Naar Navigatie
POWERED BY GS INFO

blog

Vaarwel... Wii

Er zijn die mensen die nooit een game of console weg zullen doen (zie pica na de klik). Ze staan nog liever een vinger af. Zelf sta ik lijnrecht tegenover deze 'hamsters' en sluit ik me aan bij de groep 'minimalisten'. Gebruik je het niet? Weg ermee! Zeker als je iemand anders er een plezier mee kan doen. Mijn AV-kast dreigde zo vol te raken, dat ik dingen in het zicht moest zetten. Niet acceptabel voor een minimalist! Geen console, game of draadje mag zichtbaar zijn en dus moest er iets weg. Het selectiecriterium was eenvoudig: waar ligt -letterlijk- het meeste stof op? Het antwoord was eenvoudig; mijn Wii moest het ontgelden, inclusief een plank aan games en een brede, diepe la vol accessoires zoals stuurtjes, controllers, golfclubs, guns en een veredelde weegschaal waar ik precies n keer op gestaan heb. Eenvoudig toch?

---

Bovendien, heb ik de Wii al aan mijn neefje van vier beloofd. Hij ging uit zijn dak door het nieuws dat er toen zo spontaan uitfloepte. Volgende keer iets beter nadenken?

gamecoll.jpg

Deze en de komende picas zijn uiteraard niet van mijn eigen collectie.

Eenvoudig toch?

Het inpakken van de hardware was op zich vlot gebeurd. Ergens in de diepste krochten van mijn garage was de doos nog te vinden. Hij deed dienst als opslag voor kerstspullen. Hup, apparaat er in, voeding er in... Hey cool, die inductieopladers was ik helemaal vergeten. Maar ja, ze hebben geen nut zonder Wii, dus: hup in de doos. Een klein stekkertje om mijn Wii van internet te voorzien. Damn, daar heb ik toch even 50,- voor gedokt toen. Maar goed, het kan mee in de doos. Net als al die controllers, 'Wiimotes' en 'Nunchucks'. Ook die draadloze? Zal ik er daar gewoon eentje van houden om op mijn bureau te zetten als cool game-ornament? Neh, dat is onzin... toch?

gamecoll2.jpg

Okee, misschien toch niet zo eenvoudig

Meer ruimte moest er komen, alle harde waren zaten in de doos en ik was hiermee halverwege mijn klus. Alleen nog maar die spellen in de, inmiddels uit zijn voegen gebarsten, doos proppen. Eens zien, wat hebben we hier: Resident Evil 4, SSX, jammer dat ik die nooit 100% heb uitgespeeld. Kororinpa; kan ik best missen nu ik een iPad heb, het barst van dat soort spelletjes in de App Store. Wii Sports en Sports Resort, Wii Fit. Dat is waar ook, ik speel nooit meer op dat ding. Metroid: Other M, damn wat viel die tegen zeg. Als zelfs Metroid tegen gaat staan, is het zeker tijd om deze console weg te doen.

Moeilijk

Mario Kart, daar heb ik op de bank en online toch een hoop lol mee gehad.. Super Mario Galaxy, de game die me weer helemaal terugbracht naar de tijd dat ik nog maar een klein Verdi'tje was. De tijd dat ik uren achtereen hetzelfde spel kon spelen en vele malen opnieuw uit kon -en wilde- spelen. Door het uithangen van het gezinsmannetje ben ik niet eens aan Galaxy 2 toegekomen. En er ligt nog een redelijk aantal games die ik nu nooit meer uit zal spelen. Okami het interactieve kunstwerk... Moet ik mijn Wii wel wegdoen eigenlijk? Waar ben ik vredesnaam mee bezig?! 'Ik speel er toch nooit meer op', echoot nu door mijn schedel terwijl ik naar de laatste twee games in de la grijp.

Onmogelijk! Ik doe mijn Wii helemaal niet weg! Nooit!

The Legend of Zelda : Twilight Princess en Metroid Prime 3! Jeetje, dit waren toch echt wel de games waarvoor ik die console had. Met weer een nieuwe Zelda op komst kan ik toch nooit afstand doen van deze prachtige console? Hoe is het mogelijk dat ik het ooit ook maar overwogen heb? Hoe kan ik haar toch zo in de steek hebben gelaten al die tijd? Ze verdiende mijn zorg, mijn aandacht.. mijn stofdoekje. F*ck it, ik hou dit slicke, witte ding! Niet alleen dat, ik schuif er zelfs meteen een game in, en ga de rest van de avond Wiin! Zo!

