Naar Navigatie
POWERED BY GS© INFO

psp Archief

Duimschroef: Pijnlijk Rechtvaardig

aaaaaaaa_champie.jpg
Bloed, zweet en tranen van geluk zijn vergoten. Bijna twee weken geleden viel De Bijl voor Gamert.nl... maar niet voor ons! ‘Of we even een doorstart wilden maken’, vroeg u in de -soms zelfs hartverwarmende- comments. Een van de reaguurders, staat toevallig ook aan het hoofd van JKIT, een organisatie die verschillende bedrijven voert. En zo begonnen 12 slapeloze dagen en nachten.

Onder de hoede, maar toch zelfstandig
JKIT was niet eens het eerste bedrijf dat interesse toonde in ons voortbestaan. Er waren namelijk online gameshops en hostingpartijen die lieten weten dat ze wel eens even wilden babbelen. Heel erg leuk natuurlijk, maar toch was het JKIT dat ons over de streep trok. Niet alleen zorgen zij voor een flinke professionalisering, zij waren de enigen die ons mede-eigenaar wilden maken en volledig autonoom onze gang willen laten gaan. Hierdoor kunnen wij daadwerkelijk “Pijnlijk rechtvaardig” zijn. Het feit dat ze ons vanaf het eerste uur hebben gevolgd hielp natuurlijk ook aardig.

Duimschroef
De website Duimschroef kenmerkt zich door eerlijke, oprechte reviews en de wijze waarop het nieuws gebracht wordt. De toon is hard maar eerlijk. Gamert.nl heeft zes jaar gamenieuws, reviews en previews gebracht; Duimschroef.nl bevat alle content van die periode, vanaf de eerste post in 2005 tot aan de laatste in 2011 (deze), u vindt het allemaal terug in de archieven.

Ietsje meer
Naast de aandacht voor games en andere (interactieve) media, is er nu ook ruimer aandacht voor smartphones, tablets en andere apparaten die iets met games te maken hebben. ‘Als je er op kan gamen, dan verdient het aandacht’, is het idee. We zien, net als u, dat de aandacht van de developers verschuift naar alle mogelijke gadgets, we zouden maar een eenzijdige redactie zijn als we hier geen verslag van deden.

Redactie
De redactie bestaat uit zes vaste redacteuren, waaronder een eind- en hoofdredacteur. Deze kern zal worden bijgestaan door opmerkelijke gastoptredens, welke dat zijn, daar willen we u later mee verrassen. Op Duimschroef zal dagelijks nieuws, reviews en previews worden gepost. Zoals je dat bij Gamert gewend was, dus; alleen willen we het nu beter maken dan ooit.

Beta
Het moge duidelijk zijn dat hier en daar nog een schoonheidsfoutje te vinden is. In 12 dagen kunnen we ook maar zo veel. Uw foutmeldingen en wensen zijn allemaal gelogd en verwerkt in projectlijsten (al mag u blijven melden!). De komende tijd zullen we nog even flink doorbuffelen om alles naar een hoger plan te tillen. Zo ook deze, nu nog redelijk kale, kanalen: Twitter, Facebook, Hyves, RSS, of het YouTube-kanaal. ‘Bevriend’, link, ‘like’ en ‘abonneer’ je, om te volgen wat we uitblaten. iOS en Android Apps volgen ook nog.

Welkom en welterusten
Heren, dames (ja echt, ze zijn er) welkom bij Duimschroef! Zonder uw comments, e-mails en belletjes waren we er letterlijk niet meer geweest. Voor enkelen van ons is het hoog tijd dat ze (tijdelijk) horizontaal gaan, maar we horen graag wat u ervan vindt... al lezen we dat vermoedelijk morgenochtend pas weer. Welterusten.

- De Duimschroef redactie.

Testers gezocht!!

testersgezocht.jpg
Jaaaaaaaaaaaaaa, het is bijna zover. Morgennacht zal de overgang van Gamert.nl naar Duimschroef.nl officieel uit de doeken gedaan worden. Details, als welk bedrijf hier nu achter zit, wat er allemaal nieuw en verbeterd is en het feit dat alle content van de laatste 6 jaar nog steeds beschikbaar is, zal dan bekend gemaakt worden.. en meer!

Voor nu hebben we DRINGEND testers nodig!

Stap 1: Surf naar: http://www.duimschroef.nl
Stap 2: Registreer om alle functionaliteit te kunnen testen
Stap 3: Maak melding van fouten en wensen op dit adres: [email protected].

Kleine puntjes van aandacht
- Maak onderscheid tussen gevonden "Fout" en "Wens"
- Naast het opsporen van fouten, hou je niet in met wensen voor later.

Onze dank zal zeer groot zijn en dat zullen we laten merken ook! (maar daarover later meer :).

