrijker nog, figuurlijk.

Boze Brieven van Donuts - Reggie Fils-Aime

Wat zielig voor Reggie Fils-Aime, de president van Nintendo of America! Die stomme mobiele games voor Android, iOS en Windows Phone 7 zijn héél erg gevaarlijk voor iedereen! Ze dreigen de hele gamesindustrie te verstikken! Zwijg Reggie, ongelooflijke huilebalk! Admiraal Donuts vindt dat je niet mag zeiken zolang er nog zoveel tergende putbagger op de Wii en DS uitkomt.

Special - Een middagje met de 3DS

'Willen jullie alsjeblieft komen op ons Europese 3DS-event? We horen graag jullie mening, want jullie zijn altijd eerlijk en open', dat stond er nog nét niet in de e-mail die we kregen van Nintendo, maar daar kwam het wel op neer. Vóór Shmorky kon vragen wie er met hem mee wilde was iedereen van de redactie gevlucht. Omdat JungleJack met een koptelefoon op Lady Gaga zat te luisteren was hij de lul. Samen vlogen ze naar op Schiphol, om zo met een geblindeerde Ford Ka naar Vijfhuizen af te reizen. Hoe hebben ze het beleefd? Wat was er +1 en wat -1? Een verslag van beide heren, leest u na de klik.

Update - GT5 patches + fixes

Grant Turismo 5 scoorde eind vorig jaar een mooie 9, maar dat betekent niet dat Martin de Boer niets aan te merken had op de 'rijsimulator'. Inmiddels zijn er weer veel verbeteringen doorgevoerd, Martin houdt jullie op de hoogte! Wat is er sinds de lancering van GT5 zoal verbeterd? Als je na de 9 nog twijfelde over de game, dan kun je hieronder het definitieve oordeel lezen.

Boze Brieven van Donuts - Wereldrecordpoging van [N]Gamer

PR-medewerkers bedenken de gekste dingen om hun prullaria aan de man te brengen. Als ik zeg: ‘de gekste dingen’, dan bedoel ik ook daadwerkelijk heel erg gekke, héél erg stomme dingen. Deze week kregen wij het volgende persbericht in onze mailbox. Uit piëteit met het PR-meisje (dat dit stukje proza waarschijnlijk met zéér veel tegenzin heeft zitten typen) heb ik alle contactgegevens verwijderd.

Onze lijstjes: 2010 volgens Gamert

Okee, het jaar is nog niet helemaal voorbij, maar als je op 'upcoming gamereleases' goegelt kom je niks interessants meer tegen binnen de grenzen van 2010. En daarom piepen wij er tot het nieuwe jaar even tussenuit. Even de backlog wegpoetsen enzo. Dat krijg je met een BioWare én een Bethesda RPG in één jaar. Om over Red Dead en Cataclysm nog maar te zwijgen. Maar natuurlijk vertrekken we niet zonder u, onze trouwe lezer, te voorzien van een mooi lijstje 'best of'. 2010 volgens onze redacteuren vind je na de klik.

Boze Brieven van Donuts - Kazunori Yamauchi

Eindelijk is Gran Turismo 5 verschenen! Martin de Boer reviewde de game en gaf hem een dikke negen. Natuurlijk valt er één en ander aan te merken op het spel, maar het totaalplaatje is geweldig. Dat Kazunori Yamauchi de gamer om vergiffenis sméékt, is dan ook ongepast. Zó ongepast zelfs dat onze bovenstebeste Donuts er (een beetje) boos van wordt.

Boze Brieven van Donuts - Shaun White

Grote sporters zijn meestal geen groot politiek denkers. Een tijdje geleden meldden we al een voorproefje van het verhaal van Shaun White Skateboarding. Het was zó dom, dat we er verder geen aandacht meer aan besteed hebben. Totdat het plotseling nog véél erger werd en de 'boodschap', naast kinderlijk slecht uitgedacht, bovendien óók nog hypocriet en supernep bleek! Zo kan het echt niet langer, Shaun... Bereid je voor op... een boze brief van Donuts!

Boze Brieven van Donuts - Patrice Désilets

In mijn review van Assassin's Creed: Brotherhood viel ik nogal over het bespottelijke achtergrondverhaal van de franchise. Niet over de bizarre wedergeboorte van Niccolò Machiavelli als lid van een groep huurmoordenaars, of Leonardo da Vinci, die er aan zijn baardharen wordt bijgesleept om te figureren als een soort 'Q' uit de James Bond-films. Hoe vergezocht dit ook allemaal is, het is te verantwoorden binnen de structuur van het verhaal. De bovenliggende sciencefictionverhaallijn is echter zó bizar en ongestructureerd, dat het lijkt alsof hij werd geschreven door een dronken aap achter een typemachine.

Ik heb in de review beloofd dat ik een mail zou sturen naar Patrice Désilets, voorheen creative director van de AC-reeks. Belofte maakt schuld, maar ik heb gekozen voor een open brief: dan hebben jullie er ook nog wat aan.