En dus..

Kudt! Wat zijn die graphics lelijk zeg. Weg met dat ding!

Reacties

Groot gelijk heb je.

We kennen allemaal de pijn. maargoed, nu zitten we hier ,wachten we op skyward sword en daarna haal ik mooi een PS3 ofzo om al die verloren jaren in te halen. van de volgende generatie consoles haal ik er pas na een jaar 1 ofzo. dan weten we het tenminste zeker.

Cool story bro.

Ik speel er nooit op maar ben vervend verzamelaar dus gooi hem niet zomaar weg. Wat een belachelijk kleine collecties hierboven.. man man man...

Hah, ben er zelf goed vanaf gekomen. Heb de Wii verkocht aan het ouderlijk gezag omdat zij hem wel leuk vonden. Heb nu een PS3 en een 360 van mijzelf en kan de Wii op ieder gewenst ogenblik lenen omdat ze hem toch niet gebruiken (komt u maar, Skyward Sword). En maar volhouden dat Wii Sports nog steeds leuk is terwijl ze Resort nog niet eens hebben opengemaakt na anderhalf jaar.

Apenballen.

Heb hem na een week geruiled tegen iemand zijn xbox 360, die qua accesiorces 3x zoveel waard was(dit was in de tijd dat de wii dus net uit was en niemand hem had). Ik had hem geritseld via 2 jongens die heb uit duitsland importeerden. Dus ik heb eigelijk dankzij mijn Wii korting gehad op wel een goeie console, ze hebben dus ongeveer 3 maanden nut gehad want toen waren ze schaars(en nog niet iedereen erachter de ze keihard zuigen). Hahahahah die kerel van die xbox zal wel gebaald hebben.

"echoot = schoot" neem ik aan.
Tja, ik zou nooit een console weg kunnen doen, ik heb m'n NES nog in de kast staan.
Maar ja, ik ben gewoon nostalgisch af en toe en dan wil ik er weer een Blue Shadow op spelen of zo. ^^
Nou heb ik geen Wii, misschien ligt het bij dat ding anders. :p

Gister nog,Tiger Woods 2008,2 jaar niet gespeeld,eerste 2 holes Birdie LOL.
Speel t op de Beamer,Bowlen ook leuk spel,Nintendo had er echt veel meer uit kunnen halen.
Meeste games voor de Wii zijn egt ZWAAR naadje.
Laatst ging ik MOH proberen ,was bijna kwartier bezig om er achter te komen,hoe ik n wapen op moest pakken,echt triest.
Ding geleend van maat van me.
Verders vondt ik die RTL Wintergames wel lache,Bobslee en Skeleton.

@Verdi
Volgens mij heet de stoornis die je hebt schizofrenie.

lol, zo heb ik nog een gamegear op zolder liggen,
psp is vorige week wel gewoon verkocht, die lag idd wel gewoon stof te happen.
pc/xbox/ps3 worden eigenlijk alleen nog maar gebruiikt :P

K haal eens in de 2 jaar de N64 weer uit de doos om lekker een weekendje The Legend of Zelda: Ocarina of Time te spelen. Voor mij is er tot nu toe geen game geweest met betere gameplay.

@evilbanaan Gewoon disc van OoT+Masterquest van de Cube in de Wii drukken. N64 controllers zijn altijd zo uitgewoond.

Ik ben een hoarder/hamsteraar/verzamelaar dus ik zou de wii nooit weg doen. Al gebruik ik hem maar een paar keer per jaar. Als ik hem gebruik is het meestal voor mario kart wii of smash brothers, dat soort spellen. En voor cubespelletjes natuurlijk. Er waren zoveel goede games voor de cube, dat was echt de overduidelijke nummer 1 console van de vorige gen. De wii heeft deze gen niet eens de derde plek, maar doet eigenlijk niet eens mee.

@ cabbit
Laat Akabei het niet horen.

Mooi verhaal. Dit is een perfecte omschrijving van al mijn console afscheidsmomentjes.

@cabbit
Dat de Wii niet aan de huidige generatie meedoet klopt inderdaad; Nintendo heeft meteen al aangegeven niet te concurreren met Xbox360 en PS3; Die borduurden nog voort op oude modellen: retro-controllers en dure, krachtige hardware. Nintendo loopt, concurrentieloos, een generatie vr op Xbox en PS3.
Vanwege het enorme succes van de Wii probeerden Sony en Microsoft met Move en Kinect nog mee te komen in deze "new generation", maar die inhaalslag is niet meer te maken.

