Naar Navigatie
POWERED BY GS© INFO

rpg Archief

Duimschroef: Pijnlijk Rechtvaardig

aaaaaaaa_champie.jpg
Bloed, zweet en tranen van geluk zijn vergoten. Bijna twee weken geleden viel De Bijl voor Gamert.nl... maar niet voor ons! ‘Of we even een doorstart wilden maken’, vroeg u in de -soms zelfs hartverwarmende- comments. Een van de reaguurders, staat toevallig ook aan het hoofd van JKIT, een organisatie die verschillende bedrijven voert. En zo begonnen 12 slapeloze dagen en nachten.

Onder de hoede, maar toch zelfstandig
JKIT was niet eens het eerste bedrijf dat interesse toonde in ons voortbestaan. Er waren namelijk online gameshops en hostingpartijen die lieten weten dat ze wel eens even wilden babbelen. Heel erg leuk natuurlijk, maar toch was het JKIT dat ons over de streep trok. Niet alleen zorgen zij voor een flinke professionalisering, zij waren de enigen die ons mede-eigenaar wilden maken en volledig autonoom onze gang willen laten gaan. Hierdoor kunnen wij daadwerkelijk “Pijnlijk rechtvaardig” zijn. Het feit dat ze ons vanaf het eerste uur hebben gevolgd hielp natuurlijk ook aardig.

Duimschroef
De website Duimschroef kenmerkt zich door eerlijke, oprechte reviews en de wijze waarop het nieuws gebracht wordt. De toon is hard maar eerlijk. Gamert.nl heeft zes jaar gamenieuws, reviews en previews gebracht; Duimschroef.nl bevat alle content van die periode, vanaf de eerste post in 2005 tot aan de laatste in 2011 (deze), u vindt het allemaal terug in de archieven.

Ietsje meer
Naast de aandacht voor games en andere (interactieve) media, is er nu ook ruimer aandacht voor smartphones, tablets en andere apparaten die iets met games te maken hebben. ‘Als je er op kan gamen, dan verdient het aandacht’, is het idee. We zien, net als u, dat de aandacht van de developers verschuift naar alle mogelijke gadgets, we zouden maar een eenzijdige redactie zijn als we hier geen verslag van deden.

Redactie
De redactie bestaat uit zes vaste redacteuren, waaronder een eind- en hoofdredacteur. Deze kern zal worden bijgestaan door opmerkelijke gastoptredens, welke dat zijn, daar willen we u later mee verrassen. Op Duimschroef zal dagelijks nieuws, reviews en previews worden gepost. Zoals je dat bij Gamert gewend was, dus; alleen willen we het nu beter maken dan ooit.

Beta
Het moge duidelijk zijn dat hier en daar nog een schoonheidsfoutje te vinden is. In 12 dagen kunnen we ook maar zo veel. Uw foutmeldingen en wensen zijn allemaal gelogd en verwerkt in projectlijsten (al mag u blijven melden!). De komende tijd zullen we nog even flink doorbuffelen om alles naar een hoger plan te tillen. Zo ook deze, nu nog redelijk kale, kanalen: Twitter, Facebook, Hyves, RSS, of het YouTube-kanaal. ‘Bevriend’, link, ‘like’ en ‘abonneer’ je, om te volgen wat we uitblaten. iOS en Android Apps volgen ook nog.

Welkom en welterusten
Heren, dames (ja echt, ze zijn er) welkom bij Duimschroef! Zonder uw comments, e-mails en belletjes waren we er letterlijk niet meer geweest. Voor enkelen van ons is het hoog tijd dat ze (tijdelijk) horizontaal gaan, maar we horen graag wat u ervan vindt... al lezen we dat vermoedelijk morgenochtend pas weer. Welterusten.

- De Duimschroef redactie.

Testers gezocht!!

testersgezocht.jpg
Jaaaaaaaaaaaaaa, het is bijna zover. Morgennacht zal de overgang van Gamert.nl naar Duimschroef.nl officieel uit de doeken gedaan worden. Details, als welk bedrijf hier nu achter zit, wat er allemaal nieuw en verbeterd is en het feit dat alle content van de laatste 6 jaar nog steeds beschikbaar is, zal dan bekend gemaakt worden.. en meer!

Voor nu hebben we DRINGEND testers nodig!

Stap 1: Surf naar: http://www.duimschroef.nl
Stap 2: Registreer om alle functionaliteit te kunnen testen
Stap 3: Maak melding van fouten en wensen op dit adres: [email protected].

Kleine puntjes van aandacht
- Maak onderscheid tussen gevonden "Fout" en "Wens"
- Naast het opsporen van fouten, hou je niet in met wensen voor later.

Onze dank zal zeer groot zijn en dat zullen we laten merken ook! (maar daarover later meer :).

