Naar Navigatie
POWERED BY GSę INFO

nieuws

Tenenkrommend: Vrouw & Paard over MW2

HalloHannekeModernWarfare2.jpg
BN-ers die denken dat hun mening overal en altijd telt zijn al vervelend. Maar als het dan ook nog eens vrouwelijke BN-ers zijn die over mannenonderwerpen hun mening gaan geven, en daarbij allerlei 'oplossingen' gaan verzinnen, wordt het ons te dol. In de uitzending van het VARA programma Vrouw & Paard gisteren op Ned 2 ging het heel even over Modern Warfare 2. Geenstijl lieveling Hanneke Groenteman, Barbara Barend en de andere tafeldozen waren al collectief geschokt bij het zien van de vliegveldscene, en vervolgens ging RTL en BNR correspondente Fidan Ekiz helemaal los op de game, haalde er 'een onderzoek met MRI scan' bij en verklaarde dat ES VERBOTEN MUSS WORTEN! Knap hoor, dat is inderdaad de oplossing. Leidt ze ook vast niet af van een googlesearch naar 'violent videogames', en een paar Fox News YouTube filmpjes over school shootings. Nou goed, ik kan me hier eindeloos over gaan lopen opwinden, maar daar verpest ik waarschijnlijk alleen m'n dag mee. De uitzending check je hier, voor het stuk over de MW2 moet je even doorspoelen naar 4:20.

Reacties

Heb het gespeeld, was een best gruwelijke missie, maar ze doen echt alsof het hele spel alleen maar daarom draait. multiplayer is veel belangrijker en ze moeten niet zo zeiken. Waarschijnlijk weet ze nog niet eens wat een perk of een level is...

Wat een lomp gekrijs van die vrouwen daar zeg. Hebben ze Řberhaupt ooit zelf een videogame aangeraakt ? Denk het niet.

omg.. alsof games alleen bad zijn.. zijn meer voordelen aan games dan nadelen.

Wie durft er op die link te klikken? ik niet.

Even over die airport-missie.. is iemand van mening dat de scene daadwerkelijk iets toevoegde aan het verhaal/het gevoel/de aversie van de SP?

Net als politici moeten mensen zich bezig houden emt zaken in hun vaarwater. Dus dat zo een rimpeldoos gaat zeuren over computerspellen zegt al genoeg. Die dingen zijn geen speeltjes voor mensen van jou leeftijd, ga planten snoeien doos.

Interesseert mij geen ruk welke mening een stel zure dozen over een computerspel heeft. Daarvoor hoef ik niet op die link te klikken en doe dat dus ook niet.

@Phyla
het spel niet gespeeld hebbend maar de scene wel gezien, ben ik van mening dat ze een portret wilden maken van een actie die dusdanig gruwelijk is dat er geen andere mogelijkheid is voor de overheid dan over te gaan op oorlog.
Lijkt me aardig gelukt dacht ik zo?

Heb het even zitten kijken en het viel me nog behoorlijk mee. Ik vind het een beter fragment dan een andere willekeurige discussie over games en geweld waar niet eens geluisterd wordt naar degenen die pro-games is, die Carrie vat het goed samen : ' het is een fucking game!'

Fidan Ekiz is overigens wel een domme doos met ' een onderzoek uit de VS' . Ik vind het grappig dat bepaalde mensen in discussies altijd een of ander onderzoek er bij halen wat in de meeste gevallen in mijn ogen helemaal niets toevoegt aan de discussie...Als je dan vraagt door wie het onderzoek is gedaan wordt er vaak gereageerd met ' ja een paar onderzoekers van daar en daar' . Elke debiel kan het ' onderzoek-argument' er bij halen in een discussie ook al heeft het daadwerkelijke onderzoek misschien nooit plaatsgevonden.

Vond de scene dat je eerst wordt neergeschoten en daarna in de fik wordt gestoken toch wat schokkender dan de hele vliegveldscene. En sowieso, als je er geen behoefte aan hebt kan je hem skippen. Perfect toch?!

Als jullie het gewoon gekeken hadden, hadden jullie gezien dat ze zeggen dat het allemaal bullshit is wat er wordt gezegd over de link tussen geweld en games

Het valt toch best mee die show? 2 voor het verbieden van gewelddadige games, 2 tegen en Groenteman geeft als host geen mening. Bovendien is MW2 de aanleiding tot een discussie over het verbieden van gewelddadige games en niet het onderwerp van discussie.