Als ik een wii had zou ik hem wel weggooien. Of leuke experimentjes mee doen. Iets met explosies. Sorry ben een Nintendo hator. Ook xbox bt the weg. Ik heb een mooie PS3 die ook nog erg krachtig is. Ook al is PS3 ook niet perfect. Net zo gesloten als apple producten. Maar je moet toch wat.

@ Akabei 02-02-11 | 18:46
Jij spoort echt niet....
De Wii heeft de grafische kwaliteiten van een Casio-rekenmachine met een kapotte display, de controllers werken niet en zijn niet zuiver en de "new generation"die jij wil duiden is de babyboomgeneratie/het huisvrouwenlegioen met hypeverslaving (Ooopraaah!). Daar wilden Sony en Microsoft inderdaad ook wel een graantje van meepikken toen ze er achter kwamen dat ze op meer dan twee knopjes op een controller konden drukken en dat een uitdaging/leuk vonden.
Maar die generatie als leidraad te nemen voor ontwikkelingen voor de next-gen consoles, betekent feitelijk dat ze (Sony/MSoft) juist minder kwaliteit moeten bieden en hun hardware zouden moeten halveren om retarded versies uit te brengen van hun huidige consoles. Daarbij maken de kosten voor een console geen ruk uit, tenzij je sub-mainstream gamed zoals de doelgroep van de Wii/Kinect en de rest van je leven C-meuk wil spelen.
De Wii zuigt apenballen. Dikke vette, zweterige, bejaarde en behaarde apenballen. Ik zou mijn dochter van 2 er nog niet op laten schijten.

@neqschotje
Dat gesloten valt wel mee hoor tegenwoordig., Alhoewel je beter niet kunt updaten naar 3.56.
Download de KMEAW CUSTOM FIRMWARE 3.55 en je kunt doen wat je wilt met je PS3.
www.ps3hax.net...

Van alle consoles is de Wii toch wel de grootste troep. Wat een hype en wat een deceptie. Twilight princess en galaxy daargelaten. Maar een console weg doen? Oef, hier staat ALLES nog. Ik game zelfs nog regelmatig op de NES, supe mario brothers 3 n tegen n. Sega megadrive met sonic ook nog aangesloten. Toch staat er wel een 360 naast en hopenlijk ook ooit nog een PS3 (gotta love little big planet). Nee, consoles weggooien is niks voor mij, je krijgt er alleen maar spijt van.

Of je gebruikt gewoon een goede computer met een emulator.

@SvennusMax
Je hebt nogal wat krachttermen nodig om je punt te maken, wat natuurlijk duidt op onzekerheid; Hoe kan het toch dat iets wat jij haat toch zo goed verkoopt?
Je weet namelijk zelf ook wel dat wat jij "kwaliteit" noemt, door een overgrote meerderheid als niet leuk wordt bevonden.
De trend is inderdaad dat hardware en specificaties steeds onbelangrijker gaan worden, sterker nog: gaming wordt hardware-loos in de toekomst, als het web zich nog een tikkeltje verder ontwikkelt.
Wen er maar vast aan: gaming zoals jij het leuk vindt gaat verdwijnen.


Precies, kan me er zo in vinden in dit stuk.
Heb dat onding dan ook pas verkocht. Zat ook te twijfelen, vooral om de nieuwe zelda. Maar die ziet er ook niet veelbelovend uit. Te kinderlijk. Lijkt wel of het steeds kinderlijker wordt.
Graphics idd.. en dan iederskeer diezelfde irritante popups. Of wanneer er een dialoog gevoerd worden in die spellen, iederskeer op a drukken om verder te gaan, nooit wordt er eens iets daadwerkelijk uitgesproken, nee je moet die hele slappe hap gaan lezen, en de npc's/stripfiguren van nintendo hebben hun eigen irritante sims taaltje.
Maar het meest irritante vind ik nog wel die geluidjes. Altijd dezelfde teringellende.
Nintendo is voor mij nu op gelijke hoogte met Vista. Ik heb mezelf bij beide beloofd er nooit meer aan te beginnen.

