Naar Navigatie
POWERED BY GS© INFO

sim Archief

Duimschroef: Pijnlijk Rechtvaardig

aaaaaaaa_champie.jpg
Bloed, zweet en tranen van geluk zijn vergoten. Bijna twee weken geleden viel De Bijl voor Gamert.nl... maar niet voor ons! ‘Of we even een doorstart wilden maken’, vroeg u in de -soms zelfs hartverwarmende- comments. Een van de reaguurders, staat toevallig ook aan het hoofd van JKIT, een organisatie die verschillende bedrijven voert. En zo begonnen 12 slapeloze dagen en nachten.

Onder de hoede, maar toch zelfstandig
JKIT was niet eens het eerste bedrijf dat interesse toonde in ons voortbestaan. Er waren namelijk online gameshops en hostingpartijen die lieten weten dat ze wel eens even wilden babbelen. Heel erg leuk natuurlijk, maar toch was het JKIT dat ons over de streep trok. Niet alleen zorgen zij voor een flinke professionalisering, zij waren de enigen die ons mede-eigenaar wilden maken en volledig autonoom onze gang willen laten gaan. Hierdoor kunnen wij daadwerkelijk “Pijnlijk rechtvaardig” zijn. Het feit dat ze ons vanaf het eerste uur hebben gevolgd hielp natuurlijk ook aardig.

Duimschroef
De website Duimschroef kenmerkt zich door eerlijke, oprechte reviews en de wijze waarop het nieuws gebracht wordt. De toon is hard maar eerlijk. Gamert.nl heeft zes jaar gamenieuws, reviews en previews gebracht; Duimschroef.nl bevat alle content van die periode, vanaf de eerste post in 2005 tot aan de laatste in 2011 (deze), u vindt het allemaal terug in de archieven.

Ietsje meer
Naast de aandacht voor games en andere (interactieve) media, is er nu ook ruimer aandacht voor smartphones, tablets en andere apparaten die iets met games te maken hebben. ‘Als je er op kan gamen, dan verdient het aandacht’, is het idee. We zien, net als u, dat de aandacht van de developers verschuift naar alle mogelijke gadgets, we zouden maar een eenzijdige redactie zijn als we hier geen verslag van deden.

Redactie
De redactie bestaat uit zes vaste redacteuren, waaronder een eind- en hoofdredacteur. Deze kern zal worden bijgestaan door opmerkelijke gastoptredens, welke dat zijn, daar willen we u later mee verrassen. Op Duimschroef zal dagelijks nieuws, reviews en previews worden gepost. Zoals je dat bij Gamert gewend was, dus; alleen willen we het nu beter maken dan ooit.

Beta
Het moge duidelijk zijn dat hier en daar nog een schoonheidsfoutje te vinden is. In 12 dagen kunnen we ook maar zo veel. Uw foutmeldingen en wensen zijn allemaal gelogd en verwerkt in projectlijsten (al mag u blijven melden!). De komende tijd zullen we nog even flink doorbuffelen om alles naar een hoger plan te tillen. Zo ook deze, nu nog redelijk kale, kanalen: Twitter, Facebook, Hyves, RSS, of het YouTube-kanaal. ‘Bevriend’, link, ‘like’ en ‘abonneer’ je, om te volgen wat we uitblaten. iOS en Android Apps volgen ook nog.

Welkom en welterusten
Heren, dames (ja echt, ze zijn er) welkom bij Duimschroef! Zonder uw comments, e-mails en belletjes waren we er letterlijk niet meer geweest. Voor enkelen van ons is het hoog tijd dat ze (tijdelijk) horizontaal gaan, maar we horen graag wat u ervan vindt... al lezen we dat vermoedelijk morgenochtend pas weer. Welterusten.

- De Duimschroef redactie.

Testers gezocht!!

testersgezocht.jpg
Jaaaaaaaaaaaaaa, het is bijna zover. Morgennacht zal de overgang van Gamert.nl naar Duimschroef.nl officieel uit de doeken gedaan worden. Details, als welk bedrijf hier nu achter zit, wat er allemaal nieuw en verbeterd is en het feit dat alle content van de laatste 6 jaar nog steeds beschikbaar is, zal dan bekend gemaakt worden.. en meer!

Voor nu hebben we DRINGEND testers nodig!

Stap 1: Surf naar: http://www.duimschroef.nl
Stap 2: Registreer om alle functionaliteit te kunnen testen
Stap 3: Maak melding van fouten en wensen op dit adres: [email protected].

