Naar Navigatie
POWERED BY GS© INFO

reviews

Recensie - innoXplore iX-M20 (iPhone 4)

De meningen over gamen op je telefoon, al dan niet op een iPhone, zijn sterk verdeeld. Dat zullen ze voorlopig nog wel even blijven ook. Logisch, op je smartphone mis je knoppen en op mobieltjes die ze wel hebben is het aanbod relatief schaars. Sony’s Xperia Play (aka de Playstation Phone) zou het gebrek aan knoppen op moeten lossen met een mooi ‘uitschuifgamepadje’. Toch verhelpt dat nog steeds niet mijn grootste ergernis. Die knoppen kan ik bij veel touchgames prima missen. Nee, wat me écht tegenstaat is de grip, of iets preciezer: het gebrek daar aan. Zeker als je, net als ik, soms wat woest tekeergaat, schiet dat dunne toestelletje tekort. Digitrading biedt pocketgamerts een oplossing.

---

innoXplore01.jpg

Veelzijdig
Aanvankelijk dacht ik dat het puur om een grip ging waar ik lekker hard in kon knijpen als ik weer eens deaud ging in N.O.V.A. of Shadow Guardian. De nog geen zes tientjes kostende accessoire heeft echter meer in zijn mars. Los van het geinige standaardje, om in de trein films te kijken terwijl je in één hand een hamburger hebt en in de andere een grote cola, bevat hij ook een bescheiden accu (2000mAh lithium) en een setje speakers. Met de grip kun je dus niet alleen langer gamen dan verwacht, je kan er ook nog eens kabaal bij maken. Al moet je 'kabaal' met een pak zout nemen: 2-kanaals 1,5W zal niemands toupet afblazen.

Naast een micro-USB en een microfoonuitgang is er ook een USB-poort aanwezig voor het geval je iets anders wilt opladen dan je iPhone. Gedurende mijn vakantie heeft deze functie de gezinscamera van sap voorzien, nadat die het halverwege een dagje Euro Disney voor gezien hield. Het zijn soms kleine dingen waarvan je blij kan worden.

Tot slot valt er op de productpagina te lezen dat er een optionele auto- en fietshouder te krijgen is. Hoe ik fietsend moet gamen zonder mezelf in de kreukels te rijden is me een raadsel. De bedenkers van innoXplore hadden vast een ander gebruik in gedachten toen ze daarmee op de proppen kwamen. (Het zal vast geen GPS zijn, dat ligt te veel voor de hand! - AD)

innoXplore02.jpg

Kwaliteit
Opvallend goed. Ken je de begindagen van Trust nog? Dat dus zeker niet. Sterker nog, nadat je je iPhone 4 er in vast klikt kan je hem met een gerust hart uit je handen laten vallen. Zowel het apparaat als je iPhone zullen de val, normaal gesproken, overleven. Met de constructie is niets mis, zelfs het kleine uitklapbare standaardje voelt solide genoeg om het geheel achteloos in je tas te mikken. Het enige wat me tegenviel is de kwaliteit van de speakertjes. Het geluid is blikkerig en vlakt diepere tonen genadeloos af. Jammer, want dat kan tegenwoordig wel een stuk beter. Je kan hem dus niet als gettoblaster gebruiken, gemiste kans!

innoXplore03.jpg

Maar is het wat?
De extra batterijduur (uithoudingsvermogen niet getest) is welkom en de USB-poort een onverwacht geschenk. Toch heb ik het meeste plezier gehad van zijn primaire functie: meer grip. Een virtuele stick (zoals bij iOS-shooters, platformgames en adventures) zal me altijd een doorn in het oog blijven, maar is met de innoXplore in ieder geval een stuk beter te doen, vooral als je langer dan 10 minuten speelt. Bij touchgames zoals Angry Birds en iBlast Moki is het minder relevant maar nog steeds fijner dan zonder. Het waren de racegames waarbij ik de meeste lol had van de extra houvast. Je hebt het gevoel van een stuurtje in je handen en het stevige rubber zorgt er voor dat je portable niet uit je zweethanden floept als een zeepje in een bajesdouche.

Een cijfer zal ik er niet op plakken, maar ik durf hem wel aan te raden bij een specifieke doelgroep: iedereen die vaker en langer op zijn telefoon speelt dan dat hij/zij er mee belt, zal er dik plezier van hebben.

Te weinig specs naar je smaak? Check DigiTrading of innoXplore.

Reacties

Thanks man, ik kon deze nog niet. Toch eens overwegen of ik het geld kan missen voor deze uitbreiding, lijkt mij in ieder geval een zeer grote verbetering.

@Calysson
Ken het zijn dat ik u kan?

@Akabei
Ken wel is zo wezen

Calysson
songteksten.net...

en het verschil tussen kennen, kannen, kunnen we niet

Hulde aan @belicbelic voor het nostalgisch Osdorp Posse gevoel!

@Verdi
Ken hier alleen zo'n lulijzer in of doet ie ut ook met me Ipod Touch der in?

Spuuglelijk en veel te duur, deze laat ik aan me voorbijgaan.

@Tomatenketchup
Wel even ontopic blijven, het gaat hier om het verschil tussen kunnen en kannen


Zoeken

Live Forumfeed

De actieve topics uit het Gamert Forum.
Naar het forum