@ Akabei
Ik zal het nog n keer zeggen, relativeer en laat in hemelsnaam wat alternatieve gedachten /standpuntentoe in dat wereldje van jou. Je lijkt wel een reli-fanaat. Niet fijn discussiren.

@Phyla
Wt exact moet ik relativeren aan bovenstaande comments? Ik ben gek op alternatieven en innovaties.
Ik ben zowel met de Wii als de PS3 tevreden. Ik relativeer juist wl door te kijken hoe de consoles opgaan in de huidige trends. Ik verkondig toch niet dat de PS3 zwaar apenballen zuigt? Ik zeg alleen dat het business model voor de PS3 achterhaald is.
Ik heb vanaf de Atari2600 en de Philips videopac bijna elke beschikbare console gehad; ColecoVision, Intellivision, Vectrex, Lynx, Jaguar, Master System, SNES, MegaDrive, PSX... Ik denk alles wel, behalve de PSP.
Lees maar eens wat over Nolan Bushnell, de weet hoe de gaming business werkt.
en.wikipedia.org...
Of beter nog, koop dit boek:
www.amazon.com...
Als je wat meer kennis hebt, zul je zelf zien dat het geklungel van nieuwkomer Sony ronduit triest is.

@ Akabei
Dat bedoel ik niet. Ik snap niet zo goed waarom jij kwaliteit staaft aan verkoopcijfers, waarom je het concept van niche (of kleinere) markten niet wil inzien, en waarom je, als iemand die weet hoe de vork in de steel steekt, toch alles van usenet af trekt. Ik twijfel niet aan je kennis, enkel aan je manier van redeneren ;-)

@Phyla
Verkoopcijfers geven een indicatie of consumenten bepaalde games leuk vinden.
Sommige mensen vinden dat een game "kwaliteit" is als het -in hun ogen- er grafisch mooi uitziet. Dat is subjectief en kortzichtig. En fabrikanten (Sony) die dat ook doen hebben geen verstand van games.
Een game is kwaliteit als veel mensen er plezier aan beleven, de entertainment-waarde bepaalt de kwaliteit. Tetris, Pac-man, Street Fighter, Mario Bros. dt is kwaliteit.
En met betrekking tot usenet/torrents: Ik heb godsvermogens aan games uitgegeven, Ik koop altijd originele games bij een console en, inderdaad, tegen de tijd dat er modchips en hacks komen niet meer omdat een R4-kaartje of HD'tje vol met games praktischer is in het gebruik.
Zelfde verhaal met arcade games; ik heb in totaal een stuk of 50 dedicated arcade cabinets gekocht in de loop der jaren en tientallen originele PCB's, dus dat MAME-kabinetje heb ik ook wel recht op vindt ik zelf.
Ik ben trouwens geen gemu-otaku zoals op de picca's boven, zo makkelijk als ik iets koop, doe ik er ook weer afstand van.

Jongens, koop een oude ps3 van marktplaats, knal er de KMEAW CUSTOM FIRMWARE 3.55 op. (Inc handleiding van FTD) en game maar! Zelfs online.. Love it.

@Akabei kijk jij snapt het!!

@ Akabei
Guttegeut, mini-Freud stoort zich aan mijn kleurrijke taalgebruik. Mag best hoor, dat duidt natuurlijk op deflectief gedrag. Zie je wel? Ik kan het ook; aannames doen en verkondigen als waarheid. Dt bedoelt Phyla met de misplaatste hooghartigheid waarop jij zelf de feiten mkt, mits ze binnen jouw gedachtengoed vallen.
Je punt m.b.t. verkoopcijfers is een autoriteitsargument, en als je nu echt een heel klein beetje verstand van de menselijke geest had zoals je probeert te propageren, dan had je geweten dat deze altjd ongeldig zijn.
Mensen kochten ook massaal muziek van Britney Spears. Dat maakt het nog steeds niet kwalitatief sterk. Datzelfde foutieve argument gebruik je wanneer je je consoles opsomt; het feit dat jij spelletjescomputers hebt uit he jaar nul tot aan nu maakt jou nog steeds in geen enkel opzicht gekwalificeerd om als orakel te gaan verkondigen dat gamen hardwareloos gaat worden in de nabije toekomst. Je vergeet gemakshalve enkele "menselijke" aspecten zoals de ingeboren perceptionele tastbaarheid van bezit en onafhankelijkheid van internet/perpetuele datastromen.
Maar goed, jouw persoonlijke orakel, meneer Bushnell, is een fossiel die Atari bijna ten gronde heeft gericht. Dat lijkt me echt een fantastische lansbreker voor jouw punt.
Daarnaast beoordeel jij vanuit jouw luie stoel dat de gangbare businessmodellen niet meer van deze tijd zijn, en hiermee schiet jij jezelf in je voet met betrekking tot je twee eerder gemaakte autoriteits-schoonheidsfouten. De consoles die met dit "verouderde" businessmodel werken, verkopen (al dan niet) gezamenlijk nog steeds meer dan de door jou zo geliefde Wii, en bezitten een immens lagere cognitieve dissonantie bij de innovators.
Ik zal het je nog n maal in Smurfentaal uitleggen; Consoles als de PS3 en Xbox, maar ook PC-gaming, zijn la carte restaurants. Wii is de Febo, en dan wel die smerige in Arnhem waar al 2 jaar kots tegen de muur zit. Het is vies, snel in vet gebakken, hoofdzakelijk C-producten en iedereen heeft het wel eens gegeten. Alleen de simpelen komen terug om zich nog vetter te vreten, de rest heeft het na n of twee keer wel gezien. Kwaliteit, dus.