Kleine puntjes van aandacht
- Maak onderscheid tussen gevonden "Fout" en "Wens"
- Naast het opsporen van fouten, hou je niet in met wensen voor later.

Onze dank zal zeer groot zijn en dat zullen we laten merken ook! (maar daarover later meer :).

Review: Animal Crossing

Wii - Het heeft even mogen duren, maar eindelijk is het zover! Na de Cube- en DS-versies worden Wii-fans van het achterover-leunend-gamen-zonder-harde-doelstellingen-genre eindelijk bediend. Het immens populaire Animal Crossing krijgt op de Wii de toevoeging “Let’s go to the City”. Het altijd kritische Gamert neemt een kijkje in deze stad en deelt de opgedane ervaringen met je. Wie zich niet wil laten foppen door deze opgewekte intro en meteen wil weten waarom dit maar een matig spel is, kan direct doorscrollen. Als je wilt weten wat de niet zulke grote verschillen met de DS-versie zijn, dan hebben we een paar alinea’s voor je.

Review: LittleBigPlanet

Ps3 - Na maandenlang geroezemoes, nieuwsgierige blikken en vol verwachting kloppende harten, lag zo’n 2 weken geleden dan eindelijk de wereld van de sackboys in de winkels: LittleBigPlanet. Of tenminste, de poort naar die wereld. Wat je daadwerkelijk in huis haalde was namelijk maar een begin, een instrument, een zaadje dat pas in de eerste weken na release zou uitbloeien tot de bonenstaak die ging leiden naar de kip met de gouden eieren. Natuurlijk was er ook nog de kans dat het zaadje zou verpieteren en amper een bloempje boven z’n geboortegrond zou uitkrijgen. Nu de eerste weken voorbij zijn vinden wij de tijd rijp om de balans op te maken...

Review: FIFA 09

Het jaar is 1998, door de speakers van m’n tv klinkt Blurs Song 2 met de regelmaat van de klok, standaard gevolgd door de mooiste potten voetbal die de wereld tot dan toe gezien heeft. Het is het jaar van FIFA 98: Road to the World Cup, voor mij het laatste jaar dat ik in EA’s voetbalserie de liefde voor de bal proef. Het laatste jaar dat FIFA de universele taal van ’t voetbal spreekt, snapt waar het om draait, snapt wat een voetbalfan wil. Follow-up World Cup 98 doet eveneens goede zaken, maar in de 9 jaren die volgen wordt één ding duidelijk: het eens onverslaanbare FIFA is een blessuregevoelig brekebeentje geworden.

Review: Top Spin 3 -Ps3/X360-

TopSpin468.jpgSlechts één keer in mijn leven ben ik ervan beschuldigd de ‘motoriek en game-feeling van een tante Sidonia’ te hebben. Het was iets meer dan 2 jaar geleden, volgens mij was het de 2e review die ik hier op Gamert schreef nadat ik nog geen maand eerder was begonnen. Ik gaf Top Spin 2 een 6.5 en daar waren mijn nieuwe vrinden reaguurders het absoluut niet mee eens. Kritiek alom, maar achteraf zou ik geen tiende puntje hoger gegeven hebben aan die baggergame. Mijn angstgegner is echter herrezen uit het verleden, om me weer te komen plagen in een nieuwe vorm: Top Spin 3.

Review: Wii Fit

Het is nogal een tegenstelling; de ene week draai je volop de review van gamer’s game Grand Theft Auto 4, om de week daarop te openen met een review van Wii Fit. 2 titels die niet verder uit elkaar konden liggen, maar beide op hun eigen manier best wel wat los weten te maken. Je kunt het vervolgens wenden en keren zoals je wilt, maar zelfs de grootste GTA-liefhebber zal moeten toegeven dat meneer Fit voor een grotere revolutie zorgt...

Hands-on: Forza Motorsport 2

Forza2_370.jpg

Wat een oneerlijke wereld. Ik hou op z’n tijd wel van een (realistische) racegame, maar zelden weten die me lang te boeien. Ik zal niet meteen verder zappen als er F1 op tv is, maar vraag me de namen van 3 coureurs en ik moet al diep nadenken. Een voorliefde, ja. Racebloed in m’n aderen, dat niet. Toch mocht ik van Microsoft op het Paul Ricard circuit in Marseille vast hands-on gaan met Forza 2. Wat een oneerlijke wereld…

Review: Harvest Moon DS

HM120.jpgHarvest Moon is net als elke andere game, maar dan zonder dat er iets misgaat. Want wat zou Cloud doen als Sephiroth niet lastig was, wat moest Kratos uitvoeren als er geen oorlog was, of Marcus Felix, waar zou die z’n bed voor uitkomen als er geen Locust waren? Het antwoord zien we al jaren in de tientallen Harvest Moon games voorbij komen: namelijk een normaal leven leiden.

