Naar Navigatie
POWERED BY GS© INFO

DS Archief

Duimschroef: Pijnlijk Rechtvaardig

aaaaaaaa_champie.jpg
Bloed, zweet en tranen van geluk zijn vergoten. Bijna twee weken geleden viel De Bijl voor Gamert.nl... maar niet voor ons! ‘Of we even een doorstart wilden maken’, vroeg u in de -soms zelfs hartverwarmende- comments. Een van de reaguurders, staat toevallig ook aan het hoofd van JKIT, een organisatie die verschillende bedrijven voert. En zo begonnen 12 slapeloze dagen en nachten.

Onder de hoede, maar toch zelfstandig
JKIT was niet eens het eerste bedrijf dat interesse toonde in ons voortbestaan. Er waren namelijk online gameshops en hostingpartijen die lieten weten dat ze wel eens even wilden babbelen. Heel erg leuk natuurlijk, maar toch was het JKIT dat ons over de streep trok. Niet alleen zorgen zij voor een flinke professionalisering, zij waren de enigen die ons mede-eigenaar wilden maken en volledig autonoom onze gang willen laten gaan. Hierdoor kunnen wij daadwerkelijk “Pijnlijk rechtvaardig” zijn. Het feit dat ze ons vanaf het eerste uur hebben gevolgd hielp natuurlijk ook aardig.

Duimschroef
De website Duimschroef kenmerkt zich door eerlijke, oprechte reviews en de wijze waarop het nieuws gebracht wordt. De toon is hard maar eerlijk. Gamert.nl heeft zes jaar gamenieuws, reviews en previews gebracht; Duimschroef.nl bevat alle content van die periode, vanaf de eerste post in 2005 tot aan de laatste in 2011 (deze), u vindt het allemaal terug in de archieven.

Ietsje meer
Naast de aandacht voor games en andere (interactieve) media, is er nu ook ruimer aandacht voor smartphones, tablets en andere apparaten die iets met games te maken hebben. ‘Als je er op kan gamen, dan verdient het aandacht’, is het idee. We zien, net als u, dat de aandacht van de developers verschuift naar alle mogelijke gadgets, we zouden maar een eenzijdige redactie zijn als we hier geen verslag van deden.

Redactie
De redactie bestaat uit zes vaste redacteuren, waaronder een eind- en hoofdredacteur. Deze kern zal worden bijgestaan door opmerkelijke gastoptredens, welke dat zijn, daar willen we u later mee verrassen. Op Duimschroef zal dagelijks nieuws, reviews en previews worden gepost. Zoals je dat bij Gamert gewend was, dus; alleen willen we het nu beter maken dan ooit.

Beta
Het moge duidelijk zijn dat hier en daar nog een schoonheidsfoutje te vinden is. In 12 dagen kunnen we ook maar zo veel. Uw foutmeldingen en wensen zijn allemaal gelogd en verwerkt in projectlijsten (al mag u blijven melden!). De komende tijd zullen we nog even flink doorbuffelen om alles naar een hoger plan te tillen. Zo ook deze, nu nog redelijk kale, kanalen: Twitter, Facebook, Hyves, RSS, of het YouTube-kanaal. ‘Bevriend’, link, ‘like’ en ‘abonneer’ je, om te volgen wat we uitblaten. iOS en Android Apps volgen ook nog.

Welkom en welterusten
Heren, dames (ja echt, ze zijn er) welkom bij Duimschroef! Zonder uw comments, e-mails en belletjes waren we er letterlijk niet meer geweest. Voor enkelen van ons is het hoog tijd dat ze (tijdelijk) horizontaal gaan, maar we horen graag wat u ervan vindt... al lezen we dat vermoedelijk morgenochtend pas weer. Welterusten.

- De Duimschroef redactie.

Testers gezocht!!

testersgezocht.jpg
Jaaaaaaaaaaaaaa, het is bijna zover. Morgennacht zal de overgang van Gamert.nl naar Duimschroef.nl officieel uit de doeken gedaan worden. Details, als welk bedrijf hier nu achter zit, wat er allemaal nieuw en verbeterd is en het feit dat alle content van de laatste 6 jaar nog steeds beschikbaar is, zal dan bekend gemaakt worden.. en meer!

Voor nu hebben we DRINGEND testers nodig!

Stap 1: Surf naar: http://www.duimschroef.nl
Stap 2: Registreer om alle functionaliteit te kunnen testen
Stap 3: Maak melding van fouten en wensen op dit adres: [email protected].

Kleine puntjes van aandacht
- Maak onderscheid tussen gevonden "Fout" en "Wens"
- Naast het opsporen van fouten, hou je niet in met wensen voor later.

Onze dank zal zeer groot zijn en dat zullen we laten merken ook! (maar daarover later meer :).

