Naar Navigatie
POWERED BY GS© INFO

action Archief

Duimschroef: Pijnlijk Rechtvaardig

aaaaaaaa_champie.jpg
Bloed, zweet en tranen van geluk zijn vergoten. Bijna twee weken geleden viel De Bijl voor Gamert.nl... maar niet voor ons! ‘Of we even een doorstart wilden maken’, vroeg u in de -soms zelfs hartverwarmende- comments. Een van de reaguurders, staat toevallig ook aan het hoofd van JKIT, een organisatie die verschillende bedrijven voert. En zo begonnen 12 slapeloze dagen en nachten.

Onder de hoede, maar toch zelfstandig
JKIT was niet eens het eerste bedrijf dat interesse toonde in ons voortbestaan. Er waren namelijk online gameshops en hostingpartijen die lieten weten dat ze wel eens even wilden babbelen. Heel erg leuk natuurlijk, maar toch was het JKIT dat ons over de streep trok. Niet alleen zorgen zij voor een flinke professionalisering, zij waren de enigen die ons mede-eigenaar wilden maken en volledig autonoom onze gang willen laten gaan. Hierdoor kunnen wij daadwerkelijk “Pijnlijk rechtvaardig” zijn. Het feit dat ze ons vanaf het eerste uur hebben gevolgd hielp natuurlijk ook aardig.

Duimschroef
De website Duimschroef kenmerkt zich door eerlijke, oprechte reviews en de wijze waarop het nieuws gebracht wordt. De toon is hard maar eerlijk. Gamert.nl heeft zes jaar gamenieuws, reviews en previews gebracht; Duimschroef.nl bevat alle content van die periode, vanaf de eerste post in 2005 tot aan de laatste in 2011 (deze), u vindt het allemaal terug in de archieven.

Ietsje meer
Naast de aandacht voor games en andere (interactieve) media, is er nu ook ruimer aandacht voor smartphones, tablets en andere apparaten die iets met games te maken hebben. ‘Als je er op kan gamen, dan verdient het aandacht’, is het idee. We zien, net als u, dat de aandacht van de developers verschuift naar alle mogelijke gadgets, we zouden maar een eenzijdige redactie zijn als we hier geen verslag van deden.

Redactie
De redactie bestaat uit zes vaste redacteuren, waaronder een eind- en hoofdredacteur. Deze kern zal worden bijgestaan door opmerkelijke gastoptredens, welke dat zijn, daar willen we u later mee verrassen. Op Duimschroef zal dagelijks nieuws, reviews en previews worden gepost. Zoals je dat bij Gamert gewend was, dus; alleen willen we het nu beter maken dan ooit.

Beta
Het moge duidelijk zijn dat hier en daar nog een schoonheidsfoutje te vinden is. In 12 dagen kunnen we ook maar zo veel. Uw foutmeldingen en wensen zijn allemaal gelogd en verwerkt in projectlijsten (al mag u blijven melden!). De komende tijd zullen we nog even flink doorbuffelen om alles naar een hoger plan te tillen. Zo ook deze, nu nog redelijk kale, kanalen: Twitter, Facebook, Hyves, RSS, of het YouTube-kanaal. ‘Bevriend’, link, ‘like’ en ‘abonneer’ je, om te volgen wat we uitblaten. iOS en Android Apps volgen ook nog.

Welkom en welterusten
Heren, dames (ja echt, ze zijn er) welkom bij Duimschroef! Zonder uw comments, e-mails en belletjes waren we er letterlijk niet meer geweest. Voor enkelen van ons is het hoog tijd dat ze (tijdelijk) horizontaal gaan, maar we horen graag wat u ervan vindt... al lezen we dat vermoedelijk morgenochtend pas weer. Welterusten.

- De Duimschroef redactie.