Review: FIFA 09

Het jaar is 1998, door de speakers van m’n tv klinkt Blurs Song 2 met de regelmaat van de klok, standaard gevolgd door de mooiste potten voetbal die de wereld tot dan toe gezien heeft. Het is het jaar van FIFA 98: Road to the World Cup, voor mij het laatste jaar dat ik in EA’s voetbalserie de liefde voor de bal proef. Het laatste jaar dat FIFA de universele taal van ’t voetbal spreekt, snapt waar het om draait, snapt wat een voetbalfan wil. Follow-up World Cup 98 doet eveneens goede zaken, maar in de 9 jaren die volgen wordt één ding duidelijk: het eens onverslaanbare FIFA is een blessuregevoelig brekebeentje geworden.

Harde Waren: Charge!! (black edition)

gamert_teaser_blacked.jpgNiet al te lang geleden hebben jullie Charge White Edition kunnen lezen. Niet meer dan logisch dat daar een Black edition op volgt. Dit keer krijgen de PSP en de PS3 aandacht. De handige oplaadproducten van Nyko laten geen console ongemoeid en dat is maar goed ook. Alhoewel, van alle Nyko producten die we onder de loep hebben genomen hebben we de allereerste ontdekt die niet geheel aan de verwachting voldoet. Hoewel een knap record, toch jammer.

Review: Star Wars - The Force Unleashed

Als meer dan 30 jaar Star Wars ons 1 ding heeft geleerd, dan is het wel dat alles draait om de balans tussen goed en kwaad. George Lucas gaf het ooit vorm in de ‘Dark Side’ en diens tegenhanger die over het algemeen als de ‘Light Side’ wordt bestempeld. Aan elke kern, elk conflict, elk volk en elke situatie ligt die eeuwige tweestrijd tussen goed en kwaad ten grondslag. Star Wars: The Force Unleashed is daarop absoluut geen uitzondering, op meer dan een manier is de strijd tussen goed en kwaad aanwezig in deze game. Ironisch genoeg is dat alleen niet altijd de bedoeling geweest van de ontwikkelaar...

Review: Final Fantasy VII Crisis Core

Sephirare.jpgMijn naam is Zack. Ik ben een Soldier, 1st class, in dienst van Shinra. Onderweg naar het stadje Modeoheim raak ik aan de praat met een van de ‘normale jongens’, je weet wel, zo’n infanterie gozertje. Het lijkt een sympathieke gast, hij loopt in ieder geval beter door dan die kerel van de Turks, Tseng.
Ik vraag ‘m waar hij vandaan komt. ‘Nibelheim’, zegt het broekie. Ik lach om de ironie, dat ik daar tijdens die barre tocht met iemand sta te praten die net als ik uit zo’n gehucht komt. Ik draai me om naar Tseng en roep: ‘Good news Tseng! Me and...’ Ik kijk m’n nieuwe gesprekspartner aan, hoe heet ie eigenlijk? Hij zet z’n helm af, waar 2 straalblauwe ogen en wilde blonde plukken haar onder vandaan verschijnen. ‘Cloud’, zegt ie. ‘Tseng, me and Cloud are both backwater experts. Haha!’ Precies op dit moment raast bij mij als speler het kippenvel over mijn lijf als een onstuitbare tsunami van nostalgie. Ik ben weer terug in Final Fantasy VII. Vuistdiep...

God of War: Chains of Olympus (PSP)

gamert_teaser_GoWCoO.jpgIk ben het spook van Sparta! Ik ben de schrik van Perzië. Ik ben die veel te witte kale kerel met rode strepen op zijn lijf, vette wapen en dito moves. Maar ik ben ook degene die mijn eigen vrouw en kind heeft vermoord. Ares, de God van oorlog had me tijdens mijn debuut op de PS2, er ingeluisd. Hij wilde me alleen maar bloeddorstiger maken om beter zijn vuile werk op te kunnen knappen. Alles om papa-lief Zeus te laten zien dat hij ook macht heeft. Door zijn minderwaardigheidscomplex zit ik nu met de verkoolde peren. Een paar jaar later, ook nog op de PS2, heb ik de schoft te pakken gekregen en zijn rol als God van de oorlog overgenomen. Het gaf me nog steeds geen voldoening zoals je misschien wel weet. Waar je zeker geen weet van hebt zijn de gebeurtenissen die zich voor mijn eerste optreden hebben afgespeeld. Op een kleiner scherm dan voorheen kun je het nu meemaken. En hoe!

Review: SEGA Superstar Tennis - ALL

De regels zijn simpel. Je mag alleen met je racket tegen de bal slaan. Je moet over het net heen slaan binnen de aangegeven zone van de tegenstander. Scoren levert je 15 punten op, dan nog een keer 15 en dan 10. Daarna nog een keer scoren en je hebt een game gewonnen. Tenzij je met de tegenstander op 40 punten staat, dan moet je 2 keer consecutief scoren om de match binnen te halen. En de belangrijkste regel: als SEGA een tennis uitbrengt let je goed op. Want dat kunnen die mannen wel.