De nieuwe DSi staat op de stoep. Sta jij in de rij?

dsidames.jpgNog twee dagen als je de persberichten gelooft. Winkeliers beweren echter dat Nintendo's nieuwe incarnatie van de DS morgen (donderdag 2-4-9) al in hun toko te koop is. Grotere schermen, beter geluid, nieuw besturingssysteem, standaard browser ingebouwd, directe toegang tot DLC (DownLoadable Content), snellere processor, meer toegankelijke knoppen... we weten inmiddels wel wat er nieuw is sinds de eerste aankondiging. Voor wie het vergeten is, verderop nog wat prograganda (welke al een tijdje op YouTube staat). De veranderingen zijn groter in getal maar voelen niet zo groot aan als de overstap van de eerste DS naar de DS Lite. Tenmiste dat beweren de sommige JP en US reviewerts. Anderen gaan weer helemaal nat voor het kleine dingetje.

Review: GTA Chinatown Wars

DS- De DS is al jaren zo’n beetje de perfecte schoonzoon onder de consoles. Week na week overspoelen suikerzoete spelletjes de markt, de DS zelf verkoopt beter dan welke andere console dan ook en oma’s en opa’s spelen op het apparaatje met de grootst mogelijke glimlach die een tandeloze mond kan voortbrengen. Maar het blijft geen pais en vree in het land van tandeloze perfectie, niet als rockster onder de ontwikkelaars Rockstar de boel komt opschudden…

Review: Professor Layton and the Curious Village

DS - 5 verdachten worden naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Ze geven de volgende verklaringen. Verdachte A: ’Eén van ons liegt.’ B: ‘2 van de 5 verdachten hier liegen.’ C: ‘Ik ken deze gasten goed, 3 verdachten onder ons liegen.’ D: ‘Niet naar hen luisteren, 4 van ons staan hier te liegen.’ De 5e verdachte E zegt: ‘We zijn alle 5 vieze vuile leugenaars!’. Alleen de verdachten die de waarheid spreken mogen naar huis. Hoeveel verdachten mag de politie dus laten gaan?

Naruto Ninja Council 2 (DS)

gamert.ds.nnc2.00.jpgAls fervent kijker van de anime Naruto kan je niet wachten om je handjes te leggen op een nieuwe game met de titelheld himself in de hoofdrol. Zeker na het uitstekende X360 avontuur “Naruto: Rise of a Ninja” gaat het hart van de fan sneller kloppen en zijn de verwachtingen meteen ook hooggespannen. Hoewel je weet dat het op de DS grafisch minder zal zijn kan je nu wel weer op zowel toilet, in bed en waar je maar wilt spelen. Om met de deur in huis te vallen, de teleurstelling was door deze verwachtingen dan ook van epische proporties. Een dikke migraine na de klik.

Review: Dragon Quest 4 - Chapters of the Chosen

Het zou eens tijd worden ook. Zitten ze daar in Japanland al decennia lang aan de Dragon Quest, wij kunnen weinig meer doen dan lijdzaam toezien. Bovendien was die ene release van Dragon Quest 8 hier in Europa ook gewoon een gemene streek. Wél laten zien hoe fantastisch de Dragon Quest-serie voor de liefhebber van old-skool rpg is, maar tegelijkertijd geen enkele toegift doen wat betreft de andere delen. Tot nu toe dan, want remake Dragon Quest 4: Chapters of the Chosen komt niet alleen naar de DS, hij komt ook eindelijk op onze kusten aangespoeld. Hč, hč...

Nieuwe Nintendo DSi!

dsi3.jpgTijdens Nintendo's persconferentie gisternacht heeft de 'eigenaar' van de casual-gamerts-markt geheel naar verwachting een nieuwe DS aangekondigd: De DSi. In de foto zie je als eerste verschil een camera in het dekseltje en het scharnier gefrommeld zitten. Uiteraard is dat niet het enige verschil.

Sonic Chronicles: Dark Brotherhood (DS)

scdb00.jpg14 augustus 1985, Super Mario Bros (samen op 1 cassette met Duck Hunt) ging voor het eerst mijn 4de spelcomputer in, een NES 8bit. Mijn eerdere Atari 2600, MSX en C64 konden niet tippen aan de prachtige kleuren en achtergronden van deze heerlijke grijze doos. De term platformgame was me nog niet bekend maar mijn eerste ervaring hiermee zou ik deze dag opdoen...vele dagen volgenden. 28 augustus 1991, Sonic The Hedgehog ging voor het eerst mijn 5de spelcomputer in, een sjiek zwarte Sega Megadrive 16bit. Na 6 jaar zou de besnorde held van zijn troon gestoten worden om de rest van zijn leven aan Sonic's veel snellere voeten te liggen. Ps: het betreft hier -in tegenstelling tot wat het nu lijkt- een review van Bioware's eerste RPG waarin Sonic de hoofdrol speelt.