Testers gezocht!!

testersgezocht.jpg
Jaaaaaaaaaaaaaa, het is bijna zover. Morgennacht zal de overgang van Gamert.nl naar Duimschroef.nl officieel uit de doeken gedaan worden. Details, als welk bedrijf hier nu achter zit, wat er allemaal nieuw en verbeterd is en het feit dat alle content van de laatste 6 jaar nog steeds beschikbaar is, zal dan bekend gemaakt worden.. en meer!

Voor nu hebben we DRINGEND testers nodig!

Stap 1: Surf naar: http://www.duimschroef.nl
Stap 2: Registreer om alle functionaliteit te kunnen testen
Stap 3: Maak melding van fouten en wensen op dit adres: [email protected].

Kleine puntjes van aandacht
- Maak onderscheid tussen gevonden "Fout" en "Wens"
- Naast het opsporen van fouten, hou je niet in met wensen voor later.

Onze dank zal zeer groot zijn en dat zullen we laten merken ook! (maar daarover later meer :).

Review: Demigod

PC - Sinds het moment dat shooters en zelfs strategygames goed speelbaar zijn op een console is het gamen op de PC (voor mij) een aardig stuk afgenomen. Sterker nog, het is tegenwoordig eigelijk alleen nog maar StarCraft - ja die uit 1998 - dat ik nog op m'n PC heb staan. Het platform is de laatste drie jaar simpelweg niet echt meer op mijn radar verschenen en Demigod kwam dan ook als een complete verassing voor me. Of die aangenaam genoeg was om mij voor langere tijd van consoles en handhelds weg te houden? Tja.. Een uitspraak trok me wel direct aan "Het lijkt erg op DotA" zei onze hoofdredacteur. Hmmm, dat zou er niet geweest zijn zonder de makers van StarCraft. Misschien toch maar even kijken dan.

Review: GTA Chinatown Wars

DS- De DS is al jaren zo’n beetje de perfecte schoonzoon onder de consoles. Week na week overspoelen suikerzoete spelletjes de markt, de DS zelf verkoopt beter dan welke andere console dan ook en oma’s en opa’s spelen op het apparaatje met de grootst mogelijke glimlach die een tandeloze mond kan voortbrengen. Maar het blijft geen pais en vree in het land van tandeloze perfectie, niet als rockster onder de ontwikkelaars Rockstar de boel komt opschudden…

Review: Naruto Clash of the Ninja Revolution 2 (EU)

narutoblaatsnel.jpgWII - Een kijkje op Gamefacts leert dat er 43 titels zijn met het woord Naruto in de titel. Wat dat kijkje echter niet leert, is in hoeverre deze 43 titels op elkaar lijken. Natuurlijk, er zijn uitzonderingen, maar het gros van de Naruto-games verschilt minder van elkaar dan FIFA 2001 ten opzichte van FIFA 2002 – om maar even een dwarsstraat te noemen. Naruto is dan ook geen franchise meer, het is bijna een genre op zich aan het worden. En hoeveel gezonde hoop we vooraf ook hebben, een titel als Naruto: Clash of Ninja Revolution 2 European Version voorspelt alles behalve vernieuwing…

Review: House of the Dead Overkill

WII - ‘If you’re both finished admiring each other’s dick, can I remind you we have a fucking mass murdering psychopath son of a bitch to catch?’ Zo, daar sta je dan, 10 minuutjes nadat je in het kindvriendelijke Wii-menu House of the Dead Overkill aanklikte. Luttele minuten later zijn de vrolijke blokjes van het Mii-, Winkel- en Foto-kanaal vervangen door liters bloed, honderden fucks, halfnaakte tieten en bespotte gehandicapten. Eindelijk…

Review: Killzone 2

K2_120.jpgPs3 - Aan controverse geen gebrek toen Guerrilla op de E3 in 2005 de eerste trailer van Killzone 2 liet zien. Wat we zagen was verbluffend mooi, mijlenver vooruit op alles wat we ooit eerder hadden gezien. Al snel bleek deze trailer niets meer dan een target render te zijn, waarna het filmpje bestempeld werd als hoax, propaganda en ‘te mooi om waar te zijn’. We waren bij het verketteren van Guerrilla echter één ding vergeten: het grootste gedeelte van de mannen en vrouwen achter Killzone 2 is Nederlands. En nuchtere Nederlanders doen – op voetbalspelers na dan – nou eenmaal niets minder dan wat er van ze verwacht wordt...