Ik vond die "ja maar ik had mini mouse pannekoeken" toch wel behoorlijk dom van Groentevrouw heur.

Ik vond de discussie inhoudelijk meer neigen naar dat het verband tussen games en geweld onzin is. Wel vervelend voor mevrouw links in beeld dat ze zo weinig grip op haar denkbeeldige kinderen heeft dat ze de overheid nodig heeft om ze in het gareel te houden. Misschien een overhaaste conclusie van mijn kant, maar dat is typisch iets voor de bevolkingsgroep waar zij volgens mij toe hoort. Namelijk allochtone ouders die in een cultuurschok verkeren.

Wij groeien in een hele andere tijd op dan die mensen aan tafel, ze hebben TOTAAL geen kennis van de game, de scene waarin dit afspeelt, het gaat hun alleen over het geweld... zucht stelletje kortzichtige... je kan met zulke mensen echt niet discussiŰren.

@ lokado
Ik had meer het idee dat het ge´mplementeerd was om je op te stoken tegen de bad guys.. misschien heb je wel een goed punt : )

Kansloze discussie zeg, ze hebben het de hele tijd over kinderen. Spel is vanaf 18 jaar!
Trouwens vrouwen wekken ook agressie op, dus waar hebben we het over?

Bill Orly kun je tenminste nog keihard uitlachen.
Dit valt in het gat tussen Hilarisch Onge´nformeerd en Respecteerbaar Serieus.

Ik vond dat gesprek nogal meevallen, niks nieuws. Er zat wel ÚÚn schreeuwende truus aan tafel, maar goed, anders hadden ze ook niks te "discussieren."

Ow wat een iritante wijven zeg, ze moeten denken maar mooi aan een paard over laten, bah!

Hier kan je natuurlijk eigenlijk maar 1 ding op zeggen: "schoenmaker houd je bij je leest". Die wijven weten totaal niet waar ze het over hebben. En roepen dat ze 'een gen' missen na het zien van enkele seconden gameplay. En er worden natuurlijk weer onderzoeksresultaten bij gehaald waarvan de echtheid niet te controleren is. Maar het meest bizarre aan dit hele gelul is eigenlijk dat Hanneke Groenteman zelf het enige juiste antwoord al in de eerste seconde geeft waardoor al het gelul erna totaal irrelevant is geworden. Ze opent het item namelijk zelf met de woorden: "Ik kijk altijd naar 24 en dat is nog veel erger dan dit. En ik heb nog nooit iemand neer willen knallen". Precies ! En zo werk het dus ook exact met gamen. Dit is het enige juiste antwoord. Ik speel altijd GTA en ik heb nog nooit iemand neer willen knallen of een auto willen stelen. Einde discussie !!

Stuk niet gekeken. Wel net gekeken naar betreffende scene uit spel en ik begrijp opeens heel goed dat mensen dit te ver vinden gaan. Dit zoekt de grens van de goede smaak toch wel op.

Ik neem niks weg van de impact die de scene zelft heeft. Ik vond het te ver gaan wat er allemaal gebeurde op het beeld, en dat zal vast ook de bedoeling zijn geweest de developers. Heb het spel zelf niet gespeeld, en ken het verhaal ook niet, maar deze scene is dermate schokkend dat ik heel erg goed kan begrijpen dat mensen er aanstoot aan nemen.

Ik ben nooit tegen geweld in games geweest, of geweld in films. Dat wil ik graag uit de weg hebben. Geweld kan dermate grof dat het zo over de top is dat het niet serieus genomen kan worden. Het probleem ligt echter bij realistisch geweld. Mensen zullen zich niet snel aangevallen voelen als het een horrorfilm betreft waar ledematen in het rond vliegen. Een realistische scene kan echter zoveel afschuw opwekken dat het de goede smaak aantast.

Games zijn op dit moment grafisch zo mooi dat je er steeds meer in wordt gezogen. Zeker bij een filmische game als dit. Het probleem hierbij echter is dat deze nieuwgevonden immersie ook grenzen met zich meebrengt. Een scene als deze zou in een film bijna altijd geschrapt worden of gecensureerd worden. Door deze scene zo in de game te laten wordt er eigenlijk met twee standaarden gemeten. Een spel is hardstikke realistisch, maar gebeurt er iets schokkends dan schieten de meeste gamers in de verdediging met "het is maar een game".