LOL @SvennusMax.

@Verdi
Wat ben jij voor een rare vogel? Hoe kun jij jezelf uberhaupt een gamer vinden? Wat ik hier leest druist gewoon enorm in tegen alle waarden van iemand die zichzelf beschouwd als een "allround gamer". Ik neem aan dat jij dat bent, anders had je het niet geschopt tot schrijver op een games site. Alles wat niet "hot" en "new" is en niet goed uitziet maar meteen afkeuren en wegdoen, schande! Ikzelf speel nog met veel plezier games die teruggaan tot de jaren 80, dat is een allround gamer, jij bent gewoon een prutser.

@SvennusMax
Je conclusie dat ik me stoor aan je taalgebruik is onjuist, ik merk het alleen op.
Dat gamen hardware-loos gaat worden heb ik niet zelf verzonnen, maar in verschillende interviews met developers gelezen. Ik geloof dat bijvoorbeeld de Square-Enix directeur deze visie ook heeft. Drang naar fysieke tastbaarheid en angst voor afhankelijkheid van internet komt vooral bij de oudere generaties gamers voor.
Jeugdige gamers zijn veel makkelijker bereid om geld in virtueel eigendom te steken.
Bushnell heeft Atari tijdens de hoogtijdagen verkocht aan Warner.
Het was Ray Kassar die als nieuwe directeur het programmeer talent heeft weggejaagd, wat uiteindelijk wel resulteerde in de geboorte van Activision.
Dat de twee oude businessmodellen smen net zoveel verkopen als n nieuwe (waarvan de fabrikant ook nog uit de underdog-positie komt sinds de vorige generatie) lijkt mij een duidelijk signaal welke richting gaming opgaat.
Een argument waarom je de PS3 in je analogie met het a-la-carte restaurant vergelijkt ontbreekt helaas. Ik zal je helpen: veel michellin-sterren restaurants draaien verlies, omdat ze te hoogdrempelig zijn en geen oog hebben voor produktiekosten.

Iemand de tl;dr versie van de discussie die hierboven gaande is?
Volgens mij is het best amusant als je alle pogingen tot academisch gebrabbel niet hoeft te lezen.

@ Djzus
Akabei meent dat we binnenkort allemaal hardwareloos games voor de massa willen ( la Wii Fit/Brain Trainer) en gaan spelen omdat dat meer verkoopt, of we dat nu leuk vinden of niet. Sven en ik denken van niet, en menen dat Akabei keihard vanuit z'n eigen wereldje blijft redeneren, en dat het zo'n vaart niet zal lopen. Maar de complete posts lezen is leuker :-)

Akabei 03-02-11 | 09:44
Nu geloof ik u direct op uw woord dat Michellin-sterren restaurants verlies draaien, maar verlies of geen verlies, ze verkopen wel kwalitatief goede gerechten. Een slecht product van lage kwalitet mag nog wel aanslaan en winst opleveren, maar het is en blijft een slecht product voor iedereen die verder kijkt als zijn neus lang is. Ik vermoed dat dit hetgeen is wat Svennus u duidelijk probeert te maken, op zo zijn eigen manier.