Review: Guitar Hero 2

GH370.jpg

Je zult het niet van ons gewend zijn, een game reviewen op meerdere platformen. Maar eigenwijs als Guitar Hero altijd al is geweest, hebben we hier niet te maken met zomaar een simpele overzettingt. Guitar Hero 2 rockt de Xbox360 namelijk nóg harder dan de Playstation 2, en doet dat met o.a. dé feature die de game altijd al miste...

Sega Megadrive Collection

megadrive120.jpgCollection games zijn zó overrated. Over het algemeen zuigen ze dan ook. Een zooitje old-skool dat een aardig rijtje vormt op papier. Iets dat nostalgie oproept als je naar de screenshots kijkt. Uiteindelijk besef je echter dat je het beter bij kijken had kunnen laten, aangezien spelen meer herinneringen kapot maakt dan je lief is. Niemand minder dan Sega doet ook mee aan dit makkelijk incashen, waarom ook niet, het bedrijf staat hoog op de lijst als het gaat om klassieke toppers. Hebben we ook hier weer een gevalletje van valse nostalgie?

Preview: Sid Meier's Railroads!

psmrr120.jpgPiraterij organiseren, het bevolken van het heelal, het ontwikkelen van complete civilisaties, Sid Meier heeft al behoorlijk wat ambitieuze successen op zijn naam staan. Maar in elke man, ongeacht de leeftijd, schuilt ergens nog een kind. Zo ook in Sid Meier, die de civilisatie laat voor wat het is en zich terugtrekt op zolder. Alwaar de wereld van het spoorbouw tot leven komt. Gamert nam een kijkje in de geest van dit volwassen kind, in een preview Sid Meier’s Railroads!

Review: Civcity - Rome

civcity120.jpgCivcity: Rome mag dan in zijn titel aan Civilization doen denken, het mag zich in het universum van bedenker Sid Meier afspelen, maar in werkelijkheid, is het een flinke zijstap bij Civilization vandaan. Civcity is namelijk citybuilding in hart en nieren en doet nergens denken aan de strategisch opgezette levensloop van bevolkingen waarmee Sid Meier al jaren onze verslaving gaande houdt.

Shipsim demo

shipsim.jpgLeuk hoor, dat varen. Maar IRL varen heeft een hoop nadelen. Denk aan te felle zon, lastige meeuwen, zeeziekte en niet te vergeten dat water. Gamert heeft de oplossing. De demo van Ship Sim is namelijk uitgekomen. Check het hierrr. Wel spelen, want je steunt Nederlandse gamesoftware. Met de demo kun je vrolijk dobberen, met de volledige versie kun je zelfs de ramptocht van de Titanic naspelen en je bootje op een ijsboot rammen. Verder kun je keihard gamen met een containerschip of een sleepboot om maar wat te noemen. Lachen man!

Trauma Center: Under the Knife (DS)

traumacenter_small.jpg ‘Uniek’ is het eerste woord dat me te binnen schoot toen ik voor het eerst las over deze titel. Hoewel het thema ‘doktertje spelen’ in vele andere games te vinden is, kun je nu voor het eerst zelf de scalpel in de hand nemen. Met het pennetje van je DS snij je er vrolijk op los en dat is niet het enige wat je hier kan doen…

Civilization gaat dóór

Nog meer nieuws rond Sid Meier een zijn producten. Civilization IV krijgt een uitbreiding en een modificatie. Maar even beginnen met de eerste, de uitbreiding. CivIV: Warlords geeft spelers zes nieuwe scenario’s, evenzoveel nieuwe beschavingen en tien nieuwe wereldleiders. Ook krijgen we er natuurlijk een zooitje nieuwe eenheden, grondstoffen en maps bij. Daarnaast is er is een spin-off van Civilization IV in de maak, CivCity: Rome is een citybuilder waarbij je het oude Rome uit de grond moet stampen. Verwacht beide pc games komende herfst. Dit was het Sid Meier journaal.

Zoeken

Live Forumfeed

De actieve topics uit het Gamert Forum.
Naar het forum