Ik weet dat ieder weldenkend mens het verschil onderscheidt tussen games en werkelijkheid. En ik ga ervanuit dat games een persoon niet aggressiever maken. Dit heeft daar echter niks mee te maken. Dit is een scene die mensen emotioneel kan tekenen. Hoewel de game 18+ is weet iedereen hier dat dit geen argument vˇˇr het behouden van deze scene is, aangezien iedereen hier weet dat minderjarigen dit spel ook gewoon zullen spelen. En juist jonge kinderen zullen echt geschokkeerd zijn door wat er zich op het beeld afspeelt.

Doordat deze scene zich in first-person afspeelt wordt er nog ook een extra dimensie toegevoegd, het idee dat jij diegene bent die deze acties doet. Daarom ben ik ervan overtuigd dat geen gezonde scene is in een game. Ik vind het een wonder dat hij zo door de adviesraad gekomen is.

(Neemt niks weg van de scene, want die is ongelooflijk indrukwekkend. Het probleem ligt echter gewoon bij het effect wat dit op jonge kinderen kan hebben.)

Het is duidelijk dat 99,99% van alle gamers na het spelen van een gewelddadige game niet met een wapen de deur uitloopt en gaat schieten, net zo min als iemand na het zien van dit level met 4 vrienden naar schiphol gaat om daar alles kort en klein te schieten.

Wat jonge kinderen betreft: deze game is daar niet voor bedoeld en ouders hebben de plicht erop te letten dat (jonge) kinderen games die een 18+ notering hebben niet spelen. Je kunt niet van een developer verwachten dat die geen gewelddadige games maakt zodat voorkomen kan worden dat kinderen gewelddadige games spelen. Je laat als ouder kinderen ook niet naar porno kijken.

Het was heel duidelijk dat de scene op het vliegveld aanleiding was voor de gehele single player campagne (Een amerikaanse CIA agent laat een gigantisch bloedbad achter op een vliegveld in Moskou, wat aanleiding is voor een Russische invasie van Amerika). Dus wat dat betreft was het vrij noodzakelijk voor de verhaallijn.
De echte reden voor de scene is denk ik toch meer de marketingdoeleinden ervan, negatieve publiciteit is immers ook publiciteit.
-1 voor alle boe-roepers! MW2 is DE game van 2009 en zelfs zonder dedicated servers in MP beter dan MW1! Kan niet wachten tot MW3 uitkomt!

@ratgger Als je de hele verhaallijn kent zou je toch zien dat het scene een integraal stuk van de verhaallijn is.

Je kan dan altijd zeggen "gebruik dan een cutscene", maar dan wordt de indruk veel minder van. Het idee hier is dat _jij_ als speler / cia operative medeverantwoordelijk bent voor de moorden. En dus ook direct verantwoordelijk bent voor de oorlog op amerikaans grondgebied.

Dit soort shit gebeurd iedere dag in het echt. Elke dag gaan er civies dood bij een of andere bom aanslag of een oorlog ergens. Maar opeens omdat het in een game wordt gezet en de speler er direct mee betrokken is, is het opeens niet cool. Lekker hypocriet dacht ik dan.

@ kleinklein_negertje

er wordt ook elke dag ergens ter wereld snoeiharde kinderporno gemaakt. Zullen we daar ook eens een game over gaan maken?

@kleinklein_negertje
"Dit soort shit gebeurd iedere dag in het echt. Elke dag gaan er civies dood bij een of andere bom aanslag of een oorlog ergens. Maar opeens omdat het in een game wordt gezet en de speler er direct mee betrokken is, is het opeens niet cool. Lekker hypocriet dacht ik dan."

???