@Phyla
Weet wat nu het gekke is? Ik vind juist dat de PS3 en PC-fanboys zo vanuit hun eigen wereldje redeneren, en zo moeilijk hun vertrouwde platform kunnen loslaten.
Zie ter illustratie het totale onvermogen van Sven om zich in te leven in kindertjes die bereid zijn al hun zakgeld in virtuele items voor het Habbo-Hotel te steken.
Ook in de App-Store van Apple explodeert het aantal games waarin je extra items kunt kopen op dit moment. Comments van kindertjes zijn lovend, ouders spreken van oplichterij. Een game als "Smurfs' Village" is bepaald niet mijn wereld, maar wl de wereld van Sven's dochter over een paar jaar, terwijl ze de PS4 van papa onderschijt.
Ik heb veel plezier gehad van de Wii, en bewonder de vele geniale aspecten van deze machine nog steeds, maar ik heb hem al lang weer verkocht hoor. Ik ben nu lekker zelf mijn eigen .pkg bestanden op de PS3 aan het installeren, dat is ook leuk om te doen.
En als straks de 3DS te koop is schop ik PS3 vermoedelijk zo weer de deur uit.

@Meneerik
Dat begrijp ik ook wel, maar een produkt dat aanslaat bij de massa is niet per definitie slecht.
Ik eet liever een varkenshaas in champignon-roomsaus dan dat ik in de "librije" kalfshersenen in mosterdsaus of gekonfijte eendelever in komkommer-gelei bestel.
Als we dat toch die restaurant-analogie vasthouden is de Wii een restaurant waar je een fijn ossehaasje kan bestellen, en de PS3 een pretentieus snobben-restaurant waar je kaviaar door je strot geduwd krijgt en niet moet zeiken dat het niet lekker is want het is "kwaliteit".

Akabei 03-02-11 | 13:32
Kan ik me in vinden. Ik ben persoonlijk van mening dat alle consoles zowel goede als slechte aspecten hebben en vind sommige reacties hier dan ook wel wat ver gaan. Persoonlijk heb ik alle hedendaagse consoles/portables tot mijn beschikking, maar de Wii is gewoon degene waar ik het minste mee doe. Eigenlijk op de voet gevolgd door de DS, wat niet zo zeer ligt bij het aanbod maar eerder aan de prijs en de duur van het gemiddelde DS spel.

SvennusMax 03-02-11 | 00:34
Gut-o-gut daar gaan we weer, Svennus is weer eens op dreef. En nog steeds rammelt je HBO-niveau betoog aan alle kanten. Jij moet geen woorden gebruiken die je niet begrijpt, de cognitieve dissonantie zit bij de kopers, niet bij de consoles. En het ene moment is verkoopcijfers geen argument voor kwaliteit, maar verderop ineens weer wel, zo het jou uit komt. Wat een lulverhaal is het weer.
En oh ja, Britny Spears heerst. Nog steeds!

@ Akabei
Ik heb nog nooit iemand van Sony dan wel MS elitaire uitdrukkingen zien uitslaan. Lijkt me niet logisch en contraproductief, ook. Bovendien richten beide bedrijven zich op een breed segment, het liefste knabbelen ze ook een beetje aan de jongere gamermarkt. Echter, wanneer je het puur objectief bekijkt, kun je er simpelweg niet omheen dat er voor de PS3, 360 en niet te vergeten de PC de meest inhoudelijke games worden gemaakt. Dat hangt wel degelijk samen met het imago, de afzetmarkt, de marketing, etc. van het platform. 'Inhoudelijk' kun je trouwens ook vervangen door volwassen, robuust, volwaardig, etc.
.
Natuurlijk is er zat goeds te verkrijgen op consoles van Nintendo. Naast de langlopende series die raar genoeg nog niemand zat is, is er (gelukkig) ook nog wat origineels te vinden. Maar de meerderheid van de games is toch echt straightforward drek. Dat heeft de PS2 ook deels gehad, dat ligt namelijk aan het feit of je marktloper bent of niet. Hoe meer je console verkoopt, hoe meer je kutgames aantrekt. Wat ik wel erg vreemd vindt, is dat dat allemaal door de kwaliteitsproef van Nintendo komt (is dat er nog?).
.
Andersom geredeneerd is het weer logisch dat voor de andere platformen games uitkomen die die afzetmarkt cateren. En dan moet ik toch concluderen dat op die platforms de meest substantile ervaringen worden geboden aan de gamer. Dat is geen kwestie van smaak, dat is een feit. Of je die games leuk vind of liever de laagdrempelige games van Nintendo en consorten speelt, dat is smaak.
.
Mij maak je niet wijs dat juist de games die veel te bieden hebben gaan verdwijnen. Musicals bestaan toch ook nog steeds, of hebben ze massaal plaatsgemaakt voor kinderspeeltuinen? Al hebben consoles en games maar een marginaal aandeel in de business, ze zullen blijven bestaan, simpelweg omdat er vraag naar is. Daar hoeft soms niet eens geld een rol in te spelen (zie budgetfilms, hobbymusici, maar ook in toenemende mate indiegames).
.
Nogmaals, er is zat leuks te vinden bij Nintendo. Het is alleen niet de console (mede door de gevormde afzetmarkt natuurlijk) waar de volwassen gamer die net iets mr wilt, aan zijn trekken komt.