Review: Silent Hill: Homecoming

Xbox360/Ps3 - Een dubbel gevoel is wat ik aan deze titel heb overgehouden. Waarom? Omdat je dit soort spellen kan beoordelen als fan van de reeks of als nieuwkomer. Het overkomt fans van bepaalde reeksen maar al te vaak dat zij de nieuwkomers om zich heen horen klagen over de matigheid van de titel waar zij juist zo verliefd op zijn. Een soort lekkere neuqsex met een ex die er een paar jaar geleden een stuk beter uitzag, maar wiens verval jou niet zo opvalt. Bij Silent Hill gaat dat echter niet op. Sterker nog, het dubbele gevoel is juist ontstaan omdat ik als fan meer te klagen heb dan de nieuwkomer.

Review: Star Wars Clone Wars Lightsaber Duels

Wii - Een paar jaar terug, toen Nintendo de Wii met bewegingsgevoelige controllers aankondigde zag ik gelijk (en velen met mij) een coole game voor ogen. Het zou een verhaal worden over die ene Jedi familie: de Skywalkertjes. Voor het eerst zouden gewone stervelingen zoals ik de kans krijgen om in de huid te kruipen van Luke of Anakin om eens even lekker te hakken met een lichtzwaard. Zzzwwoooeep!
Nu pas, twee jaar na de introductie van de Wii, doet LucasArts wat het al verder eerder had moeten doen: een nieuwe telg toevoegen aan hun lange, lange, laaange lijn Star Wars-games, genaamd Star Wars: The Clone Wars - Lightsaber Duels. Zou dit dan game zijn die mijn ultieme droom uit zou laten komen, of krijgt Marco Borsato gewoon weer gelijk en zijn de meeste dromen echt bedrog?

Review: Resistance 2

Ps3 - Deel 1 van Resistance heb ik eigenlijk pas een paar maanden geleden voor het eerst kunnen spelen, aangezien ik daarvoor nog geen PS3 had. Ik herinnerde me de lovende reviews uit 2006 nog en verwachtte dus stiekem best een hoop van de game. Tijdens het spelen viel me echter meteen op dat hij ie erg snel oud was geworden. Tenminste, als dit in 2006 nog als een baanbrekende FPS gezien werd, zijn we in de tussentijd blijkbaar wel erg hard vooruit gegaan. Er was eigenlijk geen moment dat ik ergens echt van onder de indruk raakte. Niet dat het slecht was, nee, het was gewoon een cookie-cutter FPS. Nu, twee jaar later, komt Insomniac met de opvolger. Een game die op papier weer minstens net zo baanbrekend zou moeten zijn. Eens kijken wat daarvan over blijft.

Review: Mirror's Edge

ME_120.jpgPC/XBOX360/PS3 - Dat Mirror’s Edge een bijzondere game is hoeven we hier niet meer te verkondigen. Iedereen heeft ondertussen wel een trailer gezien, een preview gelezen of ergens iets horen vallen over ‘het vernieuwende Mirror’s Edge’. Voor de leek: Mirror’s Edge is dus bijzonder. Punt. Waarom? Omdat het dingen doet die geen game ooit eerder deed. Omdat het grenzen doorbreekt. Omdat het überstijlvol van je beeld afspat en omdat het gevoelens losmaakt die je niet kent uit games. Bijzonder, maar zoals hoofdpersoon Faith gaandeweg het verhaal al stelt: that isn’t necessarily good...