Ik denk niet dat er iemand is die dit wel cool vind om op het nieuws te zien. Bovendien is het plegen van bomaanslagen IRL verboden ;)

Er wordt toch echt voordat je aan de campaign begint gevraagd of dat je sommige dingen als schokkend kunt ervaren, zeg je ja dan speel je deze missie helemaal niet... als je vervolgens nee zegt en je vind het wel schokkend is het eigen schuld en moet je niet huilen. Makers van het spel doen precies wat ze moeten doen, en kunnen vanaf dan alleen maar genieten van alle commotie die hun spelletje trekt.

ratgger 14-11-09 | 20:34
Ik snap dat je ongerust bent dat dit mensen kan schokken, maar deze scene is kun je makkelijk overslaan. Bij het opstarten is er een bericht die vraagt of je de optie will hebben om bepaalde scenes over te slaan, en de game vraagt hier ook nog voor de betreffende scene naar.
Ook moet je je bedenken, dat wat er in de echte wereld gebeurt nog veel erger is. Deze scene is iets wat nog geeneens zo ziek is als je ziet wat we met z'n allen in Irak en Afghanistan doen. Kinderen zullen heus niet meer geschokt worden door het neerschieten van burgers dan van het neerschieten van terroristen.
En zoals je al zei, er staat een 18+ sticker op de voorkant. Je gaat Heineken toch ook niet de schuld geven als een kind dronken wordt? Nee, je gaat klagen bij de ouders(of eventueel verkoper van de drank).
Nogmaals, de scene is mischien smakeloos, maar bedenk je maar eens wat bij moderne westerse Nederlands in Irak en Afghanistan doen. Wat die geweldige moderne Amerikanen in Vietnam hebben aangericht.

"Vrouwen in de top": wordt er geroepen. hahahahahahahhahahahhahahhahahahahhahahhaha. even op adem komen. hahahahahhahahahhahahaha.
Volgende week wordt er gekeken hoe erg de geallieerden de Duitsers aanpakten!!!!!!. Ik zeg: "opzouten met mensen die overal een mening over hebben maar daarentegen nergens verstand van hebben" ps. dit laatste geldt ook voor mannen.

Kut spoilers in dat filmpje zeg..

Ik vind het zowiezo lachwekkend dat mensen telkens maar weer proberen de discussie te starten dat door het spelen van games individuen agressief worden.

Laten we even gaan nadenken over een Nederland waar game inderdaad verboden word. Het resultaat hiervan is dat het, zoals een van die tuthola's zegt, MOEILIJKER wordt voor iemand om het spel te krijgen (net zoals die leeftijds grens eigenlijk moet doen). Maar omdat het moeilijker is betekent het niet dat het onmogelijk is.
Integendeel, beetje gamer weet zijn weg wel te vinden op torrentsites/nieuwsgroepen en dergelijke of heeft een vriend die dat wel kan.

Conclusie, een verbod heeft geen zin. Je komt toch wel aan de game.

Iemand die van deze game ineens zo gek wordt vind ik toch echt onder de categorie fossielen vallen.

Paard neukt Hanneke Groenteman ... DAT zou pas tenenkrommend zijn. Maar met zo'n kop kan ik me niet voorstellen dat ze nog door wat anders geneukt wordt ... Muts, get a life ! Je wordt niet agressief van Modern Warfare 2; je wordt agressief van mensen die menen iedereen te moeten vertellen wat wel en niet goed is. Daarom heb ik ook zo'n hekel aan religie.

Tenenkrommend is de juiste verwoording. Kansloos en zinloos gesprekje. Net als de rest van dat programma trouwens.

Ze hebben nog even subsidie maar dan is de koek toch echt op, laat ze er nog even van genieten dan gaan ze het namelijk ook wat intenser missen, daar doe ik het maar mee. Die smerige hooghartige linkse parasieten ze hebben gewoon geen bestaansrecht ze vreten en preken, kilometerheffing in je aorta kuthoer.

Nogmaals, de scene is mischien smakeloos, maar bedenk je maar eens wat bij moderne westerse Nederlands in Irak en Afghanistan doen. Wat die geweldige moderne Amerikanen in Vietnam hebben aangericht.
Be-Em-We

Je maakt nu zelf de vergelijking, waarvan de gamer niet wil dat ie gemaakt wordt en die de politiek wel maakt.

Gamen = fun en pixels. Dat heeft NIKS met werkelijke zaken te maken. Beetje domme opmerking dus.

Mooie generatiekloof, goed om te zien. Die Groenteman nadert de zeventig, dus die is al enigszins dement aan het worden. Ik verwijt haar daarom dan ook niets.