@Phyla 3-02-11 | 14:50
Er zit een verschil in doelgroep die benaderd wordt door Sony/Microsoft en Nintendo. Sony en Microsoft richten zich voornamelijk op volwassen mannen tussen 18 en 35. Nintendo richt zich op een breder publiek, kinderen, vrouwen en volwassen mannen (en dan in die volgorde denk ik). Wat niet weg neemt dat er een flink stuk overlap zit tussen de drie en dat ze ook voortdurend bezig zijn elkaars marktaandeel aan te boren. Nintendo waar meer volwassen games voor uit komen, zoals No More Heroes, The Grinder en de verbeterde motion controls welke nu al standaard bij de Wii verkocht worden. Tegelijk proberen Sony en MS met de Kinect en Move meer kinderen en vrouwen aan te spreken (zie je ook wel terug in hun reclame filmpjes). Uiteindelijk willen ze alledrie gewoon zo veel mogelijk omzet maken.

Ik ben met je eens dat er veel rommel uit komt op de Wii, maar dat ligt volgens mij met name aan het succes dat de Wii vanaf het begin aan al had. Alle uitgevers willen dan meeliften op het succes en brengen hun rommel uit, wetend dat ze voor een groot gedeelte met een compleet nieuwe, (nu nog) minder kritische doelgroep te maken hebben. Op platforms met een relatief grote vaste aanhang zoals de PC, Xbox en PS kom je daar niet (of minder snel) mee weg.

Aan de andere kant zijn er een aantal substantiele game ervaringen te beleven op de Wii die je niet tegen komt op de andere platformen, zoals de Mario reeks, Donky Kong Country, maar ook het helaas slecht verkochte Zack & Wicky. Kortom iemand die echt van games houdt komt er niet onderuit om zowel een Wii als een PC, PS3 of Xbox 360 aan te schaffen.

@ gameon
Helemaal mee eens. +1

@Phyla
Aha, de PS3 is voor volwassen gamers?
Des te ironischer dat de Wii volgens Sven behaarde,zwetende apenballen zuigt.
De PS3 en Xbox richten zich op (mannelijke) pubers en jong-volwassenen 15 tot 25 (inderdaad gamers volgens het oude businessmodel).
Juist de PS3 library is straightforward sequel drek, elke PS3/Xbox game is Modern Warfare maar dan met een andere skin. Shootertjes zijn niet volwassen maar puberaal. Een game als Bejeweled of Picross is een stuk volwassener dan een willekeurige Call of Duty of Need for Speed.
Nou we zijn eruit: pubertjes kiezen Sony of Microsoft; kleine kindertjes en volwassenen kiezen voor Nintendo en Apple. De PC is om informatie verzamelen danwel te socialiseren/communiceren, die telt niet (meer) mee als game-platform.
Extra veelzeggend is natuurlijk het feit dat Sony en Microsoft bakken geld verliezen terwijl Apple en Nintendo winst maken.

@ gameon 03-02-11 | 14:09
Nog steeds niet je cursus begrijpend lezen afgemaakt zie ik. Ik zeg namelijk exact wat jij zegt. Daarbij zeg ik juist dat zijn paradox is dat hij verkoopcijfers als argument gebruikt, IK niet! Ik verbind helemaal geen conclusie aan verkoopcijfers, slimmerT. Lees het nog eens. Repeat. Repeat. Komt 'ie al binnen?

@ Akabei
Laat maar. Echt, ik gooi de handdoek in de ring. Stuur nog een kaartje vanuit dat wereldje van jou. Succes Sven.