Review: LittleBigPlanet

Ps3 - Na maandenlang geroezemoes, nieuwsgierige blikken en vol verwachting kloppende harten, lag zo’n 2 weken geleden dan eindelijk de wereld van de sackboys in de winkels: LittleBigPlanet. Of tenminste, de poort naar die wereld. Wat je daadwerkelijk in huis haalde was namelijk maar een begin, een instrument, een zaadje dat pas in de eerste weken na release zou uitbloeien tot de bonenstaak die ging leiden naar de kip met de gouden eieren. Natuurlijk was er ook nog de kans dat het zaadje zou verpieteren en amper een bloempje boven z’n geboortegrond zou uitkrijgen. Nu de eerste weken voorbij zijn vinden wij de tijd rijp om de balans op te maken...

Review: Call of Duty - World at War

PC/PS3/X360 – De complete CoD fanboy community ging compleet door het lint toen bekend werd gemaakt dat deel 5 weer gewoon een WOII-shooter zou worden. Moord! Brand! Er moesten koppen rollen! Het was duidelijk dat de weg die Infinity Ward met Modern Warfare in geslagen was goed beviel en dat men liever niet meer terug ging. Inmiddels is de game bijna uit en -zoals dat vaker gaat met fanboys - hoor je er nu niemand meer over. World at War is namelijk gewoon een steengoeie game geworden. Niet beter dan Modern Warfare, maar zeker Call of Duty waardig.

Review: Gears of War 2

gow2.jpg
Xbox360 - Maandenlang heb ik matige tot mindere cijfers uit moeten delen. Hier en daar was wel een uitschietertje te vinden, maar een ‘klapper’ of ‘klassieker’ zat er niet echt tussen. En dan ineens krijg ik in korte tijd Fable II, Fallout 3 en nu ook Gears of War 2 in handen. Allen een vervolg op een toch al goed spel. Kreten als: ‘Het is een revolutie, geen evolutie’ zijn snel gemaakt (behalve bij Spore, daar mag je evolutie letterlijk nemen) en vergelijkingen met het vorige deel of concurrerende producten vliegen je ook om de oren. Hoewel het soms niet te voorkomen is, zal deze review daar grotendeels vandaan blijven. Dat je naar de winkel mag rennen voor deze sublieme shooter -met een persgemiddelde van 9.3 - zal je al wel bekend zijn. Wat wel enige uitleg vergt is waarom het cijfer onder deze review zo sterk afwijkt van dat gemiddelde...

Review: Golden Axe: Beast Rider

GA120.jpgX360/PS3 - Hoe oneerlijk het ook is - we halen Sonic aan in deze review. De blauwe egel, die eens zo trots door de Green Hills heen rende, staat al jaren niet meer symbool voor Sega, maar symbool van Sega's remakes. Ongeďnspireerd, stroef en vol onbegrip ten opzichte van wat de originele franchise zo goed maakte. Enfin, wat heeft dit alles met Golden Axe te maken? Wat bindt Sonic aan deze ultiem heerschende 2D side-scrolling beat 'm up waar we allemaal -zonder uitzondering- vele knaken aan verloren zijn? Kom op, je voelt de bui al hangen toch...

Review: Farcry 2

farcry2.jpgX360/Ps3/PC - De kinderlijk kleurrijke wereld van Fable II trekt deze week alleen al vele duizenden mensen aan. In World of Warcraft zijn de bijna tekenfilm-achtige orcjes en elfjes met meer dan 10 miljoen fans niet aan te slepen, terwijl een trucklading vol bloed en wat scheldwoorden de enige redenen zijn dat Dead Space voor 18+ volwassenen is. Wat is dat toch met games? Waarom kunnen films bij wijze van spreken elke week een volwassen product met meerdere lagen en vaker dan eens politieke (doch vermakelijke) lading in de schappen knallen? Waarom zien we dat soort zaken, het volwassen niveau achter het vermaak en achter de technische kunstjes, zo weinig terug in games? Wat het antwoord op die vraag ook moge zijn, Farcry 2 lijkt zich in ieder geval niet neer te willen leggen bij ‘slechts een open wereld en veel schietplezier’...

Zoeken

Live Forumfeed

De actieve topics uit het Gamert Forum.
Naar het forum