Naar Navigatie
POWERED BY GS© INFO

nieuws

Ja, wat is het nou Nintendo!?

wrong.jpgOnlangs verklaarde Reggie Fils-Aime van Nintendo of America dat goedkope downloadbare spelletjes vet gevaarlijk zijn voor de gamesindustrie. Volgens het gamesmagazine EDGE zegt Nintendo of Europe juist dat er geen vuiltje aan de lucht is! Laurent Fischer, hoofd marketing en PR, is van mening dat de 'mobile gaming'-markt totaal los staat van de verkoop van spellen in doosjes. 'Mensen die praten over het einde van fysieke media zitten vaak in een andere situatie dan de consument.' Volgens Nintendo hangt het verdwijnen van games en dvd's juist af van het gedrag van die consument, niet van het orakelen over technologische vernieuwing.

Volgens Nintendo is het goed mogelijk dat er over een tijd geen fysieke media meer gebruikt worden, maar dat kan nog ruim een decennium duren; tot die tijd richt het bedrijf zich vooral op games die de winkel verkocht worden. Ik denk eerlijk gezegd dat de Europese tak van Nintendo misschien wat al te optimistisch is, maar ik wil het ook niet eens zijn met Reggie! Dat is toch geen naam voor een volwassen man? Één van de twee heeft het in ieder geval verkeerd. Is jullie gamegedrag ingrijpend veranderd sinds jullie allemaal smartphonezzzz en Ipadzzzz hebben?

Reacties

Nee, niks veranderd. Ik vind het maar vervelend spelen.

Het zijn twee verschillende markten EU en USA, dus daarom een verschillend verhaal.
De cruciale beslissingen worden natuurlijk in Japan gemaakt, daar waar het hoort.

Al die goedkope spelletjes voor de smartphones en ipad zijn toch allemaal van die casual dingen. Ik zie zoveel non-gamers bij mij op school die altijd dat soort spelletjes lopen te doen, en zodra een nieuwe mini-game hype weer komt stappen ze daar op over. Maar ik denk niet dat de game markt bang hoeft te zijn voor dit soort mensen, want deze mensen zouden zowiezo echte games niet hebben gekocht.

Afkappen die handel

Brrr, casual games op een telefoon of tablet. Ik denk dat het nog wel zal voortbestaan, maar voorspellingen doen over de ware populariteit (ook van games op fysieke media) is erg moeilijk. De technologie evolueert erg snel. Misschien hebben we over tien jaar wel één (draagbare) oplossing mbv cloud technologie. Maar ach, wie herinnert zich niet de dagen van Nokia's Snake en N-Gage?

Ik speel ze als ik onderweg naar iets ben en wat wil spelen, maar geen zin heb om een laptop erbij te pakken.

Het is gewoon een compleet ander soort entertainment voor een andere groep mensen, de gamesindustrie heeft niets te vrezen.

[Alpha]-0mega-
Inderdaad. Ik denk juist dat de gamesindustrie alleen maar groter en groter zal worden. Games vervangen nu al een boel entertainment 'van vroeger'.

Een avondje film kijken met je vrienden kan nog steeds, maar ondertussen wordt er ook steeds meer samen gegamed.

Ze moeten gewoon altijd wat te zeuren hebben.

Sorry Gamert, ff linkje naar concurrent, maar dit artikel uit 2009 sluit aan bij de comments van Nacho-Viool en α-Ω ;

www.gamer.nl...

En dit zal alleen maar groter geworden zijn.

Nee, want ik heb geen smartphone en al helemaal niet zo'n pleurisding van dat imbeciele Apple.
Als ik onderweg wil gamen pak ik m'n laptop wel, of koop ik een DS of PSP.

Haal die lelijke upc reclame weg verpest mijn artikel

De enige game die m'n smartphone opkomt is Angry Birds, voor tijdens het schijten :)

Maar ja, dat ik nou zo ouderwets ben dat ik games op een console of PC wil spelen... Alles wat nu 18 of jonger is zit al 24/7 aan de handhelds. En aangezien je die dingen altijd bij je hebt (je moet er ook mee bellen..), zal de populariteit van die dingen ook wel voortbestaan na hun pubertijd. In tegenstelling tot de GameBoy van vroegah... :-)

Casual games op een tablet of Iphone zijn voor even leuk. Maar als ik vrienden van mij zie spelen, die vroeger nooit op PC hebben gespeeld en nooit een console hebben gehad denk ik eerlijk gezegd dat ze iets hebben ontdekt dat al jaren bestond. Ik heb dan het gevoel dat ik 15 jaar terug in de tijd ben gegaan toen de gameboy populair was.
.
Voor de hardcore gamer zal de PC toch het beste platform blijven. De consoles zijn gewoon duur, ik heb zelf een PS3 en betrap mezelf erop dat ik er zelden meer mee speel.

@meatwuddle - JA

en voor de rest..... whatever... alsof spellen als CoD, crysis,WoW,SC etc etc op een mobieltje worden gespeeld. Wellicht dat een dergelijk smoesje er voor kan zorgen dat de spellen meer kosten, dat dan weer wel.


Zoeken

Live Forumfeed

De actieve topics uit het Gamert Forum.
Naar het forum