@ Be-Em-We 14-11-09 | 23:28
Ik ben het helemaal met je eens over de vergelijking met alcohol. Dagelijks is dat een probleem voor veel mensen, raken mensen eraan verslaafd, worden er dodelijke ongelukken veroorzaakt in het verkeer en het verpest het leven voor veel mensen. Maar wordt dat verboden gemaakt? natuulijk niet, want veel meer mensen hebben er gewoon plezier aan en gaan er normaal mee om. Ik durf te wedden dat dat mens in dat filmpje zelf ook al eens stomdronken is geweest.
hetzelfde geld voor MW2, alleen dan veroorzaakt MW2 nog veel en veel minder problemen. Oftewel, mensen die dit verboden willen maken zijn hypocriet.

Als je wilt zeiken op het item van V&P vind ik dat prima en je hebt voor een groot deel gelijk; maar geef dan ook enige kudo's aan Hassnae Bouazza die het wel voor games op nam en daarbij goede en feitelijk kloppende argumenten gebruikte.

@Be-Em-We

De alcoholvergelijking is erg krom. Er wordt namelijk een boel gedaan om ervoor te zorgen dat minderjarigen niet drinken. Er staan hoge straffen op, vooral voor winkeliers.

De alcoholvergelijking klopt in zekere zin, maar als je de andere kant op gaat redeneren snijdt hij opeens ene stuk minder hout. Zo worden winkeliers streng aangepakt, horeca-uitbaters worden verplicht streng te controleren, en dit wordt door hoge boetes nagestreefd. Het is echter niet mogelijk voor een drankfabrikant om de schadelijke delen uit de alcohol te slopen of te laten verminderen. Aangezien men de verantwoordelijkheid voor verantwoord alcoholgebruik heeft gelegd bij de winkeliers en horeca-uitbaters is dit in mindere mate belangrijk voor de drankfabrikant. Desondanks houden ze hier toch rekening mee.

Dit is echter niet van toepassing op games aangezien hier iedereen de verantwoordelijkheid op elkaar afschuift. Winkeliers en ouders controleren niet, developers laten alles in het spel omdat ze ervanuitgaan dat ouders en winkeliers het doen, en ook binnen de community zelf is er geen enkele controle. Veel MW1-clans hebben gewoon vele minderjarigen in hun gelederen. Aangezien aan het consumenten-eind er geen verantwoordelijkheid wordt genomen, en iedereen dit weet (het wordt zelfs eindelijk aangestipt in de politiek), vind ik het rechtvaardig om deze verantwoordelijkheid bij de developer te leggen.

Iedereen hier weet ook dat kinderen 18+ games spelen. Ik ga er ook vanuit dat een groot deel van de mensen die de leeftijdsgrens erbijhalen zelf de leeftijd nog lang niet hebben bereikt. Dit is pas hypocrisie. Ook de waarschuwing voorafgaand aan het level is niet relevant, omdat ook iedereen hier weet dat juist de kinderen die het meest be´nvloedbaar zijn zich hier absoluut niet door laten afschrikken, maar juist door worden aangetrokken. Ik ga ervanuit dat juist kinderen dit level meerdere malen zullen spelen.

Omdat de anonimiteit van het internet ook maar enige sociale controle weghaalt (wie van jullie heeft ooit geprobeerd een 16-jarige van een server af te trappen, puur vanwege zijn leeftijd?) en ouders en winkeliers geen verantwoordelijkheid nemen, vind ik het gepast dat de verantwoordelijkheid voor het bepalen van de grens tussen artistieke scenes en wansmaak bij de developer ligt. En deze scene overtreed deze grens gewoon, daarom vind ik dat hij best gecensureerd mag worden.

(let op: ik heb het hier nog steeds niet over verbieden van games of het feit dat games mensen aggressief maken....)

hm die eerste zin moest nog ff weg
stom

Ik ben 12 jaar en heb meerdere 16 en 18+ games gespeeld. Mijn vriend doet het al vanaf zijn zevende ofzo. ik vind de actie en de realiteit in de games juist leuk, want dan moet je snel zijn, schuilen, herladen, hoekje omkijken en PETS, schoudertje kapot! Juist omdat het echt lijkt geeft het een kick, en ik en mijn vrienden hebben nog nooit nachtmerries gehad of iets met geweld gedaan door games! Het zijn gewoon een stelletje zeik dozen die nog irritanter zijn dan diarree!