@SvennusMax
Nee hoor, ik geloof je wel op je woord. Jouw episteltjes lees ik liever niet vaker dan 1 keer. Sowieso is elke nieuwe post van jou een repeat van de vorige. blabla..kwaliteit...apenballen...Wii..voor..wijven...blabla......blabla.
Misschien moet je wat meer plaatjes gebruiken, dan snap ik het beter. Maakt het in ieder geval leuker om te lezen.

@Akabei 03-02-11 | 17:03
Nee dat klopt volgens mij niet helemaal, MS had met de eerste xbox al een doelgroep voor ogen van 18-35 jaar en volgens mij wordt de leeftijdgrens alleen maar verder naar boven opgerekt. Als ik in mijn eigen omgeving kijk zie ik ook steeds oudere gamers. Ik denk dat Nintendo daar ook een positieve invloed op heeft gehad, door het gamen als een familie aangelegenheid te positioneren.
Dat Nintendo winst maakt op haar console komt doordat ze goedkopere hardware hebben gebruikt dan MS en Sony. Zelfs zoveel goedkoper dat ze ondanks de fors lagere verkoopprijs van hun console op elk verkocht apparaat verdient hebben. Dat Apple het zo goed doet heeft volgens mij vooral te maken met het feit dat de consument meer geld over heeft voor een echte Apple. Vergelijkbare producten van concurenten kunnen vaak hetzelfde of meer voor een lagere prijs. Kortom: Apple en Nintendo zijn marketing technisch gezien wat slimmer bezig dan Microsoft en Sony, maar dat maakt ze nog niet beter.

@ gameon 03-02-11 | 18:00
Prima, zijn we het ook weer eens over je korte aandachtsspanne, gebrek aan feitenkennis, abominabele leesniveau en valse vooringenomenheid.
@ Akabei
Van al je slappe en feitelijk onjuiste betogen doet de volgende zinsnede mij het meest autistisch aan;"De PC is om informatie verzamelen danwel te socialiseren/communiceren, die telt niet (meer) mee als game-platform."
Ik eindig waar ik mee begon; je spoort niet.
Sorry Phyla, ik zie je punt nu en haak ook af. Alsof je met je harses de Chinese Muur probeert te decimeren, terwijl je een kurkentrekker probeert uit te schijten. Hij spreekt zichzelf zo immens veel tegen in zijn eigen redeneren, dat hij er nog in gelooft ook! Wat een fantast...

@SvennusMax 03-02-11 | 18:25
Repeat and fade....

SvennusMax is het klassieke voorbeeld van een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Narcist, arrogant of over (zelf)kennis beschikken; daar zit nogal wat verschil tussen. Niet dat jij dat begrijpt, maar goed.
En iemand kan geen stoornis zijn, wel hebben. Voordat je met dergelijke termen probeert indruk te maken, zorg er dan in ieder geval voor dat je de Nederlandse taal beheerst. Je komt er nogal bekaaid af zo. Fantastische inhoudelijke argumentatie ook op alle posts. Je bent onmogelijk om mee te redeneren. Troll of fanboy; ik ben er nog niet uit. Maar ik raad je van harte aan om een keer met gaymeon een potje te Wii-karten.

Ik stel ook niet dat je een een stoornis bent, Ik stel dat je een klassiek voorbeeld bent (van iemand met een dergelijke persoonlijkheidsstoornis).
Het is een vorm van gedrag dat wordt gekenmerkt door een obsessie met de persoon zelf (vaak het uiterlijk), egosme, dominantie, ambitie en gebrek aan inlevingsvermogen.
Het is je op het lijf geschreven.
Ja, gameon, Phyla en ik gaan Wii-karten en wat denk je? Jij mag niet meedoen.

Dan toch liever Super Smash Bros. Als het cht moet ;-)

Wat zijn jullie een stel fags. Zo.

Ja wat een mietjes. Niet meer gebruiken is weg doen die meuk. Hoe kan je nou emotioneel worden van een niet-uitgespeeld spel. Ik vind het hooguit zonde van mijn zuurverdiende euro's.. Maar dat is toch wel wat anders

@Phyla @Akabei
Super Smash Bros heb ik wel, Mario Kart moet ik nog steeds aanschaffen. Heeft Svennus eigenlijk een Wii? Van mij mag hij best meedoen, zolang we dan maar geen Wii speak gebruiken.


Zoeken

Live Forumfeed

De actieve topics uit het Gamert Forum.
Naar het forum