Naar Navigatie
POWERED BY GS© INFO

nieuws

Total War: Shogun 2-demo op Steam

shogun.jpgKrijg nou wat! Gisteren is de demo van de nieuwe Total War op Steam verschenen! Schandaelig, schandaelig dat we dat niet even gemeld hebben! Vandaar dat we het nu alsnog even doen.

In de demo kun je de tutorial alvast doorploegen en de historische slag, die bij Sekigahara, naspelen. Haal de demo hier op (je moet wel Steam hebben natuurlijk)! De hele game verschijnt op 15 maart in de winkel en kent drie verschillende versies. De 'Standard'-editie bevat de game, de 'Limited'-editie bevat daarnaast een extra speelbare factie, de Hattori-clan, 'bonus-XP', een harnas voor je online avatar en een extra 'battle-scenario'. De extrasuper 'Collector's edition' bevat alles van het 'Limited'-pakket en bovendien een doos van bamboe, een pop die een beroemde Japanse generaal voorstelt en een art-boek.

Hebben jullie de demo al gespeeld? Discussieer er lekker over in de comments! Mocht dat niet lukken, dan heb ik nog wel even een gepeperde stelling, uhm... Romeinen > ridders > samoerai > ninja's > piraten. Dit geldt ook voor alle combinaties! Dus: Romeinse piraten zijn minder tof dan ridders, maar beter dan samoerai, ninja-ridders zijn net zo wreed als samoerai, enz.

Reacties

Eens kijken of het dit keer wel speelbaar is en niet ontploft van de bugs zoals in Empire. Heeft ze verdomme een jaar gekocht om dat spel te patchen...

gekost*, excuses

@knuffedol
Vandaar dat ik geen last van bugs heb gehad.
Kon het sowieso pas na een jaar opbrengen om het te kopen. :p
Uiteindelijk bleek het toch niet te zijn wat ik leuk vind.
Deze komt er dus niet in.

@Daccord
Hadden ze tegen die tijd wel de AI gefixed? In den beginne snapte de AI zelfs op hard niet hoe ze over zee een invasie moesten uitvoeren. Als je een eiland speelde kon je letterlijk niet verliezen, haha.

Gespeeld. Nu helemaal overtuigd dat ik m'n pc een makeover ga geven. Zoveel lekkers in het vooruitzicht, damn.

Nou, tegenvaller dit.
Het strategisch aspect is gelikter dan ooit. Meer interessante opties maar toch een strakkere UI. Jammer dan de Campaign zo scripted is in de demo. Geen kans om je eigen ding te doen. Zelfs de veldslagen zijn scripted. Maakt niet uit welk leger je op de been brengt, de resulterende veldslagen zijn vooraf gemaakte tutorials.
Dus je krijgt alleen scripted AI te zien, niet de AI waar je 99% van de tijd tegen moet strijden. Geen glimps van de AI, geen sale. Nog steeds te dom voor worden? Ik weet het na de "demo" nog niet. Gezien de angstvalligheid waarmee de AI verborgen word vermoed ik dat het nog steeds drie keer niks is.
En het tactische aspect zag er om de een of andere reden niet echt okay uit. Geen AA, boomjes zagen er soms niet uit en de kleuren zijn een beetje wonderlijk. Kan mijn vinger er niet echt op leggen maar ik vond het tactische aspect er een beetje vreemd uit zien.
En tactische speelde het wederom veel te snel. Maar dar hebben we mods voor.

Ik ben verre van tevreden met deze giga demo. *(6 gig wtf?!) Ik denk dat ik lekker Tom Chicks review afwacht. De enige van de grote reviewers die Empire destijds echt kritisch benaderde.

@Agent Orange
Ik ben ZO blij dat er nog mensen zoals jij bestaan. Mensen die kritiek durven uiten op een game die bij voorbaat eigenlijk al de hemel in wordt geprezen. Empire was een ontzettende tegenvaller, en ik moest bijna letterlijk kotsen van die ontiegelijke hoeveelheid positieve reviews. Met geen woord werd er gesproken over de bugs, de performance of de belabberde AI. Nee, het was allemaal 'beste game ooit', 'super fucking strategisch' en meer van dat soort kul, bah!

6GB voor een demo, games worden echt groter en groter. Maar even gedownload en ga hem nu checken, hopelijk is het wat.

doe mijn rift maar

@ Project Newt

U heeft muzieksmaak. Thans, in die veronderstelling leef ik na uw nickname gelezen te hebben.

OT:
Ik ga de demo eens checken, heb geen vooroodelen. Deel 1 niet gespeeld want: gehoord dat hij kudt is. Hopelijk is het dit keer meer..


Zoeken

Live Forumfeed

De actieve topics uit het Gamert Forum.
Naar het forum