checkster 15-11-09 | 09:26
En daar ben ik het niet geheel met je eens.
Gamen is uiteraard nog steeds een tijdverdrijf, iets om plezier mee te hebben, maar dat betekent niet dat games niet een punt kunnen maken.
We zijn op een bepaald punt aangekomen dat we met games daadwerkelijk realistische gebeurtenissen kunnen weergeven. Dit betekent dat er veel meer plek is voor creatief schrijven en dergelijke. We herinneren ons allen vast nog wel de atoombom scene uit CoD4, en hoewel die niet erg 'leuk' was, was de scene nog steeds erg memorabel omdat het een duidelijk en effectief statement was.
Als we games op hetzelfde niveau als boeken en films willen krijgen, ofwel een status als een bepaalde kunstvorm, dan moeten we ook op de gebieden van het reflecteren op de realiteit komen.
.
ratgger 15-11-09 | 12:01
Je neemt mijn vergelijking met alchohol misbruik iets te ver.
Mijn punt was namelijk, als je er duidelijk op zet dat een alchohol houdend product niet voor minderjarigen is bedoeld, dan kun je niet gaan klagen bij de fabricant als kinderen er alsnog aankomen. Dan ga je naar de winkelier/ouders. Dat hier wetten en dergelijke voor zijn, is mijn hele punt niet.
Er staat duidelijk op de cover van MW2 dat het spel 18+ is. Als minderjarigen het toch spelen is dat de verantwoording van de ouders en de verkoper mits het door het kind zelf gekocht is.
Het klopt uiteraard dat ouders hier geen verantwoordelijkheid voor nemen, maar om dan maar te zeggen dat de developers verantwoordelijk zijn, vindt ik nogal kortzichtig.
Film producenten en schrijvers worden er ook niet op aangesproken wanneer kinderen hun boeken lezen/films zien terwijl deze niet voor minderjarigen bedoelt zijn. Je neemt je kind ook niet mee naar Saw 6, om vervolgens de producenten aan te klagen wanneer je kind niet meer kan slapen van de angst.
Ik ben het met je eens dat deze scene ongelooflijk smaakloos is, maar dat maakt het juist meer gepast. Dit is namelijk hoe oorlog en terrorisme is. Daar komt geen smaak aan te pas, want zo is oorlog nou eenmaal.
Over de vele films over de Tweede Wereldoorlog hoor ik ook niemand klagen, ook al zijn de beelden van uitgemagerde joden ook smakeloos. Tuurlijk, WWII is werkelijk gebeurt, maar de scene uit MW2 is geen complete fictie.

ben ik de enige die zich ergert aan haar uitspraak?

koldjoewtie?

Och, ieder jaar rond deze tijd hoor je exact dezelfde boe-roepers weer als de game-industrie rond kerst en sinterklaas hun nieuwe releases op de markt loslaten. Eenmaal de feestdagen voorbij, ebt dit gezever ook vanzelf weer weg. Kortom: BOEIUH! Ik koop gewoon waar ik zin in heb, die ontspoorde wijven moeten ze opsluiten. Punt.

Is dat programma nou nog steeds niet van de buis gehaald?

ach joh wind je niet op er is toch niemand die die troep kijkt.

@Phyla

Je hebt gelijk, ontiegelijk domme actie van IW om die scene in het spel te plaatsen, ze krijgen er alleen maar negatieve kritiek mee, ze hadden daarvoor in de plaats beter wat anders kunnen doen mja.

in GTA dood je zoveel onschuldige mensen. stfu

Als ouders nou echt zo bezorgt zijn moeten ze gewoon eens kijken wat voor leeftijd er op het doosje staat. Het staat er godverdomme op 18+, je pakt toch ook niet de eerste de beste porno dvd uit het rek om vervolgens aan je 8 jarige zoon te geven.

En nog iets dat wijf wat zegt dat ze in games leren hoe ze moeten pointen en schieten, alsof dat zo fucking moeilijk is, daar heb je echt een game voor nodig om dat te leren.

Ik word niet aggressief van MW2 maar wel van dit stel kansloze domme wijven.

Ik wordt echt zo ziek van al dat gezeik over die ene scene. Het is een goede keus geweest dat de makers het zo in de game hebben gebracht, dat brengt het helemaal 'in your face' en mag van mij vaker en grover nog.