Review: Pata(m)pon (PSP)

patapon_small.jpgAls je het eerste filmpje op de volgende pagina bekijkt zal je ervan overtuigd zijn dat dit spelletje schattige meisje als doelgroep heeft gekozen. Vandaar ook de flauwe, maar misleidende, grap in de titel. Bij nadere inspectie is het meer, zoveel meer dan dat het doet vermoeden. Patapon laat je bewegen, Patapon verplicht je te bewegen! Blik je wel eens met weemoed terug naar het allereerste deel van Parapa The Rapper, maar heb je ook weer geen zin om met een plastic gitaartje door je woonkamer te hupsen om aan je muzikale trekken te komen? Kijk niet verder (maar klik wel verder) , je gebeden zijn namelijk verhoord.

MX vs ATV Untamed

Gamende sportliefhebbers hebben het over het algemeen maar goed. Op z’n minst komen er een stuk of 3 voetbalgames per jaar uit, American Football is (zeker in de VS) minimaal even goed vertegenwoordigd en ook tennisfans, pokerfanaten en snowboarders komen meestal voldoende aan hun trekken. Maar hoe zit het met de MX fans? De gasten die van motoren, modder en perfect getimede sprongen houden?

Review: Pro Evolution Soccer 2008

Een half jaar bijna elke dag PES 2008 op de Playstation 3 spelen is denk ik wel onderbouwing genoeg: de game rammelt behoorlijk meer dan in onze review naar voren kwam. Dat gezegd hebbende, natuurlijk spelen we dit niet zonder reden bijna elke dag, want die gameplay van PES in combinatie met competitief ingestelde collega’s is nog altijd het summum van intens samenspelen. Nu dan de PSP-versie, ik nam ‘m eens onder de loep om te zien hoe ‘het kleintje’ zich op het veld gedraagt…

Review: Tomb Raider Anniversary -PSP-

Lara120.jpg
Weinig dingen geven een fijner gevoel als een goeie portie nostalgie. Voor mij komt dat bijvoorbeeld door de geur van decemberochtenden in m’n ouderlijk huis, als de kerstboom er staat. Of het treffen van een arcadekast waar Golden Axe op draait. Of bijvoorbeeld…de geluidseffecten van de originele Tomb Raider!


Review: Crush

Crush_370.jpg
Slapen is overgewaardeerd, waarom 8 tot 10 per dag uur in je nest liggen? Hoeveel gave dingen kun je in die tijd doen! Je kunt het huis aan kant maken, een volle dag werken zodat je tijd hebt voor leukere dingen, eens tijd aan je vriendin besteden, een goed boek lezen of iets van de wereld zien. Toch is slapen ook wel weer prettig, want je hebt het toch echt nodig. Als je het dan niet kan is het irritant. Het hoofdpersonage Danny, uit de nieuwe puzzelgame van Sega, leidt aan deze ziekte genaamd insomnia. Daarom heeft professor Reubens een programma ontwikkeld wat hem daarbij gaat helpen en dat programma heeft hij in een game gegoten genaamd Crush.

Review: Driver '76

driver120.jpg
Het heeft Driver door de jaren heen niet bepaald meegezeten. Na een gelauwerd en geniaal eerste deel, kwam een halfbakken 2e deel dat flink de weg kwijt was. Terwijl iedereen toch vol goede moed op de ‘next-gen’ Driver 3 bleef wachten, ging het daar –vanwege duizenden bugs en glitches- ook faliekant mis. Een Driver Parallel Lines lukte het vervolgens niet, als middelmatige game zijnde, de serie uit het slop te trekken. Maar dan is daar ineens Ubisoft, 16 miljoen neertellende voor de licentie, en nu voor het eerst met een Driver-game komende. Lukt het hen wel?

Review: Zendoku

Zendoku_120.jpgOpenbaring: ik heb echt een hekel aan al die Sudoku-fanaten, en dan voornamelijk die in de trein. Al die mongeaulen die als een maloot cijfertjes aan het invullen zijn, het moet (naast jumpen) zonder twijfel de meest hinderlijke hype ooit geweest zijn. Ik heb gezworen nooit aan dat rare cijfertjes-scrabble mee te doen, en wat doet meneer Eidos, die gooit een Zendoku mijn kant op. Als dat maar goed gaat…

Review: 300 March for Glory

300.jpg
300: March for Glory heeft een hoop tegen. Zo is het een filmgame, en die zijn meestal kudt. Komt ie alleen uit op de PSP, niet echt een blijk van vertrouwen vanuit de ontwikkelaar dus. En wordt de game gemaakt door ontwikkelaar die z’n eerst fatsoenlijke game nog moet maken. Eén puntje heeft de game echter weer wel met zich mee, namelijk het feit dat 300 Spartanen onder leiding van Leonidas zo’n beetje het toppunt van bruut vermaak vormen.

Zoeken

Live Forumfeed

De actieve topics uit het Gamert Forum.
Naar het forum