Gespeeld - Homefront

Stel je eens voor: over een jaar of tien komt er een nieuwe president aan de macht in het Oost-Europese Servië. Deze president heeft het helemaal gehad met de treurige staat van zijn land en voert een totaal nieuwe politieke koers. Hij herenigt Joegoslavië, maakt bondgenoten van de landen om hem heen en verandert het ooit onzichtbare Servië binnen no-time in een wereldmacht. Ondertussen heeft de coalitie PvdA-PVV-GL Nederland naar de rand van de economische afgrond gereden (in een Prius) met een vervierdubbeling van de boom-, dier- en vreemdelingknuffelsubsidies. Nederland was nog nooit zo veilig voor dieren, bomen en marokkanen, en kamillethee is dankzij een overheidsregeling nimmer zo goedkoop geweest, maar ondertussen zijn de werkloosheid en staatsschuld hoger dan ooit. Denk Ierland + Griekenland, maar dan dubbel zo erg! En dan vallen de Serven aan. Uit het niets, zomaar, pats, boem en over. Koningin Halsema (zelfbenoemd Vorstin der Nederlanden na een bloederige coup in 2016) ontvlucht het land en minister Brinkman van defensie capituleert sneller dan hij vergeet wat hij vanochtend heeft gedaan (Korsakov hè). Nederland gaat een duistere periode van bezetting en onderdrukking tegemoet. Zo is ongeveer het verhaal van Homefront, maar dan met de US of Amerika en Noord-Korea. THQ nodigde ons recent uit om in Breda het eerste half uur van de singleplayer te komen spelen.

Gespeeld - de Killzone 3 multiplayer-beta

killzoneheader.JPGEen van de beste First Person Shooters wordt gewoon bij ‘ons’ in Amsterdam gemaakt. De multiplayer van Killzone 2 was monsterlijk populair. Het ‘wedden’ met Valor points op de uitkomst van multiplayerpotjes is ook leuk overgenomen door Call Of Duty: Black Ops. Killzone 3 laat je lekker verder gaan met Sev. Terwijl de Helgast onderling aan het ruziën zijn, probeert de ISA simpelweg niet van de planeet Helghan afgeflikkerd te worden.

Verdi vertelt: Xbox Kinect

Gisteren mochten we eindelijk wat tijd doorbrengen met het door onszelf zwaar bekritiseerde gamen-zonder-controller-systeem van Microsoft; Xbox Kinect. Met nadruk op eindelijk, want in NL mochten zelfs redacteuren van diverse huisvrouwenbladen eerder voor de cam wapperen dan wij. “Voor kritischer publiek zoals jullie wilden we eerst een close-to-release-build hebben”, zei de Xbox dame ons. Die kritiek van ons was niet helemaal terecht overigens. “Seeing is not believing, doing is believing”, zoals W2E het in de comments stelt en hij (zij?) heeft gelijk. Tijd om de stoute schoenen uit te trekken en plaats te nemen op het tapijt van Microsoft.

Gespeeld - Red Dead Redemption: Undead Nightmare

RDRUN.JPGDe wereld van Red Dead Redemption is veranderd… Je speelt nog steeds als John Marston, en je zit op je boerderijtje als je oom binnen komt stommelen. Nou was dat was altijd een lastpak, maar nu helemaal, de pleuris breekt uit. Met ‘pleuris’ bedoelen we dat de doden uit hun graf opstaan en de levenden opeten. Alles en iedereen raakt geïnfecteerd met het zombievirus. De paar jeugdige autoriteiten die het Wilde Westen wat minder wild maakten, storten in elkaar en de hele mikmak vervalt in chaos. Jij moet dat even fiksen en de ondoden weer in hun graf stompen.

Gespeeld - Enslaved: Odyssey to the West

Sinds het succes van God of War en Devil May Cry op de PS2 worden we ieder jaar weer dieper bedolven onder de hack & slashers. SEGA heeft het eerst met Golden Axe geprobeerd, maar hint inmiddels alweer op Bayonetta 2, EA denkt nog over een vervolg op Dante's Inferno, Ubisoft heeft No More Heroes, Konami komt met een nieuwe Castlevania en THQ zal binnen een jaar de nieuwe Darksiders wel aangekondigen. Prima natuurlijk want het zijn stuk voor stuk best toffe games en het genre leent zich goed voor het neerzetten van iets episch. Misschien nog wel beter dan een first person shooter dat doet. Ook Namco Bandai mengt zich dit najaar in die strijd. Eerst met Enslaved, en ietsjes later met Splatterhouse (17 december) en Knights Contract (2011). Allemaal interessante titels en allemaal staan ze op onze wishlist. Het spreekt dan ook voor zich dat we geen nee zeiden, toen de uitnodiging om Enslaved te bekijken in de mailbus viel.

Zoeken

Live Forumfeed

De actieve topics uit het Gamert Forum.
Naar het forum