Review: Demigod

PC - Sinds het moment dat shooters en zelfs strategygames goed speelbaar zijn op een console is het gamen op de PC (voor mij) een aardig stuk afgenomen. Sterker nog, het is tegenwoordig eigelijk alleen nog maar StarCraft - ja die uit 1998 - dat ik nog op m'n PC heb staan. Het platform is de laatste drie jaar simpelweg niet echt meer op mijn radar verschenen en Demigod kwam dan ook als een complete verassing voor me. Of die aangenaam genoeg was om mij voor langere tijd van consoles en handhelds weg te houden? Tja.. Een uitspraak trok me wel direct aan "Het lijkt erg op DotA" zei onze hoofdredacteur. Hmmm, dat zou er niet geweest zijn zonder de makers van StarCraft. Misschien toch maar even kijken dan.

Review: Valkyria Chronicles

PS3 - ‘Lieverd, wat voor soort mensen kopen zulke games nou?’, vraagt mijn vriendin uit nieuwsgierigheid als ik druk met Valkyria Chronicles bezig ben. Ik kan haar de vraag niet echt kwalijk nemen. De afgelopen weken heeft ze o.a. toppers als Farcry 2, Mirror’s Edge, Dead Space, FIFA en Resistance 2 zien langskomen op onze TV. En nu zit die volwassen gozer op de bank plots een game te spelen die het meeste wegheeft van een tekenfilm met een hoop Japans gelul tussendoor. Sterker nog, juist door deze kinderlijk ogende game zegt haar vriend voor de 3e nacht op rij dat ‘ie nog eventjes doorgaat. Beiden weten ze na 2 identieke nachten wat dat betekent, de zon gaat weer eerder opkomen dan dat hij erin ligt...

Review: Fable 2 - X360

fable2.00.jpgIk ben een klein meisje geweest, ik heb mijn zus vermoord zien worden, heb jarenlang voor mijn hond gezorgd en wekenlang een man achter me aangehad. Ik heb urenlang onbeschermde seks met 'm gehad, een huis gekocht en ben uiteindelijk zelf zwanger geworden. Als je anderen vraagt mij te beschrijven dan zal het antwoord afhangen van het plaatsje waarin je de vraag stelt. Antwoorden zullen uiteenlopen van ‘heldhaftig’, ‘moedig’, ‘die heldin van het standbeeld op het marktplein’, ‘geweldige barmeid’, ‘spreeuwtje’, ‘uitstekende smid’, ‘hondenliefhebber’ en ‘prima houthakker’ tot en met 'wraakzuchtige rotgriet', 'de moordlustige', 'hoer' en 'zij die duister in een een licht hoekje laat kruipen van angst'. Mijn leven is divers en gevuld vol magische momenten waarbij je ‘magische’ meer dan eens letterlijk mag nemen. Ps: ik ben niet het meisje uit de foto hierboven.

Review: Dragon Quest 4 - Chapters of the Chosen

Het zou eens tijd worden ook. Zitten ze daar in Japanland al decennia lang aan de Dragon Quest, wij kunnen weinig meer doen dan lijdzaam toezien. Bovendien was die ene release van Dragon Quest 8 hier in Europa ook gewoon een gemene streek. Wél laten zien hoe fantastisch de Dragon Quest-serie voor de liefhebber van old-skool rpg is, maar tegelijkertijd geen enkele toegift doen wat betreft de andere delen. Tot nu toe dan, want remake Dragon Quest 4: Chapters of the Chosen komt niet alleen naar de DS, hij komt ook eindelijk op onze kusten aangespoeld. Hè, hè...

Sonic Chronicles: Dark Brotherhood (DS)

scdb00.jpg14 augustus 1985, Super Mario Bros (samen op 1 cassette met Duck Hunt) ging voor het eerst mijn 4de spelcomputer in, een NES 8bit. Mijn eerdere Atari 2600, MSX en C64 konden niet tippen aan de prachtige kleuren en achtergronden van deze heerlijke grijze doos. De term platformgame was me nog niet bekend maar mijn eerste ervaring hiermee zou ik deze dag opdoen...vele dagen volgenden. 28 augustus 1991, Sonic The Hedgehog ging voor het eerst mijn 5de spelcomputer in, een sjiek zwarte Sega Megadrive 16bit. Na 6 jaar zou de besnorde held van zijn troon gestoten worden om de rest van zijn leven aan Sonic's veel snellere voeten te liggen. Ps: het betreft hier -in tegenstelling tot wat het nu lijkt- een review van Bioware's eerste RPG waarin Sonic de hoofdrol speelt.