Want ten eerste staat er op de verpakking 18+. Daar hoort de winkel zich aan te houden en ander de ouders die het horen te controleren. Heb je dat niet onder controle bij je kind? Ben je een slechte ouder want dan flikt hij/zijn waarschijnlijk nog meer dingen achter je rug om die niet horen. De agressiviteit van jouw kind moet je niet afschuiven op een scene in een spel, of op een spel in het algemeen. Het is jou kind, jou verantwoording. Dus dan heb je ook de verantwoording om te kijken wat je kind zoal speelt, en of die het ook mag spelen.

Ten tweede, zodra je het schrijfje in je console doet krijg je al de melding dat er 'grove missies' in zitten wat je kan kwetsen of onsmakelijk kan vinden, en of je deze wil overslaan van te voren? 'Nee niet overslaan' -> Zeker weten? -> 'Ja' -> U kunt de missie altijd nog overslaan in het menu. Nou dat zijn al dikke waarschuwingen vooraf dacht ik zo. En je kan je ten alle tijde bedenken en over slaan. Wat bij een actie film niet kan. Dus vanwaar het gezeik nog? En de scene valt sowieso mee vind ik.

Een gemiddeld spel uit de jaren 90' was grover. Neem Carmageddon of Soldier of Fortune of Wolfenstein en niet te vergeten GTA. En dan de actie films die op tv zijn. Of de gemiddelde (Jeugd) Journaal beelden. Of dat je tijdens de inval in Irak LIVE(!!) kon mee kijken via beelden vanaf een Amerikaanse tank! Ik weet niet wat schandaliger is. Dus wat nou 'het randje op zoeken' of 'dit is onsmakelijk en gaat te ver'. Echt totale onzin.

1 woord ,Generatiekloof.

Modern Warfare 2 is (qua campaign) overgewaardeerd en daarenboven is die scene nu ook niet zo schokken. Als je zelf ze wilt vermoorden dan doe je dat... met andere woorden je zou al een slecht mens geweest zijn voor je het spel speelde.

Maar ach, zulke associaties legt men niet. Je bent niet verplicht om op burgers te schieten, zij doen je immers niets terug of maken je het leven niet zuur in het spel. Maar ach, die achterbuurt negers in Zuid Amerika schieten wel op jou en maken je wel het leven zuur... en die dood je ook!

Is dat geen racisme? Moet men ook de game niet verbieden omdat er subtiel racisme in zit? Of andere WOII games verbieden omdat het aanzet tot nazisme?

Zo kun je vanalls verzinnen... wat zijn mensen toch hartstikke dom en bekrompen zeg, komop.

12gamer 15-11-09 | 13:25
Maar goed dat je geen kind van mij bent, want dan kreeg je het zwaaaaaar!

ratgger 14-11-09 | 20:34
Je krijgt vooraf ook maar 27 waarschuwingen en je hoeft ook maar 6 keer te kiezen voor "Ja, ik wil dat gruwellevel wel spelen".

Iemand opgevallen dat deze discussie al menige keren is gevoerd, en over het algemeen ook exact hetzelfde verloopt? Iedereen is na 3 dragen dit gezever vergeten

waar hebben we het over ?? ? ? ?.. ben het effe kwijt

Ik zou in zo'n programma graag eens 5 minuutjes van The Warriors willen laten zien, wijven door winkelruiten smijten, ze rochelend doodschoppen. Aan de haren meeslepen, knie in het gezicht, fles in de maag, kop tegen de muur...in co-op met je broertje, misselijkmakend, nooit iemand over gehoord. Leuke game was dat.

Het enige dat kut is aan die spel is Steam en het ontbreken aan dedicated servers. Heb vandaag even kunnen gamen. Heb nu wat meer tijd, vrouwtje ligt in bed maar kom er weer niet op. Ander spel via Steam doet het wel. Nee, dit is zwaar kut.

Verder een hoop linksmenschen die hun ongezouten mening geven over zaken waar ze niets vanaf weten is niet echt prettig om naar te kijken. Barbara Barend is een MILF die ik graag zou doen, maar als Hanneke Groententuin in de buurt is dan komt de spruitjesgeur me al snel tegemoet.

Niet zeiken
18+ spel +
Er wordt nadrukkelijk bij de installatie gevraagd of je bepaalde brute scene's wel of niet wilt zien..

Madworld iemand?

Ik vond het alleen maar irritant dat in die vliegveldmissie ik niet voorop kon lopen en iedereen neer kon maaien...


Zoeken

Live Forumfeed

De actieve topics uit het Gamert Forum.
Naar het forum