Review: Star Wars - The Force Unleashed

Als meer dan 30 jaar Star Wars ons 1 ding heeft geleerd, dan is het wel dat alles draait om de balans tussen goed en kwaad. George Lucas gaf het ooit vorm in de ‘Dark Side’ en diens tegenhanger die over het algemeen als de ‘Light Side’ wordt bestempeld. Aan elke kern, elk conflict, elk volk en elke situatie ligt die eeuwige tweestrijd tussen goed en kwaad ten grondslag. Star Wars: The Force Unleashed is daarop absoluut geen uitzondering, op meer dan een manier is de strijd tussen goed en kwaad aanwezig in deze game. Ironisch genoeg is dat alleen niet altijd de bedoeling geweest van de ontwikkelaar...

Guitar Hero DS-Lite

ghds.JPGHet is officieel, de kogel is door de kerk, maak je borsten maar vast nat. Er komt een speciale zilver-zwarte DS-Lite aan voorzien van het wel bekende GH-logo. Klik er de kleine Guitar Hero 'grip' op en je kan extra stoer voor paal staan als je met je koptelefoon op in de bus flink aan het rocken bent op het kleine ding. De marketing peeps hadden dit te zeggen "This one-of-a-kind bundle makes Nintendo DS even more appealing to our ever-growing audience of players. Like Nintendo DS itself, the Guitar Hero franchise has attracted millions of new players to the world of video games." Je moet inderdaad een ander soort speler zijn wil je het lef hebben om er publiekelijk mee te keer te gaan. Een gamert-redacteur bijvoorbeeld. Klik door voor het plaatje.

Review: Etrian Odyssey

Als Etrian Odessy iets is, dan is het (in ieder geval voor mij persoonlijk) een trip down memory lane, of beter gezegd, een trip langs vergeten bezigheden. Bezigheden als de avonturenboeken van vroeger:’wil je deur 2 in ga dan naar pagina 14, voor deur 3 ga naar pagina 16’. Of text-based adventures, ‘echt’ Dungeons & Dragons en zelfs een snufje Sudoku; het passeert allemaal de revue. Met als enige verschil, bij bovenstaande bezigheden hoefde ik niet uit pure f*kking frustratie om de 10 minuten m’n DS weg te leggen voordat er ongelukken zouden gebeuren...

Appolo Justice: Ace Attorney (NDS)

teasertHou je van de stripreeks ‘Storm’ getekend door het genie met potloden Don Lawrence? Of je nu volmondig ‘JA!’ roept of of zachtje ‘Mwah’ zegt, mijn punt is gemaakt. Je houdt ervan of niet. Hetzelfde geldt voor het inmiddels 4de deel uit deze reeks rechtzakengames. Het kan gezien worden als een interactieve strip waarbij je vaak dezelfde pagina’s zal moeten herlezen en de inhoud moet kunnen waarderen zoals in het eerder genoemde voorbeeld. Voordat je doorsjeest naar de conclusie en het cijfer.. Nee, het is niet mijn genre, ja ik herken de kwaliteit van de titel en begrijp goed waarom je hier mee weg zou willen lopen. Dat gezegd te hebben..

Review: SEGA Superstar Tennis - ALL

De regels zijn simpel. Je mag alleen met je racket tegen de bal slaan. Je moet over het net heen slaan binnen de aangegeven zone van de tegenstander. Scoren levert je 15 punten op, dan nog een keer 15 en dan 10. Daarna nog een keer scoren en je hebt een game gewonnen. Tenzij je met de tegenstander op 40 punten staat, dan moet je 2 keer consecutief scoren om de match binnen te halen. En de belangrijkste regel: als SEGA een tennis uitbrengt let je goed op. Want dat kunnen die mannen wel.

Advance Wars: Dark Conflict

Fans van Dual Strike (het vorige Advance Wars deel op de DS) opgelet. Er zijn boze tongen die beweren dat deze nieuwste versie van het beste turn-based strategiespel dat ooit op een handheld is verschenen (red.-niet liegen Verdi, dat is Fire Emblem!) , niet veel nieuws te bieden heeft. “Een paar nieuwe units, levels en karakters in een nieuw jasje gestoken, dat is alles..” zeggen ze. Of dat klopt? Ik durf het niet te zeggen, aangezien ik de voorgaande delen nooit gespeeld heb. Wat dat betreft past Advance Wars Dark Conflict dan ook prima bij me, in deze game begint alles namelijk ook weer vanaf scratch.

Pro Evolution Soccer 2008 - DS

Pro Evolution Soccer voor de DS, doe maar even je vinger opsteken als je vooraf denkt dat die game top wordt. Laat me raden, geen vingers? Zelf zag ik er ook flink tegenop hoor, want als die jongens bij Konami in een next-gen versie al flinke steken laten vallen, wat voor gedrocht moet er op de DS dan wel niet uitkomen?!?

Zoeken

Live Forumfeed

De actieve topics uit het Gamert Forum.
Naar het forum