Review: Infinite Undiscovery (X360)

In de wereld van Infinite Undiscovery heeft de Order of Chains de maan aan de aarde gebonden middels verschillende gigantische kettingen. Overal waar deze kettingen bevestigd zijn ontstaat chaos en duiken er monsters op. Op het moment dat jij – Capell – per ongeluk wordt aangezien voor de grote redder Sigmund die de kettingen aan het doorhakken is, beland je via een wirwar aan gebeurtenissen in zijn team om de maan los te hakken van de aarde. Tja, sorry, wij hebben het ook niet verzonnen...

Review: Spore (PC)

(R)evolutionaire woordgrapjes te over, de Sporno is niet aan te slepen en vergelijkingen met buitenaardse Sims liggen er ook al zó dik bovenop dat we in de gemiddelde door clichés geteisterde intro bijna zouden vergeten waar het om draait: Spore is er, eindelijk, wat betekent het voor ons gamers?


Review: Final Fantasy VII Crisis Core

Sephirare.jpgMijn naam is Zack. Ik ben een Soldier, 1st class, in dienst van Shinra. Onderweg naar het stadje Modeoheim raak ik aan de praat met een van de ‘normale jongens’, je weet wel, zo’n infanterie gozertje. Het lijkt een sympathieke gast, hij loopt in ieder geval beter door dan die kerel van de Turks, Tseng.
Ik vraag ‘m waar hij vandaan komt. ‘Nibelheim’, zegt het broekie. Ik lach om de ironie, dat ik daar tijdens die barre tocht met iemand sta te praten die net als ik uit zo’n gehucht komt. Ik draai me om naar Tseng en roep: ‘Good news Tseng! Me and...’ Ik kijk m’n nieuwe gesprekspartner aan, hoe heet ie eigenlijk? Hij zet z’n helm af, waar 2 straalblauwe ogen en wilde blonde plukken haar onder vandaan verschijnen. ‘Cloud’, zegt ie. ‘Tseng, me and Cloud are both backwater experts. Haha!’ Precies op dit moment raast bij mij als speler het kippenvel over mijn lijf als een onstuitbare tsunami van nostalgie. Ik ben weer terug in Final Fantasy VII. Vuistdiep...

Review: Puzzle Quest - Challenge of the Warlords

De beste uitvindingen lijken achteraf altijd het meest voor de hand liggend. Kijk maar naar de paperclip, de wasknijper of bijvoorbeeld het wiel. Wat mij betreft mogen gamers sinds kort Puzzle Quest aan dat rijtje toevoegen, want een fictief middeleeuws rollenspel combineren met een puzzelgame als Bejeweled; waarom is dat nou niet eerder bedacht?

Review: The Witcher

Een wereld verscheurd door een verschrikkelijke oorlog, de littekens dragend van rassenhaat, wanhoop en onbegrip. Gebieden bevolkt door monsters en demonen, Elven en Dwergen teruggetrokken en in de minderheid. Een mensheid, getekend door het gebrek aan menselijkheid en van ordehandhavers – de bovenbegaafde Witchers- ontbreekt zowat ieder spoor. Maak kennis met de wereld die ontsprong aan het brein van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski, maak kennis met de wereld van Geralt de Witcher.

Review: Eternal Sonata -Xbox360-

Een RPG waar het leven van begenadigd componist en pianist Chopin als leidraad doorheen loopt. In alle eerlijkheid, dat is niet meteen het meest enthousiasmerende concept dat ik dit jaar gelezen heb. Maar soms, zo af en toe, heb je werkelijk geen idee wat je te wachten staat. Eternal Sonata bleek zo’n geval te zijn…

Friezen meppen elkaar om Runescape

De politie heeft vrijdag twee jongens van 14 en 15 jaar uit Leeuwarden opgepakt voor het mishandelen en bedreigen van een 13-jarige plaatsgenoot. Dat meldde de politie maandag. Het slachtoffer had een dik vet account in Runescape opgebouwd.

Review: Blue Dragon

BD_350.jpg
Slecht hoor. Zetten we 2 weken geleden vrolijk Blue Dragon in de Sp!ts, vergeten we bijna onze eigenste achterban. Niet dat we iemand van jullie hoeven uit te leggen dat deze titel goed is, want de namen Toriyama, Sakaguchi en Uematsu laten daar geen twijfel over bestaan. Rest dus nog één vraagje, hoe goed is ie nou geworden?

Review: Final Fantasy 6 Advance (GBA)

FF6_1.jpg
Vraag een 20- gamer naar de beste RPG ooit en waarschijnlijk is het antwoord Final Fantasy 7. Vraag het aan een 20+ gamer echter en je moet niet verbaast staan te kijken als het antwoord Final Fantasy 6 is. Maar is dat nog wel terecht, zo'n 13 jaar na dato?


Zoeken

Live Forumfeed

De actieve topics uit het Gamert Forum.
Naar het forum